Ýnternette ve forumda aramama raðmen detaylý bir bilgi bulamadým bu iki model ayný mý? Þu fotoðrafla ilandakine bakýyorum ikiside sözde rekord ama farklý gibi
Sahibinden Satılık 1971 Model 200000 Km Opel Rekord 15.250 TL - 367358195
![]()
Ýnternette ve forumda aramama raðmen detaylý bir bilgi bulamadým bu iki model ayný mý? Þu fotoðrafla ilandakine bakýyorum ikiside sözde rekord ama farklý gibi
Sahibinden Satılık 1971 Model 200000 Km Opel Rekord 15.250 TL - 367358195
![]()
AC/DC Back In Black
1968 Mercury Cougar GT-E 427 390Hp
Evet ayný marka model resimdeki tek kapý coupede diðerine ne yapmýþlar ona öyle yaa üzüldümiçinden geçmiþler tek kapýya sonradan çevirmiþler kapýyý çýtalý býrakmýþlar renk desen? direksiyon? tesisat ne gerek?
![]()
Resimdeki ile ilandaki ayný rekord C 'dir.Opelde a serisi iel baþlar bir model ve gider.Rekord a'dan baþlar f'ye kadar gider.Commodore ise a'dan baþlar c'ye kadar gider.Bu kadar çok benzemesinin sebebi rekord ile ayný þasi kullanýldý ve sadece motor farký var.
Commodore-Rekord-Senator-Omega
Ascona-Kadett-Astra
Aile benzerlikleride böyle gider.Eðer bir gün bu tarz bir opel isteseydim ya commodore yada manta a isterdimCommodore ise motor seçenekleri ile alman-amerikan arasý bir tadý olduðunu düþünüyorum.
Progressive Trance & Progressive House Music Producer.
Spotify : https://open.spotify.com/artist/24ek...jQ&dl_branch=1
Edit : Resimdeki commodore ilandaki rekord c'dir) arkasý biraz yassý iner commodore'un
Evet mýndar etmiþler aracý ama sanmýyorum sonradan tek kapýya çevirdiklerini diðer muadilleri de ayný çünkü. Sanýrým bir direkli modelleri var birde direksizleri
Loading site please wait...
Loading site please wait...
AC/DC Back In Black
1968 Mercury Cougar GT-E 427 390Hp
Kesinlikle..Manta A-Commodore-Senator opelin eski kuþaklarýnu her zaman sevmiþimdir. .Yine o yýllarda kullanýlan bloklar felanda bir hayli saðlam.Sonra o motorlardan esinlenerek cýh serisi ve c serisi efsane motorlarý geliþtirdiler.
ilandaki araç 2 kapý sedan , fotodaki 2 kapý coupe.
Form > Function
Record un 4 kapýlý sedanýda var. O kadar oynanmýþki arabayla tek kapýya çevirdiklerini düþündüm ama deðilmiþ haklýsýnýz. 4 kapýlýsý Opel Record L olarak geçiyor sanýrým
opelin bence gelmiþ geçmiþ en iyi iki aracý eskilerden Manta A kasa gte ve Monza Gse ...
Efsane modellerdir..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malý Züðürdün çenesini yorarmýþ.. (ZZ Rules)
Þimdi durumu izah edeyim.*
Ýlanlar da paylaþýlan arabalar, opel rekord coupe C kasa, görselde paylaþýlan siyah ise gene C kasa rekord sprint coupe diye geçiyor. Rekordlarýn motorlarý kasa tipi ne olursa olsun, 4 silindir olur, birde commodore modeli vardýr, 4 kapý ve coupe olarak iki kasa tipi mevcut, coupe olan ise rekordun sprint coupe kasasý ile aynýdýr, fakat commodore motorlarý 6 silindir gene rekord gibi CIH motorludur. Dýþtan ayýrt edici özellikleri ise commodore ön panjuru ve stop lambalarý görsel olarak farklýdýr, arka stoplarýn arasýnda krom bir parça vardýr iki stobu birbirine baðlar, rekorda nazaran daha þýk olur, ayrýca commodore 5 býjon rekordlar ise 4 býjondur, rekordlar da genelde devir saati, yað basýnç, akü þarj göstergeleri olmaz, (berlýna donanýmlarý harýc) commodore gösterge panellerýnde bunlar standart týr. Bunlarýn dýþýnda rekord ve commodore arasýnda kasa olarak hiç bir fark yoktur, ikiside birebir ayný arabalardýr. Bu arada görselde ki siyah sprint coupe rekordun sahýbý commodore panjuru takmýþ, rekord sprint coupe bile olsa panjuru öyle deðil . Rekordun C kasasý, commodore'un A kasasýdýr, D kasa rekord, B kasa commodore, E kasa rekord C kasa commodore olur. Bizler genelde yurt dýþý parça arastýrdýgýmýz zaman Opel rekord commodore diye araþtýrýyoruz, çok daha fazla seçenek dökülüyor. Bunlarýn dýþýnda merak ettiðiniz bir þey olursa eðer seve seve cevap verebilirim‎
bbm pin :2B244451
amcamda 1.9 record sprint coupe vardý.bordo çok güzel arabaydý.
þimdi 1.2 ascona var.oda bordo![]()
microhatch C1 ist.park 3:00,54
https://www.youtube.com/watch?v=C1K8fwGhcsA
https://www.instagram.com/c1_bvb973/
comodore da rekorda opelin E segmenti araçlarýydý onuda unutmamak lazým yani bir c yada d segmenti araçlar deðillerdi o neslin zaten son halefi omega oldu ondan sonra opel E segmentinden çekildi bence büyük hata yaptý opel..
Opelin 4 Kapý eskilerindende senatör b kasa yý tek geçerim opel armasýný sök araçdan bildiðin cadillac .. 3.0 olucak zamanýnda iki üç tane satýlýkda vardý sahibindende biri zýrhlýydý.. 3.0 larýn birde Irmscher versiyonlarý vardý sanýrým tr de yoktur ondan..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malý Züðürdün çenesini yorarmýþ.. (ZZ Rules)
Benim anlatmak istediðim de oyleydi . 4 kapý sedan ve 2 kapý sedanlar var (coupe ) . Birde 2 kapý fastback (sprint coupe) tarzý olanlar var . O yuzden araçlar farklý duruyor.
Form > Function
En son bursa tarafýnda bir kaportacý toplamak üzere aldý, sanýrým hastayý operasyon sýrasýnda kaybettikgerçi kaportaya girmeden önce de durum krýtýktý, tabaný vs kalmamýþtý. 1 tane bordo sprint vardý, o da arkadaþýn amcasýnda ki sanýrým.
bbm pin :2B244451
Þu an 1 kullanýcý var. (0 üye ve 1 konuk)