User Tag List

5 sonuçtan 1 ile 5 arası

Konu: Yeni bir dolandırıcılık modeli daha...

  1. #1
    Berk007 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Dec 2006
    Şehir
    İzmir
    Mesaj
    3.387
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Exclamation Yeni bir dolandırıcılık modeli daha...

    Herkese selamlar, konuyu tamamen sizi bilgilendirmek ve dikkat etmeniz açısından açmak istedim.

    Bugün anneannemin cep telefonundan bir arama gelmiş. Telefonu annem açmış.
    Arayan bayan düzgün diksiyonlu ve kendini TEB banka yetkilisi olarak tanıtmış. Hepimizin alışkın olduğu klasik banka cümleleri ile konuya giriş yapmış. (görüşmeler kayıt altında vs tarzında)
    Yılsonu olduğu için bazı vergi ödemelerinde anneannemin hesabından fazla para çekilmiş olduğunu ve bu parayı hesabına geri yatıracağını söylemiş. İşlemi onaylıyorsanız tarzı cümlelerden sonra anneanneme ait kimlik bilgilerinin tamamını okumuş, hali hazırda ikamet etmekte olduğu ev adresini okuyarak teyidini almış ve kullanmakta olduğu telefona birazdan şifre geleceğini söylemiş. Şifreyi kendilerine verdikten sonra para aktarma işleminin tamamlanacağını belirtmiş.
    Aynen arayan dolandırıcının dediği gibi cep telefonuna o esnada TEB bankasından şifre mesajı gelmiş. Annem de şifreyi kendilerine iletmiş. Bu işlemi 2 kere tekrarlamışlar.
    Sonrasında arayan kadının sürekli olarak şifre göndermesinden annem kıllanınca ben hastanedeyim gözüm görmüyor akşam yapalım işlemi demiş. Arayan kişi işlemin yarım kalacağını illa ki o esnada yapılması gerektiğini söylemesine rağmen annem telefonu kapatmış.
    Sonrasında bankaya gitmiş ve yüz yüze işlemi tamamlamak istemiş.
    Fakat bankaya gittiğinde öğrendikleri işin asıl yüzünü ortaya çıkarmış. Yeni bir dolandırıcı çetesi internet bankacılığı kullanarak kişilerin kredi kartlarından kimlik ve iletişim bilgilerini ele geçirdlkleri kişilerin hesaplarına para aktarıp internet bankacılığı ile bu paraları kendi hesaplarına aktardıklarını öğrenmiş. Yani yaşlı veya internet ile alakası olmayan insanların hesaplarını köprü olarak kullanmaktalar. Burada köprü olan kişinin herhangi bir zararı yok ancak sonuçta başkasının parası sizin hesabınız üzerinden çalınmış/aktarılmış oluyor. Bizim üzerimizden geçen meblağ 4000TL. Hiç tanımadığımız bir kadının kredi kartı hesabından alınmış ve dolandırıcıların Akbank hesaplarına aktarılmış. Aynı şekilde bugün yine bir kişi bu şikayet ile başvurmuş mağdur olarak. Kendisinin de 6000TL si maalesef kansızların boğazından geçecek.

    Özellikle ailenizdeki yaşlıları bu konularda uyarmanızı tavsiye ederim. Telefon bankacılığı ile değil mutlaka bankaya giderek işlemlerinizi yapın derim.

    Herkese Allah iman versin, ıslah etsin.
    iyi forumlar.
    '06 Honda Civic Turbo '12 Mini Cooper S Roadster
    '02 Honda Civic Type-R-'05 Mitsubishi Lancer Evolution VIII
    '03 BMW M5-'12 Mercedes SLK 250 AMG-'12 Honda Accord

  2. #2
    Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jan 2009
    Yaş
    38
    Şehir
    İST
    Mesaj
    15.390
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Savcı hakim polis asker hikayeleri batlayınca yeni film böyle olmuş demek ki

    Onun bunun evlatları kansız şerefsiz dölleri
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

  3. #3
    onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Dec 2006
    Yaş
    39
    Şehir
    İstanbul
    Mesaj
    18.454
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    işin en acı tarafı kart kimlik vs her turlu bilginizin satılmış veya çalınmış olması bu tarzda çok işlem duydum 2 hafta içerisinde

    psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

  4. #4
    Slipshod - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Feb 2014
    Yaş
    36
    Şehir
    09
    Mesaj
    636
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçen sene benzer olay babamın telefonu üzerinden gerçekleşti. Tesadüf telefona ben çıktım. İşbankasından aradıklarını söyleyip aynı senaryoda para iadesi olduğunu belirtti. Şubeden hallederim dedim. Son birkaç gün şubeden hallederseniz yetişemeyebilirsiniz falan dedi. Birkaç isim soyisim bilgisi vs söyledi doğruluklarını ispatlamak için. Baya bir ikna etmeye çalıştı beni açık açık söyledim de, ortalıkta dolandırıcılık çok vs. diye, öyle de bir ses kalitesi var ki sanırsın dağın tepesinde konuşuyor bir boğukluk bir hışırtı. 20 25 dk ikna etmeye çalıştı yemeyince telefonu suratıma kapattı. Daha sonra işbankasını aradım, arayan numaranın işbankasına mı ait olduğunu sordurdum işbankasında böyle kayıtlı bir numara yok, dolandırıcılıktır dedi. Polisi aradım durumu anlattım karakola gelin dedi, gitmeye fırsat da olmadı öyle kaldı olay.
    Emniyet kemeri sizi koltuğa değil hayata bağlar!

  5. #5
    wekoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jun 2010
    Yaş
    42
    Şehir
    TURKEY (20)
    Mesaj
    3.243
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yaw arkadaşş bu nedir yaa
    gariban 106 gti....

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •