Herkese merhaba,
Bugün az daha bmw e46 328ci otomatik vites alıyordum. Fakat (APO) Abdullah abi, Lnchcntrl ve forumdan bir kaç kişiyle daha konuştum ama onlarda olaya pek sıcak bakmadı. Abdullah abi 1 hafta önce 330ci otomatik vites e46'yı 44'e verdik deyince (Ben 48'e alıyordum) sonra vaz geçtim.
Öncelikli vaz geçme sebebim yakın arkadaşımda gerçekten temiz bir e36 kasa 316i var. Her gün beraber işe gidip geliriz, kendisiyle bu konuda çok konuştum her seferinde vaz geçirmeye çalıştı beni. Bakalit seslerini hep duyarsın böyle langır lungur yapar sinirini bozar dedi, bir yerine bir şey olur yaptırırsın, sonra başka yeri bozulur dedi, bozulmayla kalmadığı gibi parça fiyatları da kol gibi damarlı, ben kafamın dikine gittim, bmw dedim, prestij dedim aldım kafamı **keyim burnum boktan çıkmıyor, yılların verdiği plastik-metal aklına ne gelirse hepsinin yorgunluğu var benim cebim yanıyor, ben pişmanım sen aynı hataya düşme dedi. Git yeni araba al, yeni yenidir ne kokar ne bulaşır dedi.
Çevreden diğer arkadaşlarında ısrar ve gösterdiği örneklerle beraber vaz geçtim bu sevdadan. Öncesinde 330ci'den aslında ağzım yandı baya ama keyfine diyecek söz yoktu.
Şimdi konumuza gelirsek başlıktan da anlaşılacağı üzere mümkünse, sitede bu araca sahip kimseler varsa kullanıcılardan bu araç hakkında yorum almak istiyorum. Daha sonra sizlerinde görüş ve düşüncelerini almak isterim.
Bahsettiğim araçtan da anlayacağınız üzere bütçe max 50. Bu bütçeye baktığım ibiza cupra, polo gti vb emsal olabilecek araçlar 2009-2011 model civarında olup artık ekmeğini yemiş, ciğeri tükenmiş araçlar olduğu için hiç bu araçları listeye almıyorum bile. Böyle bir şey alırsam da sanayi köşelerinde koşturacağımı, keyif almaktan çok aldığım arabaya söveceğimi ve verdiğim paranın bir nebze boşa gideceğini düşünüyorum.
Fiesta ecoboost 140 hp olup fındık kadar motoru olması yanı sıra modeli yüksek ve düşük km olmaları beni bu araçlara yaklaştıran, tercih sebebi olarak görmeme sebep olan bir etken açıkçası. Sahibinden.com'da en düşük ilan fiyatı 53.000 küsür lira.
Diğer bir alternatifim PUG 208 THP ALLURE Modeli. Bu araçta 2012 model olup 1.6 156hp herkesin bildiği üzere. Ama direksiyondan dolayı göstergelerin gözükmemesi mesela bu araca uzak durmamdaki en büyük etkenlerin yanı sıra 2.el'de toplamda 4 tane ilanı var ve piyasası 45.000'den başlıyor. Fiesta 1.0'ın bile daha çok 2.el ilanı var baktığımız zaman.
Ben alacağım araçla ufak tefek elbet oynayacağım. Max yapacağım şey stage 1 olur, onda da 208 thp 190-195 hp civarı olduğu söylendi yazılımı yapan firmalar tarafından (Ecufast, DR.Ecu, Mg Remaps)
Fiesta'da tahminimce olsa olsa stage 1 olarak 160-165 hp civarı olur. O da keyif verir elbet.
Ama ne olursa olsun ben bu araçları ömürlük almıyorum, bazı sıkıntılarım var herkeste olduğu gibi ve paraya acil sıkışırsam aracı satmam gerekebilir bu konuda peugeot beni baya tedirgin ediyor ilanlarda 4 tane ilan olup hep aynı araçların olması.
Sizlerinde bu 2 araç ile ilgili her konudan yorum ve düşüncelerini almak isterim. Zaman ayırıp yardımcı olabilecek, tecrübelerini paylaşabilecek, fikirlerini beyan edebilecek herkese canı gönülden teşekkür ederim.