User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
44 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Ford fİesta 1.0 ecoboost 140 hp & peugeot 208 thp allure 156 hp hk?

cannn22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Ford fİesta 1.0 ecoboost 140 hp & peugeot 208 thp allure 156 hp hk?

Herkese merhaba,

Bugün az daha bmw e46 328ci otomatik vites alıyordum. Fakat (APO) Abdullah abi, Lnchcntrl ve forumdan bir kaç kişiyle daha konuştum ama onlarda olaya pek sıcak bakmadı. Abdullah abi 1 hafta önce 330ci otomatik vites e46'yı 44'e verdik deyince (Ben 48'e alıyordum) sonra vaz geçtim.

Öncelikli vaz geçme sebebim yakın arkadaşımda gerçekten temiz bir e36 kasa 316i var. Her gün beraber işe gidip geliriz, kendisiyle bu konuda çok konuştum her seferinde vaz geçirmeye çalıştı beni. Bakalit seslerini hep duyarsın böyle langır lungur yapar sinirini bozar dedi, bir yerine bir şey olur yaptırırsın, sonra başka yeri bozulur dedi, bozulmayla kalmadığı gibi parça fiyatları da kol gibi damarlı, ben kafamın dikine gittim, bmw dedim, prestij dedim aldım kafamı **keyim burnum boktan çıkmıyor, yılların verdiği plastik-metal aklına ne gelirse hepsinin yorgunluğu var benim cebim yanıyor, ben pişmanım sen aynı hataya düşme dedi. Git yeni araba al, yeni yenidir ne kokar ne bulaşır dedi.

Çevreden diğer arkadaşlarında ısrar ve gösterdiği örneklerle beraber vaz geçtim bu sevdadan. Öncesinde 330ci'den aslında ağzım yandı baya ama keyfine diyecek söz yoktu.

Şimdi konumuza gelirsek başlıktan da anlaşılacağı üzere mümkünse, sitede bu araca sahip kimseler varsa kullanıcılardan bu araç hakkında yorum almak istiyorum. Daha sonra sizlerinde görüş ve düşüncelerini almak isterim.

Bahsettiğim araçtan da anlayacağınız üzere bütçe max 50. Bu bütçeye baktığım ibiza cupra, polo gti vb emsal olabilecek araçlar 2009-2011 model civarında olup artık ekmeğini yemiş, ciğeri tükenmiş araçlar olduğu için hiç bu araçları listeye almıyorum bile. Böyle bir şey alırsam da sanayi köşelerinde koşturacağımı, keyif almaktan çok aldığım arabaya söveceğimi ve verdiğim paranın bir nebze boşa gideceğini düşünüyorum.

Fiesta ecoboost 140 hp olup fındık kadar motoru olması yanı sıra modeli yüksek ve düşük km olmaları beni bu araçlara yaklaştıran, tercih sebebi olarak görmeme sebep olan bir etken açıkçası. Sahibinden.com'da en düşük ilan fiyatı 53.000 küsür lira.

Diğer bir alternatifim PUG 208 THP ALLURE Modeli. Bu araçta 2012 model olup 1.6 156hp herkesin bildiği üzere. Ama direksiyondan dolayı göstergelerin gözükmemesi mesela bu araca uzak durmamdaki en büyük etkenlerin yanı sıra 2.el'de toplamda 4 tane ilanı var ve piyasası 45.000'den başlıyor. Fiesta 1.0'ın bile daha çok 2.el ilanı var baktığımız zaman.

Ben alacağım araçla ufak tefek elbet oynayacağım. Max yapacağım şey stage 1 olur, onda da 208 thp 190-195 hp civarı olduğu söylendi yazılımı yapan firmalar tarafından (Ecufast, DR.Ecu, Mg Remaps)

Fiesta'da tahminimce olsa olsa stage 1 olarak 160-165 hp civarı olur. O da keyif verir elbet.

Ama ne olursa olsun ben bu araçları ömürlük almıyorum, bazı sıkıntılarım var herkeste olduğu gibi ve paraya acil sıkışırsam aracı satmam gerekebilir bu konuda peugeot beni baya tedirgin ediyor ilanlarda 4 tane ilan olup hep aynı araçların olması.

Sizlerinde bu 2 araç ile ilgili her konudan yorum ve düşüncelerini almak isterim. Zaman ayırıp yardımcı olabilecek, tecrübelerini paylaşabilecek, fikirlerini beyan edebilecek herkese canı gönülden teşekkür ederim.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    208 daha yeni motoruda daha mantıklı bence
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    TEST | Ford Fiesta Red - YouTube

incelemeyi izledikten sonra vaz geçtim zaten.

Peugeot'da dedğim gibi beni korkutan 2.el durumu. Dizel aile spec araçlara yöneleceğim gibi duruyor

ioz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sadece yazılım ile o güçleri yakalamanız muhtemel 208'de. Ufak tefek oynamalar ile rahat bir biçimde üzerine de çıkabilirsiniz. Önü açık bir motor aslında. Benimki 2007 üretimi olduğu için çoğu parçayı günceli ile değiştirmek zorunda kaldım fakat 2009 ve üzeri üretimlerde "kronik problem" olarak nitelendirilebilecek bir şeyler olduğunu duymadım. Ben 1.0 hacimli bir araba almaktansa 1.6 motoru tercih ederdim. Ayrıca 208'ler bana gerçekten çok yakışıklı geliyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ioz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sadece yazılım ile o güçleri yakalamanız muhtemel 208'de. Ufak tefek oynamalar ile rahat bir biçimde üzerine de çıkabilirsiniz. Önü açık bir motor aslında. Benimki 2007 üretimi olduğu için çoğu parçayı günceli ile değiştirmek zorunda kaldım fakat 2009 ve üzeri üretimlerde "kronik problem" olarak nitelendirilebilecek bir şeyler olduğunu duymadım. Ben 1.0 hacimli bir araba almaktansa 1.6 motoru tercih ederdim. Ayrıca 208'ler bana gerçekten çok yakışıklı geliyor.
    inceleme video'sunu izleyince kendi kendim yakıt tüketimi için "hehheh 1.0 lan ne kadar yakıtı olucak ki" dedim cevap gazlayınca 17,5 lt şehir içi 8-9 lt çok saçma ve fuzuli bir tüketimi var aracın. Bildiğim kadarıyla 208 allure modeli de aynı değerde tüketim sağlıyor.

Pug kısmında şöyle bir sıkıntı var kanımca, "aracı yükleseniz de hakkıyla gitmediğini düşünüyorum. Emsal eşit güçlerde olan araçlarla rolling durumunda mesela 230 hp 208gti ve stage 2 230 hp rocco video'su var araç aça aça yavaş yavaş harcıyor yani kaldı ki 208'n kilo avantajı var. Şanzumanla ilgilidir diye düşünüyorum" bunlar tamamen şahsi fikirlerim ama bence hakkıyla yürümüyor bu araç.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cannn22 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    inceleme video'sunu izleyince kendi kendim yakıt tüketimi için "hehheh 1.0 lan ne kadar yakıtı olucak ki" dedim cevap gazlayınca 17,5 lt şehir içi 8-9 lt çok saçma ve fuzuli bir tüketimi var aracın. Bildiğim kadarıyla 208 allure modeli de aynı değerde tüketim sağlıyor.

Pug kısmında şöyle bir sıkıntı var kanımca, "aracı yükleseniz de hakkıyla gitmediğini düşünüyorum. Emsal eşit güçlerde olan araçlarla rolling durumunda mesela 230 hp 208gti ve stage 2 230 hp rocco video'su var araç aça aça yavaş yavaş harcıyor yani kaldı ki 208'n kilo avantajı var. Şanzumanla ilgilidir diye düşünüyorum" bunlar tamamen şahsi fikirlerim ama bence hakkıyla yürümüyor bu araç.
    230 var 230 var şimdi o polemiğe girilirse burası 235123512 sayfa olur

fiestanın şanzumanı kısa ve 5 vites, uzun yolda sıkıntı yaratabilir yakıt kısmında.

208in vites oranları uzun ve 6 ileri yanlış bilmiyorsam
    Alıntı Berk007 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    senin gibi adamda kimbilir ne oynatıcılar vardır, bunu da indiriver

ahmetbaha-drs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Fiesta bence çok şık bir araç Black&Red olanlar özellikle muhtemelen ben alacak olsam bunu tercih ederdim, alternatif olarakta Citroen DS3 ve Renault Clio 1.2 GT-Line bakabilirsin. Hayırlısı olsun.
    Loading site please wait...
    Loading site please wait...
    V40 Cross Country T4
    Megane GT-Line
    Range Sport SDV6
    A8 4.2 TDI Quattro
    VW Passat Variant TSI

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Gko Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    230 var 230 var şimdi o polemiğe girilirse burası 235123512 sayfa olur

fiestanın şanzumanı kısa ve 5 vites, uzun yolda sıkıntı yaratabilir yakıt kısmında.

208in vites oranları uzun ve 6 ileri yanlış bilmiyorsam
    Aynen 6 ileri ama 215'te kesiciye giriyor.

Hp kısmında yazılanı söyledim amacım polemik değildi yani

rahmitanir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    56 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok taze bir mito sahibi olarak, bi de Mito'lara da bak derim.
    Fiesta şasi olarak gerçekten çok keyifli bir araç ama 140hp ve 1.0lt motor bence hep kafada soru işareti.
    Peugeot ise, 208 by peugeot sport'u çok övüyorlar ama 156hp'lik versiyonuna pek yorum yapamayacağım.

Mehmetmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    -Fiestayı hayatta almazdım,araba hiç ama hiç yürümüyor.140hp 1000kg araba ama 180'den sonra 1300 kg yazılımlı 1.6 TDI Golf7'nin arkasında nokta olarak kalıyor özellikle 180'den sonra.Videosu(izledikten sonra haber edin gizleyeceğim suratım gözüküyor)
    Fiesta 1.0 Ecoboost 140hp(Stock) vs Golf 7 1.6 TDI 105hp - YouTube

-Şöyle söyleyim ondan daha ağır,18" jantlı FR beni bu şekilde geçiyor...
    Golf 7 1.6 TDI RSA Motorpsorts vs Leon FR 1.4 TSI 140 - YouTube

Yani demem oki fiesta red ben almazdım,madem benzinli olucak gitsin en azından o yüzden oyum 208e

berko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yazlım falan düşünülüyorsa tat vermesi açısında 1.4 tsi 180 hp grubu veya 1.6 thp 208 allure&gti dışında bakmayın bence.

207_TR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    fiesta yürür ama 1.0 motorun izin verdiği kadar yürür bir yerden sonra hacim yetmiyor. ama pug oyle değil pug yazılım konusunda da parça konusunda da daha onde. 2 aracın farkli motorlarini kullandım fiesta ST ile Gti kıyası yapıyor olsak fiesta derim ama gti ile 1.0. kıyası yaparsak. gti derim.

LnchCntrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bro bmw konusunda doğru karar vermişsin. Eskiden uzak dur. Neden hala Tsı dan uzak duruyorsun abi araştırsana var olmaz olur mu kurcalanmamış temizler.

Benim arkadaşta bocanegra vardı boyasız fabrikasyon halde 47 e verdi askere gidecekti. araştır daha iyilerini de bulursun

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Seat ibiza fr 150HP dsg de bakabilirsin.

İbiza cupra ve polo gti ile ayni motor onu daha acik.
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

i-vtec07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.0 pek ekonomik değilmiş . Allurenin de piyasası pek iyi değil bizzat tecrübe ettim bence boca cupra ikilisinden kovalayın derim .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı LnchCntrl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bro bmw konusunda doğru karar vermişsin. Eskiden uzak dur. Neden hala Tsı dan uzak duruyorsun abi araştırsana var olmaz olur mu kurcalanmamış temizler.

Benim arkadaşta bocanegra vardı boyasız fabrikasyon halde 47 e verdi askere gidecekti. araştır daha iyilerini de bulursun
    Aynen abi seninle konuşmasak az ço fikir alışverişi yapmasam çevremden alacaktım ciddi ciddi o arabayı bugün. Eski İstinye Borusan Bmw çalışanıyım, öncesi doğuş oto maslak çalışanıydım çevrem vardı oralara danıştım baya uzak dur dediler. Belki 1 saat içinde 20 kişiyle konuşmuşumdur, hepsi uzak dur diyince, gözümün önünde 97 model e36 kasa 316i sahibi olan bir arkadaşım bile bunları söyleyip ısrarla vaz geçirme çabasına girince dedim bu kadar insan kötülüğümü isteyemez sonra hayırlısı ile vaz geçtim. Kısmet buymuş, böylesi daha iyiymiş demek ki.

Aslında en çok istediğim makyajlı kasa olan 2013 cupra'lar ama temizi 60+ durumda. Piyasa felaket.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı individual Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Seat ibiza fr 150HP dsg de bakabilirsin.

İbiza cupra ve polo gti ile ayni motor onu daha acik.

Ciddi ciddi tam olarak FR150 ve cupra arasında ne farklar var? Ayrıntılı bilginiz varsa benide aydınlatır mısınız?

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cannn22 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ciddi ciddi tam olarak FR150 ve cupra arasında ne farklar var? Ayrıntılı bilginiz varsa benide aydınlatır mısınız?
    Ben zamanında çok araştırdım fark varmı diye.Bir fark yokmuş sanırım sadece yazılım farkı var diyordu seatcupra net'de birkaç kişi.

Mk2 Leon FR Ve Cupra'daki gibi. biri 200hp'di diğeride 220HP'di herşeyi aynıydı.

Ibiza FR ve Cupra arasındaki fark daha çok donanım ve dış görselde var.Cuprada Türkiyede Xenon ön led far ve direksiyondan değişebilen vites kulakçıkları standart geliyor.Ibiza FR'lardada xenon ön led ve vites kulakçıkları ekstra donanım olarak alanlar var.

Ibiza FR'ın dış görüşü polo gti gibi diyebiliriz.Cupra daha egzotik kalıyor dış görünüş olarak.

Eğer ben aracı alıp yüklerim bütcem kısıtlı derseniz ibiza fr 150HP en mantıklı araba.

ABT'nin sitesinde ikisinede yazılım yapılınca 210HP ve 290NM tork'a ulaşıyor.

TR'de paşaoğlunda bir tane ibiza fr stage1 yazılım yapılmıştı 205HP vermişti benim arabanın aynısıydı.

Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

rebeloghy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    208 için şöyle bir ekleme yapayım;

1. si kendiniz içine oturup koltuk ayarı direksiyon ayarı yaptıktan sonra direksiyon göstergeyi engelliyor mu öyle karar verin. Kullanıcıların bir kısmı kendi sürüş pozisyonlarında gösterge direksiyon ilişkisinden memnunlar.

2. si 208 in şanzıman oranları inanılmaz uzun. 215 te kesiciye giriyor demişsiniz, 4. viteste 200 yapıyor zaten. Limitör olduğu için 215 son hız gibi. Yazılım sonrası 6. vites oranı teorik olarak 280-300 e kadar müsade eden uzunlukta.
    -Fırat

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler