devlet insanları suça itiyor 2 sene önce 200 lira olan sigorta 1200 tl çıkınca insanların zoruna gidiyor
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
Devlet yapıcı olması gerekirken yıkıcı taraf oluyor. İnsanları amansızca suça, kanunsuzluğa itiyor anlam veremiyorum. Sigortalar bu fiyatta iken, polisler sadece app plaka, egzoz, cam filmi için araba cevirirken ne bu %ler aşşağı çekilir ne de sigorta yaptırmayan insanlar sigorta yaptırır. Sonra devletine saygı duyan, her yapılması gerekeni yapan vatandaşında sırtına binilir, iyice kullanılır.
Tamamında hiç kaza yapmadığım bi süreçten bahsetcem. İlk arabamda sigortam 560dı. Sonra satıp sıfır bi araç aldım 1180 çıktı. Şimdiki aracıma en düşük 1700 çıktı. Ne yapsın insanlar? Bence gayet de haklılar. Arabayı alıyorsun kendini ona göre hazırlıyorsun tabi kucaktasın yaptırmak zorundasın ya işi keyfe döküyorlar. Araba sahibi olmaktan masraflardan ötürü hiç hoşnut değilim.
Instagram: mutusgarage
Bence az bile çıkmış bu durumdayken. Yürümeye mecali olmayan araçlar bırakın sigortayı plakası dahil olmayan motorsiklet atv vs. var bolca görüyorum bunlardan daha kaçtane vardır ülke genelinde.
1881 - 193∞
gayet normal bu sayılara ulaşılması. sigorta fiyatları inanılmaz pahalı. daha dün %15 indirimim olmasına rağmen 760a kestirdim.
ama ben bu işi şuna benzetiyorum. iphone kullanıp net paketin olmaması gibi birşey. Araba kullanıyorsan bunu yaptıracaksın. başkalarını mağdur etmemek için.
en sonuna zaten çok daha fazlası olarak kullanıcıya zararı var.
Benim araçta sigortasız 15-20 bin liralık arabama, geçen yıl 1180 tl ödemiştim, bu yıl 1500 lira daha sigorta zoruma gitti yaptırmadım, arabada 2 aydır yatıyor, binmiyorum sigortası yok diye. Ağzıma dolup dolup geliyorda neyse...
///M Rulez...
devlet indirici taraf başka açıklaması yok. Gel gelelim ki biz bu araçları alıyorsak yaptırmak zorundayız yaptırmayanları haklı görmüyorum yarın bir gün bu yaptırmayanlardan biri benim malıma canıma kast edip kaçmaya teşebbüs edebilir. Bu ülkede yaşıyosak bu adamların kurallarına uymak zorundayız demiyim sonuç itibarı ile uyuyoruz zaten. Ödemeyenler akıllı sanıyor kendini ne yazık...
İyilik kolay.. kötülük gayret gerektirir.Ben tembel sanılacak kadar kolaycıyım..azimle sıçan ancak sıçmış olur, taşı matkap deler..
Trafik sigortası hangi zararları karşılıyormuş Allah göstermesin ölümlü veya yaralanmalı kazalarda masrafları mı karşılıyormuş O zaman benim anlamadığım bunca insan mahkemelerde trafikte yaşadığı olaylar neticesinde kusurlu veya kusursuz kan parası ödüyor karşı taraf dava açıyor kazanıyor onun parasını ödüyor. Özel kasko dışında hiçbirinin ben trafik sigortası tarafından karşılandığını görmedim duymadım veya ben mi yanılıyorum. O zaman bu insanlar neden boş yere ödeme yapsınlar ki.
Egzoz takanları savunuyosunuz ya gülüyorum ya. Gece uyutmadıkları için dümdüz sövüyorum. Birilerinin hobisi birilerini rahatsız ediyorsa o hobiden çıkar suça döner. Herneyse. Şu trafik sigortalarını arabayı almadan önce bakamıyoruz ya zorunlu oturuyoruz çıkan fiyatın üstüne. En güzeli arabasızlık abi. Biniyosun 1 tl metrobuse götür baba beni. Trafik kaza kavga hiçbişi yok.. Ooh mis![]()
keşke günlük haftalık sigortalar olsada sadece araç kullanacağım zaman kullansam.
Aquila non captat muscas!
b16vtecturbo#gizlituning #hondateam#cilacılaranlamaz
Babamın evin önünde yatan bir w124'ü vardı zamanında 300 tlye sigorta yaptırıcaktı yaptırmamıştı belli bir süre sonra o fiyat 700 mü 800 mü ne olmuştu zaten yatıyor neden böyle bir mevla ödeyim diye yaptırmamıştı sürekli trafikte olupta yaptırmayanları savunamıcam ama diğer kısmı anlayışla karşılamak gerekir bu sayının çoğunluğunu evin önünde yatan araçlar oluşturuyor olabilir.
Üzerime 3 tane araba var,
Birininki 890 TL, biri 530 TL, diğeri 1460 TL.
2007 modele 530, 2011'e 890, 2005'e 1460 TL para ödüyorum. Modele göre desem değil, yaşa göre desem değil, bildiğin kafasına göre fiyat çıkıyor. Hiç şaşırmadım. Aktif olarak kullanmıyorsan yaptırmayacaksın. Sağ olsunlar şey yapmadıkları bir tek kulağımızın arkası kaldı.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)