User Tag List

8 sonuçtan 1 ile 8 arası

Konu: Üniversitede seçmeli ders

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Üniversitede seçmeli ders

Arkadaşlar selamun aleyküm

Forumda üni. okuyup bu işi bilen vardır diye bi konu açayım dedim. Ekonometri 2.sınıf öğrencisiyim, dönem başı ders seçiminde ortalamam 2.5 üstünde olduğu için fazladan 1 seçmeli ders daha seçebileceğim söylendi bende mal gibi bi ders daha seçtim uluslararası ilişkiler (bölümümle alakası yok) seçtim, vize de iyiydi ancak finali bi talihsizlik sonucu kaçırdım, bugün büte girdim ve yapamadım kesin kaldım. Sagolsun okul hiçbi yerden bilgilendirme yapmadıgı için burdan bilen varsa yardım almak isterim, şimdi bu dersi ben seneye 1.dönem alttan alıcam ancak geçen dönemden de 1 dersim vardı alttan yani bu nalet ders yüzünden 2 dersim oldu alttan. Şimdi seneye bu seçmeli ders benim ana derslerimden birini almama engel olma gibi bi durumu varmı, bide seneye bu dersi değiştirme gibi bi lüksümüz varmıdır acaba herkese iyi forumlar

Not: arkadaşlar not işlerini aradım açmadı okulda baya bi uzak gitmeyede üşendim, forumla alakasız ama burdan sorayım dedim.

Absinthe. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Seneye 1.dönemde kredin yeterli olursa alttan ve normal döneminden derslerini alabilirsin diye biliyorum. Her üniversitede farklı bir işleyiş olabilir.

aybarsdnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yanlış anlama ama buraya bu konuyu açman biraz anlamsız olmuş.

Ortalamana göre gelecek dönem alacağın kredi sayına bak, bu iki ders total kredinden ne kadar yer kaplıyor? Eğer ekstra kredin yoksa normal dönem derslerin yerine almak zorunda kalabilirsin ( bir çok okulda bu şekilde). Bu tercihi yaparken zincirleme devamı olmayan derslerin yerine seç.

Ya da üşenmeyip okulla konuş durumu.

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bölüm dersinle aynı saatte çakışşa bile alttan aldığın içinalabilirsin ve devam alttan aldığın içinde devam zorunlulugnda yoktu (enazından benim okulumda böyledi 2005-2011 arası Okan Uni.)
    1881 - 193

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizim okulda da illa kaldığın seçmeliyi tekrar almak zorunda değildin, yerine aynı kredili başka seçmeli alabiliodun. En güzeli okulla konuşmak.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

2jz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kaldığın seçmeliyi almak zorunda değilsin. Sana bonus vermişler sen değerlendirememişsin. Genel olarak çoğu yerde böyledir.

En doğru bilgiyi üniversitenin yönetmeliğini okuyarak elde edebilirsin. Öğrenci işleri cevaplamak zorunda değil, yönetmeliği açıp oku diyebilirler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 2jz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kaldığın seçmeliyi almak zorunda değilsin. Sana bonus vermişler sen değerlendirememişsin. Genel olarak çoğu yerde böyledir.

En doğru bilgiyi üniversitenin yönetmeliğini okuyarak elde edebilirsin. Öğrenci işleri cevaplamak zorunda değil, yönetmeliği açıp oku diyebilirler.
    Teşekkür ederim haklısınız, ancak yönetmeliğin seçmeli ders kısmını baştan sona okudum ders değişitirmeyle iligili bişey yazmıyor, inşallah vardır

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Octane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bizim okulda da illa kaldığın seçmeliyi tekrar almak zorunda değildin, yerine aynı kredili başka seçmeli alabiliodun. En güzeli okulla konuşmak.
    inşallah öyledir çok teşekkür ederim

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler