User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
30 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Belediyeden Koyulan Haciz Hakkında..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Belediyeden Koyulan Haciz Hakkında..

Arkadaşlar öncelikle iyi akşamlar;

Bugün girdiğim rutin bir trafik kontrolünde aracıma işyerimin bulunduğu yerel Belediye tarafından yakalama kararı çıkarıldığını öğrendim ve aracı kapattılar.. Belediyede çalışan yakın bir arkadaşıma ulaştım önce öyle bir uygulama olmadığını söyledi ama tabi nafile aracı çektiler.. O arada belediyenin sitesinden kontrol ettiğimde 147.25 tl tutarında bir çöp vergisi tutarı ve Bana daha önce ibraz edilen ancak apartmanın alanını kullandığım için itiraz ettiğim ve itirazın sonucu henüz elime ulaşmayan bir işgaliye borcu gözüküyor. E-Devletten kontrol ettim en son bu borç için Haciz kararı çıkartmışlar hakikatten

Kısaca Çöp Vergisi ve İşgaliye den araç kapattıran sanırım nadir insanlardan biri oldum.. Bu arada Belediyede çalışan arkadaş sağolsun birkaç müdürünü aramış sormuş uygulamanın yeni başladığını ve yılbaşından itibaren tebliğsiz şekilde birçok araca haciz kararı çıkardıklarını söylemiş..

Aramızda Esnaf olan birçok arkadaş var kontrol edin Yerel belediyenin sitelerini benim canım bu küçük meblağ için haftasonu haftasonu sıkıldı sizin sıkılmasın...

300E - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çöp vergisi ile araç bağlamanın bir alakasını kuramadım, bu ne mantıksızlıktır anlamıyorum. Belediye için söylüyorum yanlış anlaşılmasın.
    2004 Mercedes-Benz W203 C230K
    1994 Opel Astra F GSi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 300E Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çöp vergisi ile araç bağlamanın bir alakasını kuramadım, bu ne mantıksızlıktır anlamıyorum. Belediye için söylüyorum yanlış anlaşılmasın.
    Ben ilk başta belediyeyle bi alaka kuramadım dosya numarası elimizde var pazartesi bakıcaz artık farklı birşey çıkıcakmı ama e-devletten sorguladığımda tek haciz Buca Belediyesinden çıkıyor E-Belediyeden baktığımdada birtek bu söylediğim borçlar çıkıyor..

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    çok saçma geldi bana istanbulda milyonlarca insan çöp vergisi emlak vergisi deprem vergisi ödemiyor.. hadi onu geçdim ispark borcu olupda bilmeyen on milyonlarca insan var.. plakasını sorgulatssa herkesin aracına ispark dan bir yerde plakalarına işlenmişdir borç... böyle bir şey olursa istanbulda sokakda gezicek araç kalmaz alayına haciz gelir..

Kaldıki hacizden önce bir şekilde tebligaht ihtar uyarı gelmesi gerekir.. direk haciz yollatamazlar..

o işde bence bir şey var iyi araştırın..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bu arada bir düzeltme yapıyım emlak vergisinde haciz olabilir ama buda bir hamlede olmaz borç birikir birikir misal 2-3 yıllık borç olur ondan sonra işlem başlatırlar ama başlatmadan öncede pek çok defa uyarı ihtar yaparlar tebligaht yollarlar hiç birine geri dönmesseniz işleme başlayabilirler.. çünkü emlak vergisi kamu alacağı olarak geçiyor...
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Para lazım çünkü. Çöpten de araba bağlarlar b.ktan da. Geçmiş olsun.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu arada bir düzeltme yapıyım emlak vergisinde haciz olabilir ama buda bir hamlede olmaz borç birikir birikir misal 2-3 yıllık borç olur ondan sonra işlem başlatırlar ama başlatmadan öncede pek çok defa uyarı ihtar yaparlar tebligaht yollarlar hiç birine geri dönmesseniz işleme başlayabilirler.. çünkü emlak vergisi kamu alacağı olarak geçiyor...
    Çöp vergisi george soros un alacağı mı?

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Bu haciz kararı için falan hiç bir kağıt göndermedilermi kağıdı siz kabul edip almadan bağlayamaz böyle saçmalıkmı olur nerden çarpacaklarını şaşırdılar milleti.
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı bhb Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çöp vergisi george soros un alacağı mı?
    çöp vergisi yani çevre temizlik vergisi iş yeri değilse yer ev ise ki arkadaşın dediği kadarı ile ev ... su faturasından alınıyor o vergi belediyeye direk ödenmiyor..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çöp vergisi yani çevre temizlik vergisi iş yeri değilse yer ev ise ki arkadaşın dediği kadarı ile ev ... su faturasından alınıyor o vergi belediyeye direk ödenmiyor..
    Yok işyeri hocam ilk mesajdada belirtmiştim.. Bu arada Edevlet sorgulamasının ve Ebelediye sorgulamasının fotoğraflarını atarım öğleden sonra başka hiçbirşey olmadığına dair

Alıntı mert_can 41 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu haciz kararı için falan hiç bir kağıt göndermedilermi kağıdı siz kabul edip almadan bağlayamaz böyle saçmalıkmı olur nerden çarpacaklarını şaşırdılar milleti.
    İşyerinde 3 kişiyiz ben , babam ve bir çalışanımız var Bana ve Babama gelmedi ki Babam bu konularda benden çok daha hassastır. Çalışanımızda dün izinliydi telefonla konuştuk bana birşey gelmedi dedi..

Kısacası Sanırım elimize ulaşan birşey yok.. Birazda bu yüzden açtım konuyu kontrol edin sıkıntı yaşamayın diye.. Kimsenin aklına gelecek bir durum değil.. Yarın birgün sıkıntılı bir durumda ortaya çıkar can sıkar..

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı jeffy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yok işyeri hocam ilk mesajdada belirtmiştim.. Bu arada Edevlet sorgulamasının ve Ebelediye sorgulamasının fotoğraflarını atarım öğleden sonra başka hiçbirşey olmadığına dair

İşyerinde 3 kişiyiz ben , babam ve bir çalışanımız var Bana ve Babama gelmedi ki Babam bu konularda benden çok daha hassastır. Çalışanımızda dün izinliydi telefonla konuştuk bana birşey gelmedi dedi..

Kısacası Sanırım elimize ulaşan birşey yok.. Birazda bu yüzden açtım konuyu kontrol edin sıkıntı yaşamayın diye.. Kimsenin aklına gelecek bir durum değil.. Yarın birgün sıkıntılı bir durumda ortaya çıkar can sıkar..
    Benim aracımda site yöneticisi ile kavgalı olduğumuz için çekilirken polise durumu anlattım olmaz öyle şey haklısınız demişti. Yakalama kararı çıkaran avukatın başını yakıcaktım çok eski tarihte gelen bir kağıdı aldığım için durumu kabulendim sayıldım. Eğer böyle bir kağıt yoksa avukatınıza danışıp uğraşın karşı tarafla aracınızı alırkende otoparkta motor kulakçıklarına kadar bakın benim e90 nın kırmışlardı farkedemedim. Çok geçmiş olsun.
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok saçma geldi bana istanbulda milyonlarca insan çöp vergisi emlak vergisi deprem vergisi ödemiyor.. hadi onu geçdim ispark borcu olupda bilmeyen on milyonlarca insan var.. plakasını sorgulatssa herkesin aracına ispark dan bir yerde plakalarına işlenmişdir borç... böyle bir şey olursa istanbulda sokakda gezicek araç kalmaz alayına haciz gelir..

Kaldıki hacizden önce bir şekilde tebligaht ihtar uyarı gelmesi gerekir.. direk haciz yollatamazlar..

o işde bence bir şey var iyi araştırın..
    konu ile yok ama sizin yazınızı görünce sorguladım isparktan 2 adet ceza cıktı. Aracı ben almadan önce yazılmış. Bana herhangi bir cezai işlem uygularlarmı?

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı süleymann Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konu ile yok ama sizin yazınızı görünce sorguladım isparktan 2 adet ceza cıktı. Aracı ben almadan önce yazılmış. Bana herhangi bir cezai işlem uygularlarmı?
    satış kağıdı ile düşürtebiliyorsun sana ait olmadığını kanıtlayıp.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    İspark dediğin özel şirket, özel şirkette ceza kesemez.

arda35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun Onur. Buca Belediyesi ise gayet normal. Bizim bi araca haciz koymuşlardı gidip kaldırdım birkaç sene evvel (yakalamalı değildi). Ben de tesadüfen edevletten kontrol ettiğimde öğrenmiştim.

Bizdeki durum şöyle oldu. İşyerinde çıkan tenekeleri hurdacı veletlere veriyorduk sevabına. Alan fırlamalar içlerindeki çer çöbü tarlaya boca etmiş. Orada belediye çalışanları bunları yakalamış. Nereden aldınız diye sormuş, bizim dükkanı göstermişler. Sorgusuz sualsiz bize kesmişler cezayı. Artık kimseye hibe etmiyorum, direk birilerine satıyorum hurdaları.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İspark dediğin özel şirket, özel şirkette ceza kesemez.
    ispark benim bildiğim özel bir şirket olsada istanbul belediyesinin kurduğu ve tamamen park yeri otopark olaylarını belediyeden ayrı organize edilsin diye gene belediye bünyesinde kurulan bir şirket.. yani belediyeye ait.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bende 24 tl borcum var.. istanbulda yaşayıpda olmıyan yoktur herhalde..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet arkadaşlar aracı çıkardım kazasız belasız bi şekilde..

Yukarda yazdığım gibi Çevre Temizlik vergisi ve İtiraz ettiğim ama dilekçeme cevap vermedikleri işgaliye borcum yüzünden koyulmuş haciz.. Biraz sohbet ettik benimle ilgilenen arkadaşla sadece geçen hafta 400 den fazla araca aynı sebeplerden haciz konduğunu söyledi. İzmir Büyükşehirden yerel belediyelere bu yetkinin verildiğinden falan bahsetti.

Özellikle İzmirde yaşayan esnaf arkadaşlar dikkatli olsun bu konuda..

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yazık ya. bu kadar şerefsizlik olmaz. En azından yalaka değiliz, Ben CHP li olmama rağmen söylüyorum, bu kadarı gerçekten şerefsizlik. Her bokta esnafa saldıran zihniyette birine kendi partimde basarım küfürü arkadaş.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler