bu Turkcell'in düzenbazlıklarından gerçekten illallah ettim... yalvar yakar ikinci şans istemişlerdi yine aynısını yaptılar...
olay şu; 2009 senesinde şirkete ait VINN vardı, ortağımla ayrıldığım için onun kullandığı VINN ı takip etmemiştim faturası da atlanmış 2 fatura üst üste ödenmemiş, taa 2011 senesinde bize ulaşan bir icra tebliğiyle durumu anladık, ciddi bir turkcell hat kullanımımız var ödenmemiş mebla ise 34 TL... neyse sıkıntı yok faiziyle ödeyelim dedik bir de taahhüt çıktı karşımıza, bizle ilgilenen şubeyi aradım dedim ki bu işi halledin yoksa bütün hatlarımı çekeceğim, 34 tl için 500 lira mı ödeyeceğim? tabii ki hemen 'olur mu öyle şey meraklanmayın biz hallederiz siz Turkcell'e devam edin'... aradan geçti 6 sene, geçen sene durup dururken internet kesildi, 2-3 ay ne olduğunu anlamadılar sonra bana geri iade ettiler internet bedelini, bu senenin başında Turkcell avukatları yine aramaya başladı, borç 2500 tl olmuş, dün sabah arama yapamadığımı farkettim, sonra mesaj geldi 'hattınıza ait ödenmemiş faturalar sebebiyle hattınız aramaya kapatılmıştır!' diye... son ödeme makbuzları da şans eseri cüzdanımdaydı hemen bir TİM e gittim, baktılar 'hattınızda sorun yok, borcunuz da yok' ... ee dedim ama aramaya kapanmış, yaklaşık 8-10 kişiyle görüştük kimisi ödeneme işlenmemiş 2 saat içinde açılır dedi, kimisi gün içinde mutlaka açılır kimisi ise 'şu anda hattınız açık!' dedi... neyse sonrasında 212 li bir numara aradı dedi ki 'ben Turkcell avukatıyım, hattınız şirketinizin bize olan borcu sebebiyle kapatıldı, ödeyin açılsın faiz almıcaz 500 lira ödeyin!'... yahu bu hattın borcu var mı? YOK! madem öyle 8 sene önce kapatsaydın VINN sebebiyle bütün hatları...
dün itibariyle vodafone a geçtim ama bu işin peşini bırakmayacağım, turkcell hattım taahhütlü yani ben ödeme yaptığım sürece onlar da taahhütlerini yerine getirmek zorundalar, avukat diyor ki 'artık şahız ya da firmaların turkcelle olan bütün borçları ile alakalı, sadece sorunlu hat değil diğer bütün hatları kapatıyoruz!'
ciddi olarak söylüyorum senede iletişime minimum 20bin tl harcıyoruz firma olarak, dert 34 lira 500 lira 2500 lira değil, daha önce babamın hattını kapattıktan 5 sene sonra da arabaya haciz gelmesiyle uğraşmış, babam da uğraşmak istemediği için bin küsür lira daha ödemişti, sanırım bunlar çoğu kişi ya da kurumda belli bir miktar parayı borç olarak yazıp, 3-5 sene sonra da avukat vasıtasıyla da bunu aktif hale getiriyorlar, resmen bundan bir gelir kapısı açmışlar kendilerine, ama daha bitmedi tam tersi daha yeni başlıyor!