User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
50 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Ev Alırken Gördüğünüze İnanmayın! Günümüz Dolandırıcı Müteahhitleri!

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Ev Alırken Gördüğünüze İnanmayın! Günümüz Dolandırıcı Müteahhitleri!

20bin tl lik araba alacak insanımız elli yere sağını solunu gösterip, kazası boyası var mı, yok trameri cartı curtu dert ediyorlar. Ömürlük yaşayacağınız çok daha pahalı yapılara ne kadar dikkat ediyoruz?

Arkadaşlar insanlardan duyuyorum. Bankadan kredi çıkıyorsa o eve güven. Çünkü ekspertiz yapılıyor o ev sorunsuzdur denir.

Ancak yanlış bilgi bu. Bakın banka eksper ve müteahhit iş birliği ile nasıl dolandırıyorlar milleti.

Son haber: 2+1 diye aldığı ev aslında 1+1 cıkınca... - Ekonomi Haberleri

Adam krediyle almasına rağmen 2+1 aldığı ev 1+1 çıkmış yeni yapı olmasına rağmen. Üstelik bankada eksper raporunuda vermemişler adama. Parasını sizden kesip eksper raporunu elinize alamıyorsanız neye yarar.

Tamam adamında saflığı var, sizlere örnek olsun da aman dikkat edin güvenmeyin bu yasal tefecilere de müteahhitlere de.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Olm onu bilmemde yazdığın başlık bildiğin eski Çince

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu ülke arabada tek parça boya varsa kıllanır ama ev alırken nelere bakması gerektiğini bilmez, hangi fiyattan alması gerektiğini araştırmaz... genelde 'bizim Ahmet almış, çok prim yapacakmış' ya da 'bizim muhasebecinin amcası demiş, orada milletvekilleri doktorlar hakimler alıyormuş hep!' sözleriyle tufaya geliriz...

isim vermeyim Ankara'nın elit projelerinden birinden bir tanıdığımız ev almış, rica etti teslim tarihi geçti gidelim bakalım diye... evin teslimine minimum 6-7 ay var, işçilikler berbat, kullanılan malzemeler 3. sınıf ve de 2+1 e verilen ücret 850bin TL... şu an avukatı ihtarname çekti bakalım ne olacak...
    geçen TOKI konusunda yazmıştım, çok ilginç memleketiz...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Olm onu bilmemde yazdığın başlık bildiğin eski Çince
    böle kalırsın işte ortada. başlığın eski haline görmeyenler ne diyo bu dicek
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

zgnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Adalet olmayan ulke de ahlakta olmaz

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    İmam neyse cemaattteee ondan beter olur

Normaldir

İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

huseyinturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Emlakçılar efsana, beylikdüzünde metrobüse 5 dakika, fotolarda salonu 70 metrekare olan evi 150.000e ilana koyuyolar, arayıp bilgiler doğrumu dediğinde tabi efendim diyolar ama eve bakmaya gittiğinde esenyurdun daha önce insan girmemiş ücra köşelerine götürüyorlar ��

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    şu anda yeni yapı denilen yapıların kaçı depreme hakkatten dayanıklı kağıt üstünde değil gerçekte...
    yada kaç bina gerçek üst sınıf beton ve demir kalitesinde yapılıyor..

önce insanlar bunu araştırsa kendi çapında .. adam yeni eve geçmiş binanın her yanı sıva çatlağı demirler görünüyor gönyeye koysan tabanı duvarı yamuk bir sürü yep yeni yapı var.. al eline civalı gönyeyi koy salonun ortasına yada kolidordan salona doğru ... neyse...
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

S.Özeren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Millet birbirini nerden duduklucegini şaşırdı , artık herşey normal geliyor bana
    Livestrong

arda35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Umarım mağdurun krediden kastı ev kredisidir. (Meblağ çok yüksek değil, ihtiyaç kredisi de çekmiş olabilir)

Ekspertizini yapan değerleme firmasına kallavi bir yaptırım uygular banka. Olası zararını da her türlü çıkarır. Zira böylesine önemli bir değişikliğin ekspertizde gözden kaçma şansı yok. Projesi belediyede incelenmediyse şirket için party hard

Tabii bu yazdıklarım ev kredisiyle alınması halinde yaşanabilecek senaryo.

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende 1+1 aldım 2+1 çıktı y.q ... ciddiyim , ne kadar büyük salon diyordum meğer odalardan birini salona katmışlar.Şanslımıyım şansızmıyım anlamadım
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şu anda yeni yapı denilen yapıların kaçı depreme hakkatten dayanıklı kağıt üstünde değil gerçekte...
    yada kaç bina gerçek üst sınıf beton ve demir kalitesinde yapılıyor..

önce insanlar bunu araştırsa kendi çapında .. adam yeni eve geçmiş binanın her yanı sıva çatlağı demirler görünüyor gönyeye koysan tabanı duvarı yamuk bir sürü yep yeni yapı var.. al eline civalı gönyeyi koy salonun ortasına yada kolidordan salona doğru ... neyse...
    Abi bir şey iddia edemem ama çoğu dayanıklıdır. Gördüğüm kadarı ile denetimler eskiye nazaran daha sıkı, ayrıca bir sürü şantiyenin hakkı var. Mesela söylenen beton 45 dk içinde gelmezse sen ben bunu döktürmem dersen santral ağzını açamıyor hatta yalvarıyor. Beton numuneleri alınıyor bunu 1 Yapı denetim alıyor 2 Müfettişler alıyor 3 beton santrali alıyor.
    Ayda 2-3 defa şantiyeleri müfettiş geziyor.
    Zaten Yapı denetimin üstüne kitlendiği için adamlar her beton dökülmeden önce yapılan işin imalata uygun olup olmadığına bakıyor.

Ama proje yanlış dizayn edildiyse, bu da gözden kaçarsa isterse c100 beton döksünler yine yıkılır abi
    Veya zemin iyileştirilmesi gereken yere ya bir şey olmaz denip dök radye temeli geç denirse yapacak bir şey yok

R.I.P - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçenlerde bir tanıdığım benzer konuda problem yaşadı. konu uzun ama özetle 4 yıldır oturduğu evin (yüksek giriş) tüm balkonlarının kaçak olduğu ortaya çıktı.
    bir ilave de kendim çok uygun fiyata dublex bulmuştum gittiğimde çatıda sadece teras vardı, iskan alındıktan sonra ufak masrafla dublexe çevirip kullanabileceğim söylendi. satılmadıysa muhtemelen yapılmış ve dublex diye satılıyordur şuan. bunlar yalova gibi deprem bölgesi bir şehirde yaşanıyor. akıllanmadık akıllanmıyoruz ısrarla da

rdmmm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bunlar hep farkli sektörlerde parayi bulup müteahhit olayim diyen işten anlamayan zihniyetin eserleri.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Tayfun.O Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi bir şey iddia edemem ama çoğu dayanıklıdır. Gördüğüm kadarı ile denetimler eskiye nazaran daha sıkı, ayrıca bir sürü şantiyenin hakkı var. Mesela söylenen beton 45 dk içinde gelmezse sen ben bunu döktürmem dersen santral ağzını açamıyor hatta yalvarıyor. Beton numuneleri alınıyor bunu 1 Yapı denetim alıyor 2 Müfettişler alıyor 3 beton santrali alıyor.
    Ayda 2-3 defa şantiyeleri müfettiş geziyor.
    Zaten Yapı denetimin üstüne kitlendiği için adamlar her beton dökülmeden önce yapılan işin imalata uygun olup olmadığına bakıyor.

Ama proje yanlış dizayn edildiyse, bu da gözden kaçarsa isterse c100 beton döksünler yine yıkılır abi
    Veya zemin iyileştirilmesi gereken yere ya bir şey olmaz denip dök radye temeli geç denirse yapacak bir şey yok
    umarım düşündüğün gibidir toprak kayması olan yere binalar yapılıyor.. tamam doğru proje yapılırsa sıkıntı yok ama ben çoğunun doğru yapıldığını düşünmüyorum bu benim fikrim.. adam apartmanın üstüne yada kendince residince falan diyorlar havuz yapıyor şekil olsun diye.. apartmanın üstüne havuz yapmak demek senin o binanın tepesine 5 ton 10 ton hareket eden bir kütle koyman demek .. özellikle bir deprem anında o 5 ton - 10 ton luk su hareket istikameti belirsiz .. senin buna uygun bina yapman lazım buda tam bir sanattır.. yapabilen varmı ben şahsen inanmıyorum şahsi fikrim..

şuda var türkiyede milyon tane mütahit var ama büyük firma işte tv lerde orda burda uluslar arası projelerde yapanlar 10 parmağı geçmiyor..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    umarım düşündüğün gibidir toprak kayması olan yere binalar yapılıyor.. tamam doğru proje yapılırsa sıkıntı yok ama ben çoğunun doğru yapıldığını düşünmüyorum bu benim fikrim.. adam apartmanın üstüne yada kendince residince falan diyorlar havuz yapıyor şekil olsun diye.. apartmanın üstüne havuz yapmak demek senin o binanın tepesine 5 ton 10 ton hareket eden bir kütle koyman demek .. özellikle bir deprem anında o 5 ton - 10 ton luk su hareket istikameti belirsiz .. senin buna uygun bina yapman lazım buda tam bir sanattır.. yapabilen varmı ben şahsen inanmıyorum şahsi fikrim..

şuda var türkiyede milyon tane mütahit var ama büyük firma işte tv lerde orda burda uluslar arası projelerde yapanlar 10 parmağı geçmiyor..
    yapılır abi niye yapılmasın projeyi tasarlayan müteahhit değil ki inşaat mühendisi her şeye uygun proje yapılır, ama projeye uygun imal edilmesi lazım. Benim korkumda imalat sırasında "pompacı bu beton çok katı ver suyudur" Bir sürü etken giriyor abi 2yıllık bir imalat süreci var denetimler eskisine nazaran çok iyi ama yeterli değil herkes işin kolayına kaçarsa dediğin gibi sağlam bina yapılmaz dediğin gibi bakkal bile müteahhit oluyor

Emre-Dylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende 1+1 aldım 2+1 çıktı y.q ... ciddiyim , ne kadar büyük salon diyordum meğer odalardan birini salona katmışlar.Şanslımıyım şansızmıyım anlamadım
    Yiğit abi gece gece yapma şöyle şeyler Hayırlı uğurlu olsun güle güle otur.
    AC/DC Back In Black
    1968 Mercury Cougar GT-E 427 390Hp

Emre Akçay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bankadan kredi çekerken mutlaka ekspertiz raporu alınmalı bence. Daha önce baktığım evin üst katının mesken olarak geçmediğini, ortak kullanım alanlı depo olarak geçtiğini görüp vazgeçmiştim ben. Müteahhitler genelde yapı kullanım belgesini aldıktan sonra projede değişikliğe gidip, odaları, daireleri değiştirebiliyor. Kat maliklerinden biri de şikayet ederse uğraş dur. Tadilat projesi çizdir yada eski haline getir vs vs.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı arda35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Umarım mağdurun krediden kastı ev kredisidir. (Meblağ çok yüksek değil, ihtiyaç kredisi de çekmiş olabilir)

Ekspertizini yapan değerleme firmasına kallavi bir yaptırım uygular banka. Olası zararını da her türlü çıkarır. Zira böylesine önemli bir değişikliğin ekspertizde gözden kaçma şansı yok. Projesi belediyede incelenmediyse şirket için party hard

Tabii bu yazdıklarım ev kredisiyle alınması halinde yaşanabilecek senaryo.
    krediyi çekerken eksper raporunu bankacıyla müteaahhit göstermemiş oldu bittiye getirmişler. kredi çıkıyorsa eksper iyi rapor vermiştir diye düşünmüş adamda kurcalamamış.

eksper raporunda dairenin projeye uygun olmadıı, binada bir çok hata olduğu yazıyor. Eksperde hiç sorun yok. bu eksper raporuna rağmen konut kredisi vermiş banka.

Yani kurumsal diyip bankalara güvenmeyeceğiz.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler