User Tag List

Sayfa 1/5 123 ... SonSon
85 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: İkinci el araçlara yeni düzenleme.

Anıl E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

İkinci el araçlara yeni düzenleme.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik Taslağı`na ilişkin, "Düzenleme hazır, referandumdan sonra yayımlayacağız. Düzenlemede şu an garanti kapsamı 10 bin kilometre." dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik Taslağı'na ilişkin, "Düzenleme hazır, referandumdan sonra yayımlayacağız. Düzenlemede şu an garanti kapsamı 10 bin kilometre." dedi.

Tüfenkci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu düzenlemeyi sektör ile hazırladıklarını ifade ederek, sektörün büyük bölümünün ikinci el otomotiv ile ilgili düzenlemeye olumlu baktığını söyledi.

Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Burada tüketicileri korumamız, sektörü disipline etmemiz lazım. Aynı zamanda ikinci el otomotiv piyasasını da canlandırmamız lazım. Dolayısıyla bu kapsamda yapmış olduğumuz düzenlemelerde tüketiciyi de koruma adına belli bir kilometre garanti şartını getiriyoruz. Bu basit bir şey... Eğer aracın arızası varsa satan kişi bunu söyleyecek ve ona göre satacak. Arızasız sattığını, bakımlarının tamam olduğunu söylüyorsa da belli bir kilometre garantisi verecek.

Kaç kilometre olacağını tam netleştirmedik ama sektörün genel beklentisi 10 bin kilometre. Garanti şartları içinde bir sıkıntı çıkarsa tazmin olacak. Bu durum piyasaya güven, canlılık getirecek. Bu işi meslek edinenler tarafından bu işin ticaretinin yapılması sağlanacak. Her önüne gelen 'Ben galerici oldum, araç satışı yapıyorum' diyemeyecek veya yapıp canı istediği zaman bırakamayacak."

İkinci el oto satımında belli şartlar ve sorumluluklar olacağını vurgulayan Tüfenkci, araç satışına aracılık eden, kefil olan kişilerin getirilecek sorumluluklara da katlanmak zorunda olduğunu söyledi.

Tüfenkci, "Bize gelen yansımalar olumlu. Düzenleme hazır ama referandumdan sonra yayımlayacağız. İtiraz edenler varsa o zamana kadar itirazlarını bizlere iletebilirler. Düzenlemede şu an garanti kapsamı 10 bin kilometre. Ama yayımlamadığımız için burada bir marj olmasına karşın düşündüğümüz ve uyguladığımız 10 bin kilometre." ifadelerini kullandı.

'ARTIK ARAÇLARI BAĞLAMAK İSTEMİYORUZ'

Bülent Tüfenkci, yurt dışından sıfır diye getirilip bakanlık müfettişlerince ikinci el olduğu anlaşıldığı için gümrüklerde tutulan araçların ithalatında ülkenin kaybı bulunduğunu belirterek, ÖTV'nin yüzde 25'inin ödenmesi halinde el koyma kararının kaldırıldığını hatırlattı.

İncelemeye başlanmamış veya incelenme tehdidi altında olan araçların sahiplerinin, durumu bildirmesi ve ÖTV'nin yüzde 15'ini ödemesi halinde araçları sahiplerine iade ettiklerini bildiren Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Yeni düzenleme ile birlikte artık araçları bağlamak istemiyoruz. Dava sonuna kadar yediemin olarak kendilerine bırakıyoruz. Dava neticesinde haksız çıkarlarsa araçlarına el koyuyoruz. Düzenleme yürürlüğe girdi. Bununla ilgili müracaatlar var. Sistem işlemeye başladı. Bundan sonra inceleme başlamadan böyle bir durumla karşılaşırsak biz onları gümrük yedieminlerine almayacağız. Araçları kendilerine yediemin olarak teslim edeceğiz, dava sonucuna göre hareket edeceğiz."

'TEMEL AMACIMIZ YERLİ E-TİCARET SİTELERİNİ VE YERLİ ÜRETİCİYİ KORUMAK'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, e-ticarette getirilen gümrük muafiyet oranlarındaki değişikliğe değinirken, yabancı e-ticaret sitelerinden ithal olarak gelen ürünler için uygulanan gümrük muafiyet oranlarında limitin 75 avrodan 30 avroya düşürüldüğünü, ülkelerin kendi üreticilerini korumak adına bu gibi uygulamaları bulunduğunu kaydetti.

Temel amaçlarının yerli e-ticaret sitelerini ve yerli üreticiyi korumak, teşvik etmek olduğunu anlatan Tüfenkci, burada belli bir başarının yakalandığını da söyledi.

Tüfenkci, "Şu an sistemi izliyoruz. Gerektiği takdirde bununla ilgili yeni bir düzenleme olabilir ama şu an için 30 avro olarak devamından yanayız. Bu tamamen ülke menfaatine göre gerçekleştirilecek bir düzenleme." diye konuştu.

Haber link:http://uzmanpara.milliyet.com.tr/hab...e/65000/65571/
    imzasız..

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    10.000 kmde kim öle kim kala. 1 senede o mesafeyi yapamayanlar var. Çok saçma olmuş bence. Eğer ki bu olay kesinleşecekse referandum öncesi arabayı hemen satmak lazım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Nightfish Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    10.000 kmde kim öle kim kala. 1 senede o mesafeyi yapamayanlar var. Çok saçma olmuş bence. Eğer ki bu olay kesinleşecekse referandum öncesi arabayı hemen satmak lazım.

Mantıklı herhangi bir yanı yok , kutlamak lazım gerçekten böyle muhabbetleri kafalarından geçirmeleri bile anlamsız bir mucize.
    imzasız..

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    böyle bir yasa çıkarsa Türkiye de kan çıkar. Bizim milletimiz neyi iyi niyetine kullanmış ki bunu kullansın. Bi araba zevkimiz vardı onunda içine sıçtılar iyice.

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yani ben bundan sonra 200bin kmde otomatik vw alıp, n'de gazı kökleye kökleye d'ye çekip kalkış yapabilirim. Şanzıman patlayıınca da aracı aldığım kişiyi sorumlu tutabilirim.

Zhiehehe.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben adama araba satıcam,içine edecek hor kullanacak bi patlak verecek araba 5000 km sonra ,onun ceremesini ben çekeceğim öyle mi ?

Neyse içimizde kıyametler kopuyor da fazla bir şey yazmaya gerek yok .
    imzasız..

altugkocer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    63 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    ahahahahahahahahahahahahahaha

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Allahınızı severseniz el atmayın şu piyasaya çok saçma. 10 bin km yüksek bir km ben atıyorum arabamı sattım alan adam kaza yaptı pert edip topladı bana geri verecek yada şanzımanı dağtır benmi karşılıcam. Eğer doğruysa bende aracımı satarım.
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    hayatımda duyduğum en saçma şeylerden biri ..

Burası türkiye adam 10 bin km de 50 tane kendi arıza çıkartır derki arabayı bana böyle sattı.. sonra mahkemeler kavga dövüş kan bile akar.. ikinci el araca 10 bin km garanti neye göre kime göre verilebilinir biri 10 bini 5 yılda yapar biri 10 bini 2 ayda yapar.. saçmalık ötesi..

bu disipline etmez tam aksine piyasaları birbirine katar.. galericiler en çok bu işden zarar görür.. bir galerici yılda 50 araba satsa 50 araca 10 bin km garanti vermek nedemekdir.. adamı bitirir iflas eder.. illaki o 50 araçdan arıza çıkıcaklar olucakdır 10 bin km de..

en önemlisi bu işden rant yapıcak kesim olucak adam tertemiz aracı alıcak bir yerinde arıza yaptırıp satın aldığı kişiden para tırtıklamaya çalışıcak misal..

bir motora yatak sardırmak elektirk arızası çıkartmak arabada zor bir şey değil karşı taraf ispatta edemez.. atarsın çamuruda aldığı adama aracı bana böyle satmış söylemedi diye.. ver hacı 5 bin tl kapatalım mevzuyu..

aracın önceki sahibide saf ise biraz o 5 bini verse inanıp oda aldığı adama gidip kardeşim bana motoru arızalı yada elektrik donanımı oynanmış araç vermişsin 5 bin verdim ver 5 binimi dese.. ya bu işler saçma sapan bir hal alır..

etraf zaten fırsatçı yan kesicilerden geçilmiyor resmen onalara gündoğar bayram ederler..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    baskaulkedeyasayamam.com
    imzasız..

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    illallah artık illallah ...

adam aracı satıcak diğer taraf yardırıcak şanzımanı kırıcak motoru hararet yaptırıcak kitliycek.. sonra ceremesini günahını aracı satan adam çekicek.. illallah diyorum artık başka bir şey demiyorum..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

ACTPK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2016 model leon aldım. 13.000km'de sattım. Sattığım sığır arabayı aldıktan 2 gün sonra ön kaputta taş izleri var arabada kılcal çizikler var ben bu arabayı sıfır ayarında aldım diyerek para koparmaya çalıştı. Gereken şeyleri söyleyip telefonu kapattım. İşte şimdi bu tek hücreli canlılara gün doğacak.

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Ben işi çözdüm satış sigortası yapıcaklardır arabayı sattıktan sonra çıkıcak masraflar için ee garanti zorunlu olunca herkes bu sigorta sistemini yaptırmak ister ekstıra kazanç kapısı hayırlı olsun. artık leb demeden çorumu anlıyorum..
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

marikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    'Kullanıcı hatası' deme hakkımız olacak mı?

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    132 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    138K da araç aldım. Alan adam o kadar iyi niyetliydi ki muğladan sakaryaya gelir mi dedim ?

Adam bunun üzerine gitmiş disk balata değiştirmiş masrafa girmiş hiç zorunda değilken.

7K km sonra triger durduğu yerde koptu (kayışın arasına parça girmiş)

Şimdi sistem diyor ki git bu arabaya yaptığın masrafı iste. Oldu başka ? Adamın ne suçu var.

Çok can yanar böyle bir durum hayata geçerse. Galericiler memnunmuş ? Hangi galerici aldığı aracı 10k Km garanti verecek kadar tanıyor ?

Hadi verdin. Alan adam o arabanın ırzına geçer. Düşünsene 350z sattın adam her köşede yanladı çatladı patladı al kardeş bozuk bu.

Cezaevindeki "kader mahkumu" sayısında patlama olur.

KOSEREN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben hayatımda böyle saçma uygulama görmedim.Koskoca bakanlıkta şunu okuyupta uyaracak bitane adam yok mu?
    Vay ki vay..
    Bi tane e60 m5 alıp smg yi poşet olmuşuyla değişeyim bari,vanosları da tırtıklayıp yerine iş görmez bişe takarsak aşağı yukarı 30 lira indiririzzz..Fena değilmiş...

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    10bin yerine 1000 km olursa hersey cozulur. Arizali araci satmaya calisanlara ders olur. Ayrica avrupada da boyle degilmi almanya falan. Biraz daha ustunde calisilirsa kontrol mekanizmasi iyi olursa guzel olur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet mantıklı olduğunu düşünen geldi.
    imzasız..

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yorum yapmaya değmeyecek kadar saçma uygulama.
    kime göre neye göre.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler