User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
34 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Oto Expertiz firmaları ne kadar güvenli.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Oto Expertiz firmaları ne kadar güvenli.

Merhabalar. Geçen gün iş arkadaşım aracını satmaya karar verdi. Satıştan önce alici otoexpere götürdü. Kaporta ve boyada denilenin aksine birsey çıkmadı ancak aracın debriyaj balatasinin bittiğini ve debriyajın kaçırdığını söylemişler. Yalnız sıkıntı şurda debriyaj setini faturalı bir şekilde 1 ay önce değiştirdik. Hatta yapılırken başında ben durdum. Aracı alan arkadasa söyledik ve değiştirdiğimiz yere gittik. Yapan usta da bu tür şeyi sevmediginden söktu ve ve alıcı arkadaşa gösterdi. Herhangi bir sıkıntısı yok debriyajın. Gayet sıkıntısız olması gereken standardında. Bu tür firmalar bu sorunları gerçekten biliyorlar mi yoksa salliyorlarmi. Başına bu şekilde başka sorun yaşayan arkadaşlar varmı acaba ?

Seyfettin777 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dinamoda 350 basmaya çalışmamışlar en azından.

http://www.techturkey.com/forum/sohb...-rezillii.html

Burası Türkiye, işinin ehli, işinin acemisinden daha az...

alihan11 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şahsen hiç götürmeyi sevmiyorum oto expertiz firmalarına kimse doğru düzgün işi bilmeden yapıyor. onun yerine maslak sanayide ya kendi ustama götürüyorum araçtan anlıyorsa. kendi ustamın anlamadığı bir araçsada gidip forumlardan araştırıp ustalığı güvenilir diye ad yapmış yerlere götürüyorum. mesela mini cooper s aldım ayn autoya baktırdım. kafam rahat bmw 1 aldım abarth servise baktırdım. ve bu ustalar oto expertiz firmalarından daha ucuza ve daha doğru düzgün iş yapıyor. bir sorun varsa adam akıllı masrafınıda söylüyor genel olarak bahsediyorum tabiki. dyno için götürülebilir bir tek bence ama oda 350 yapan akıllılar sağolsun ona bile götürmeye korkar oldum.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    işi iyi yapanlar var .. sonuçda resmi servisde expertizde bile bulamadıkları göremedikleri şeyler oluyor.. işini berbat yapanlarda var.. iş iyi ile kötüyü ayırmak..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Grimlord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ekspertiz yerine işinin ehli bir ustaya gösterme taraftarıyım.
    Araçları dynoya çıkarıyolar, motor optimal sıcaklığa gelmiş mi gelmemiş mi, turbonun durumu ne alemde bilmeden gazlıyorlar.
    Araba belirli bir hızı geçerse veya gücü çıkarırsa yapıştırıyorlar hemen : " arabanın motor çoh eyi, yüzde 85"
    Bazen bir dynoda yüzde bilmem kaç veren araç öbür dynoda motoru bitik çıkabiliyor

Emre-Dylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    350kmh mevzusundan sonra uzak durmak lazım.
    AC/DC Back In Black
    1968 Mercury Cougar GT-E 427 390Hp

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Grimlord Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ekspertiz yerine işinin ehli bir ustaya gösterme taraftarıyım.
    Araçları dynoya çıkarıyolar, motor optimal sıcaklığa gelmiş mi gelmemiş mi, turbonun durumu ne alemde bilmeden gazlıyorlar.
    Araba belirli bir hızı geçerse veya gücü çıkarırsa yapıştırıyorlar hemen : " arabanın motor çoh eyi, yüzde 85"
    Bazen bir dynoda yüzde bilmem kaç veren araç öbür dynoda motoru bitik çıkabiliyor
    Tek olay dyno değilki fren testide yapıyorlar prof expertizlerde beyine bağlanan makinelerdende oluyor beyne bağlayıp arızası varmı yokmu onada bakıyorlar yani bir ustaya götürüp motor üflemiyor kaporta sağlam şurada boya var demesi farklı birde bu tip biraz teknolojik kontrol farklı ama usta kontrolü de herzaman ikinci olarak yapılmalı bence ben tek ekspertize sokmam ekpertiz çıkışı istanbuldaysam kesinlikle ustamada götürürüm..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Değişenli arabaya sökülmüş takılmış diyen var vernikli parçayı söylemeyen çok.

motoru bitmeye yakın veya yarı olan dizel arabaya % 95 motor verildiğini çok gördüm , (alıcıda birşey zannediyor) 3 ay sonra pompa enjektörü eline alıp 5 lira masraf çıkınca motor %95 ti ama diyor gözünün tutmadığı dizel arabayı pompacıya götüreceksin arkadaş...

elektronik arıza kaydı yok deniliyor , oda hikaye. zaten olsada uyanık satıcı onları sildirir önceden. amörtisörleri ölçmeleri güzel.

Ama beni dinlerseniz en iyisi markanın zanaatkar ustasına göstermek arabayı. örneğin ekspertiz benim kadar anlamaz fluenceden onuda bulmak mesele bilmediğiniz yerden falan araç alıyorsanız.
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

Ergün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben 2 ay expertiz işiyle uğraştım. sana şunu söyleyim fren testi, amortisör testi, yanal kayma hikaye onlar. Değişen bulamayan expertiz firmaları var. Ben araç alıcak olursam kaportaya ve altına baktırıyorum. Onuda işinde tecrübe edinmiş kişiler olduğu sürece sorun olacağını sanmıyorum. Çünki çok fazla hile var fabrika mikronunda boya atan işçilikle uğraşan ustalar oluyor. Çoğu firmalar araç 0 sorunsuz olmasın diye ufak tefek birşeyler sallıyolar. arka amortisör zayıf fren zayıf rot balansa girmesi gerek gibi...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sıfır araba götürdüm illa bi b ok buluyor n,bulması lazım çünkü önemli bi iş gibi göstericek

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bmw nin 350 km olayini biliyorum. Ayrıca eklemeyi unutmuşum. Şanzımanda yağ kaçağı var denilmiş. Usta lifte kaldirdiginda kaçak maçak göremedik. Ama bu firmalar nihayetinde bilirkişi durumuna düşüyor. Sattığımız araçta birsey yok ancak bu gibi olaylar da alıcının fiyat kırmasına sebep oluyor. Sanırım %90 ni francaysing le açılmış işyerleri

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ergün Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben 2 ay expertiz işiyle uğraştım. sana şunu söyleyim fren testi, amortisör testi, yanal kayma hikaye onlar. Değişen bulamayan expertiz firmaları var. Ben araç alıcak olursam kaportaya ve altına baktırıyorum. Onuda işinde tecrübe edinmiş kişiler olduğu sürece sorun olacağını sanmıyorum. Çünki çok fazla hile var fabrika mikronunda boya atan işçilikle uğraşan ustalar oluyor. Çoğu firmalar araç 0 sorunsuz olmasın diye ufak tefek birşeyler sallıyolar. arka amortisör zayıf fren zayıf rot balansa girmesi gerek gibi...
    murat abinin ordamı çalıştınız mersinde fazla firma yokta , yeni yeni çoğaldı.
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

powERS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güvensiz..

*Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Benim başıma gelen olaydan sonra

Bir daha dyno ya araç çıkarmam

EFT firmasından uzak dur

Bilgisayardan arıza okut boy kaporta ustasınada hem elle hem gözle hem de cihazla baktırabileceğin bir yer bul derim

250 tl verip arabanı mahveden yerler mevcut

Sattığım arkadaş hala alamamış arabasını parça gelmemiş toplayamamışlar mesela
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

punto_multijet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kardeşim sahibi olduğu aracı alırken kaportacı-boyacı dahil en az 4 farklı yere gösterdi herkes araca değişensiz diyor ancak aracı yetkili serviste sorgulayınca kapı sacı değişik gözüküyor. böyle enteresan durumda var götürdüğü 4-5 yer mi servis mi doğru?

Aktaş61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sıfırdan beri kullandığım ve bugüne kadar hiç bir sıkıntısı olmayan aracım için olmadık bahaneler ürettiler ekspertizde. sonra söyledikleri şeyler için yetkili servise soktum aracı söyledikleri problemlerin olmadığını söylediler. arabada söyliyecek bişey bulamayınca sallıyolar gibi geliyo bana

erhanarici18 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim biraderin arabayı satarken ben ilgilenmiştim aynı tarzda bi 50000 nokta expertize götürdük
    benden önceki 3 arabanın ve benim arabanında baskı zayıf çıktı
    gözle görünen herşeyi yazıyolar sis farı kırık far ayarı bozuk kapı döşemeleri sarkık tavan sarkık vs. vs.
    çamurluk değişmiş kapı değişmiş peki şaseye ne kadar girmiş.

Oznsrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    böyle bi durum oldu diye genellemek olmaz tabi işini iyi yapanda vardır kötü yapanda bide ağzı mal insanlar olur bişey biliyo gibi görünmek için fuzuli yerde mala laf atan ki bahsi geçen şey allahtan debriyaj sürülüp bakılıp kolay çekilde anlaşılcak bişey iyi ki motor bitik yarın kırılır falan dememiş

hkkcn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hayatımda 1 tane aracı bile ekspere sokmadım sokmamda abi ne çektim bu eksperlerden ben ya.29k kmde 116 sattım burayada koymuştum foruma satılıklara araba ilk sahibinden e87 kasa 116i hata boya kaza tramer hiç birşey yok . nokta boya yok tamponlar dahil orjinal.ekspere soktu bir adam eksperde arabanın amortisörlerinden tutun fren balatalarına kadar bitik dediler bissürü kıl tüy çıkardılar . anahtarı makinada yıkamış yengem yanlışıkla adama komple kontak değiştirttircekler felan neler neler ya çıldırmıştım o gün.halbuki araba sadece ama sadece uzun yolda kullanıldı fren balatalarında bırakın fren testinde sapmayı en ufak ötme titreme hiç birşey yok neymiş km'si geldigi için bitik diyorlarmış. babamın arabası 60 bini geçti hala 0 ken aldığımız balatalar üstünde.neyse en sonunda eskişehirden güzel bir abi geldi boya makinasıyla baktı , şanzuman motor kontrollerini yaptırdı ustasına aldı gitti adamlada ahbap olduk...

onu bunu geçtim çok ama çok yakın arkadaşm 2 sene önce punto aldı.arabayı ekspere soktu hemde bosch servis diye geçen biryerde.4 parça lokal boyalı dediler.hasar kaydıda çıkmıyor arabada . 2 sene sonra geçen ay satılığa çıkardı arabada 18 bin hasar kaydı çıktı.sadece sağ çamurluk orjinal ger kalan bütün parçalar değişmiş kaput kapılar çamurluk ne var ne yok değişmiş tavan orjinal bitek. ekspere arayıp söyleyince abi o aralar firma el değiştirdi belki bakan ustamız yanlış not etmiştir tarzında bir açılama aldı.şimdi verdi avukata uğraşsınlar bakalım..

bu yüzden ekspere felan güvenmeyin abi ben hayatta sokmam ekspere hem yazık günah 200 lira para alıyorlar.alıcaksın işten anlayan 1tane mekanikçi birtanede kaportacı boya makinasıyla yanına gidiceksin
    Hakkı Can Eryüzlü...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler