birikim, 1 defaya mahsus 1000 tl vs. falan hepsi hikaye. Apaçık devletin dilenciliği bu. Başkanlık yolunda bize harçlık at diyorlar.
göreceksiniz, bir kaç yıl içinde diyecekler ki, şu şu tarihten itibaren bes'e girmiş olanlar 5 yılın sonunda +%25 alacak , şu tarihden sonra katılanlar %10 alacak vs gibi bir laf oyunuyla bunun da içine edecekler. Kim karışacak? kimi kime şikayet edeceksiniz? dava mı? yargı mı ?
ben 3 yıl önce bir BES kullanıyordum, saçma geldi ve iptal ettirdim, ardından ocak ayında ZORUNLU BES geldi. Şubat ayında hemen çıkış işlemimi yaptırttım, yanlız dikkat edin sadece dilekçe ile çıkılmıyor, maaş hesabınızın bağlı olduğu bankayı arayıp iptal ettirin ve bir kaç gün sonra sanki tekrar iptal ettirecekmiş gibi tekrar arayın. Ben 2 kerede zar zor iptal ettirdim. 20 gün içinde de hesabıma 183 TL yattı. 183 TL az gibi gözükebilir, ama milyonlarca kişiden ortalama 100 lira alındığını düşünün.
reis kusura bakmasın, yediğim ekmekten bile kdv alırken , başkanlık yolunda kendisine her ay 183 TL ateşleyemeyeceğim.