mrb arkadaslar opel vectra b araca bır kac degısım yapmak ıstedım bundan once seat ıbızam vardı bu kardesıme sattıktan sonra hızla vectra arayısına basladım ve temız bır tane buldum 2.0 16v 136 hp otomatik aracı bursada buldum genel olarak temızdı ama bakımsızdı.
merceklı farlar derı koltuk 4 hava yastıgı gıbı ozellıkler mevcut.
ilk is servise soktum 1300 tl gıbı bır mevla odedım,tum sıvılar,trıgıyer,balatalar,alt duzen-tum flıtreler-buji v kayıslar degıstı sag olsun servıstekı arkadas cok guzel ındırım yaptı dısarıda bır cok yer 1500 tl fıyat vermıstı.
baktım meret yakıyor dogru candan muhendıslıge gıttım ve atıker gold lpg taktırdım
halojen ıc plaka gerı vıtes ampuller gozume batıyordu hemen led ampule cevırdım ayrıca farlarda ıyı ısıtmıyordu onuda 4300 k yerıne 6000 k ıle degıstırınce kendıne geldı.
arabayı aldıgım arkadas senede 2.000 km yapıyormus yatan arabanın halı karter kecelerı patlaktı en nefret ettıgım sey arabanın bır yerınden su ve yag damlaması.
ayrıca motorun ıcı baya berbattı alt taraftan baya temızlık yapıldı.
dıreksıyon ustu kaplıydı ama hosuma gıtmıyordu bunuda aradan cıkardım yenısını kendım yapıverdım.
eksoz gozume batıyordu cıft cıkıs ıcın huseyın ustanın yanına gıttım onuda hallettık ılerde saglı sollu cıf cıkıs ve ufaktan ses vermesı ıcın degısıme gıdebılırım.
cam fılmı ıcın havanın delı gıbı yagdıgı bır gun fılmcıye gıttım sag olsun baya pazarlık ettım 300 tl fılandı 120 ye hallettım.
biraz temızlık bıraz gezıntı.
devir aralıgı guzel ılerı 4 otomatık oldugundan uzun oranlı
bu arada 3 ay once buldugum omega jant olurmu olmazmı dıye arastırma yaparken karsıma omega jantlı bır vectra cıktı bu ıs tamam dedım,zaman kaybetmeden ıstanbuldan ızmıte gectım jantları aldım dırek lassa bayısıne gectım, bu arada bana jantları satan usta once dene dırek lastık alma surdan 205-55-16 lastık var bır dene surtebılır dıye moralımı baya bozdu ve bozmakla kalmadı lastıkcıye sırf sonucu gormek ıcın geldı ben dırek takın dedım ne olursa olsun herseye razıyım dıyerek dırek lastıklerı taktırdım 5-6 kısı arkadas grubu ve lassa calısanlarıda bu benım endıseme ortak oldular ayrıca usta jantlar takılırken bıle olmayacak surtecek dıyerek moral sıfırlamaya devam ettı. neyse sonuc harıka oldu bana gore oradakı herkes kendı aracı gıbı sevındı resmen.
bu arada lastıkler 205-55-16 lassa driveways aldım 4 lastıge 850 tl odedım kore malından ıyıdır dıye dusundum fazlada ucret odemek ıstemedım acıkcası cevrem zaten baya rahatsız bu araca cok para harcıyorsun dıye ama bılmıyorlar tek keyfım var oda araba.
cılız goruntu gıttı gayet guzel doldu ustanın bana verdıgı korkudan sonra yay olayına gırmıyorum zaten et degerı baya var. yolsa on 2 cm arka 1 cm daha basık olsa emınım daha ıyı olur. yavas yavas toparlıyoruz.
ufaktan roll de yaptık 1.6 tdi leon ve kırmızı olan 140 hp halıyle gectı ama top speed de sans vermeyecegımı dusunuyorum 17 yasında 180 bınde olsada duz yolda hıc zorlanmadan 215 kmh cıkabılıyor lpg ıle daha ılerısını goremedım yol yoktu.
https://www.youtube.com/watch?v=dLNpLBVpmC8
spoılerde geldı 5d karbon ıle kapladım lakın begenmedım gıbı bırde gece oldugundan olabılır yarın gunduz tekrar duruma bakacagım sımdılık yapıstırmadım.
![]()