Arkdaşlar mrb,bugün başımdan geçen bi olayı anlatiyim size.
08/2016 tarihinde aracımı muayne ye götürdüm ve lpg den muayneden kaldı.
lpg den kalınca sızdırmazlık raporu almak gerekiyormuş. ben aracı tekrar muayneye götürmedim.arabayı normalde kullanmıyodum, arac sürekli yatıyo yani.muayneyi yaktım.
her neyse geçenlerde dedim şu arabanın işlerini halledeyim;
olayın garip olan tarafı bundan sonra.
12.04.2017 tarihinde yani 6 gün önce b.çekmeceden TMMOB dan sızdırmazlık almaya gittim.
ist-avrupa yakasında sadece burası veriyor biliyosunuzdur.
sabah sızdırmazlık muaynesi için gittim, ordaki görevli arkdaş aracın altındaki lpg sistemi ile egsoz borusu birbirinden 10cm den uzak olmalı dedi veya lpg sistemin üstüne koruma sacı yaptırman gerekir dedi.
gittim dediği işlemleri yaptırdım ve sızdırmazlıktan geçip raporu aldım.
MAKİNA MÜHENDİSLERİNİN VERDİĞİ RAPOR ARTIK ELİMDEYDİ :d COK MUTLUYDUMMMM)) SONUCTA KOSKACA MAKINA MUHENDISLERI YANİ
Genel muayne içinde bugüne randevu almıştım (19.04.2017) ve 12 deki randevuma gittim. Sağolsunlar fazla bekletmeyip saat 3 e dogru aracımı içeri aldılar
SONUÇ: Muayneden kaldım, sebep: aracın altındaki lpg sisteminin üzerinde koruyucu bant palstık boru vs vs bşey olmıycakmış. onların soyulması gerekiyormuş. yav kardeşim ben 6 GÜN önce lpg ile tmmob dan raporumu almışım geçmişim -ki bu adamlar bana bide sac yaptırdı arac altına öyle geçtim. yok bakanlık böyle istiyomuş.
kısacaası; T.C sanayi ve teknoloji bakanlığı diyoki; altta koruma olucak yoksa seni lpg den geçirmem.
ulaştırma,denizcilik ve haberleşme bakanlığı diyoki; altta lpg sistemi çıplak olcak yoksa seni muayneden geçirmem
ordaki amirle görüştüm, ne desen haklısın ama bizden de böyle istiyolar diyo.
şimdi onların istediği yaptıktan sonra yine gidip sızdırmazlık raporu almam gerekicek, e diyorum zaten tmmob un verdiği raporu gecerli saymıyosunuz bide tekrar istiyosunuz? ona cvp vermiyo
TR de o kadar saçma şeyler vardi ki bunuda öğrenmiş olduk
yanlız şimdi makina mühendisleri odasına tüv böyle istiyo diye onu nası açıklıycam.