User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
34 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: fiesta 1.4 tdci & 1.4i comfort?

tequila818 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

fiesta 1.4 tdci & 1.4i comfort?

Arkadaşlar vti'ımı satma aşamasındayım. Öğrenci olduğum için masrafsız problemsiz yeni model ekonomik bir araç almayı düşünüyorum. 2007 model benzinli fiestalar 18 bin ytl civarı iken dizelleri 19 bin ytl civarı. Aralarında bin ytl fark var. Yılda en fazla 10 bin km yapacağımı düşünüyorum bu araçla. Sizce hangisini tercih etmeliyim? Bir kaç sene kullanmak istiyorum ve dizellerin bakım maliyetlerinin yüksek olduğu söyleniyor hep. Senede 10 bin km yapan biri olarak sizce hangisini tercih etmeliyim ekonomiklik açısından? Birinin yakıtı az diğerinin bakım maliyeti. Arada kaldım özellikle fiesta kullanan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum. Dizelde karşılaşabileceğim olası problemler nelerdir?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arada fiyat farkı çok az. Dizel alır bol bol gezerdim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emp:) Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arada fiyat farkı çok az. Dizel alır bol bol gezerdim
    doğru diyosun belki denk getircen aynı fiyata dizel bulucan ama işte iki gün sonra arıza çıkarır falan 500-600 milyon diye korkuyorum. Benzinli daha sorunsuz diyor herkes. Biraz da şans işi tabi

ZaZy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    biliosun ki artık dizel ve benzin fiyatları aynı. bende şirketin verdiği 1.4 TDCİ FİESTA war, deposu yaklaşık 100e doluyor basmazsan 650 basarsan 500 km yol yapıyor...
    Benzinli arabanında turbosu olmayacaığından bence daha az yakar ve sorun çıkarmaz (TDCİ'a göre) 2.el alacağın için dizel çok kmli olur,riskli olur,başın ağrır. Fordun dizellerinde TURBOlar çabuk sorun çıkarıyormuş... bunlar benim duyduklarım ve benim düşüncelerim...
    ben olsam hiç düşünmez BENZİNli alırdırm.her yönden avantajlı...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ZaZy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    biliosun ki artık dizel ve benzin fiyatları aynı. bende şirketin verdiği 1.4 TDCİ FİESTA war, deposu yaklaşık 100e doluyor basmazsan 650 basarsan 500 km yol yapıyor...
    Benzinli arabanında turbosu olmayacaığından bence daha az yakar ve sorun çıkarmaz (TDCİ'a göre) 2.el alacağın için dizel çok kmli olur,riskli olur,başın ağrır. Fordun dizellerinde TURBOlar çabuk sorun çıkarıyormuş... bunlar benim duyduklarım ve benim düşüncelerim...
    ben olsam hiç düşünmez BENZİNli alırdırm.her yönden avantajlı...
    şimdi ufak bi hesap yaptım. Dizel 0.13 yaksa benzinli 0.2 yaksa senede 10bin km yapsam senede 700 lira fark ediyor. Ayda 60 milyon için dizelin sorun çıkarma riskini almak mantıksız olacak sanırım.

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fiestanın dizeli 8v eski teknoloji bir motor, performansı da cok iyi degil...

Bir de heryer sirket arabası fiestalarla dolu...

Benzinlisi de pek tavsiye edilebilecek gibi degil...

Farklı marka modelde birseyler düsünmezmisin?

Benzin mazot birbirine cok yaklasmıs olsa da, dizelle korkmadan heryere gidebilirsin.

Her kosulda daha az yaktıgı ortada...Depoyu doldurdugunda bazen unutuyorsun
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    LT fiyatı olarak birbirlerine çok yakın olsalarda tüketim olarak fark ortaya çıkıyor şehir içinde benzinli 8lt yakıyorsa dizel 6lt yakıyor. Düzgün bakılmış bir dizelde kötü yakıt almadıkça sorun olmuyor. 60lt deposu olan 307hdi'da 1000km'yi rahat deviriyoruz yakıt az yaksın diye bir çaba göstermeden ve basarak. Performans kaygısı yoksa dizel güzel şey

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    68 lik fiesta kadar igrenc bi tepkisiz bi dizel yok arkımın sirket aracı 0 kmden beri onda 5-4 4-3 vs yapınca hiçmi ivme almaz bi araba
    1881 - 193

ZaZy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı berkanokan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    68 lik fiesta kadar igrenc bi tepkisiz bi dizel yok arkımın sirket aracı 0 kmden beri onda 5-4 4-3 vs yapınca hiçmi ivme almaz bi araba
    kesinlikle ya senin bindiğin yada benim bindiğim 68lik fiestalarda fark war...
    şirket aracı olarak söylüyorum, ne corsa,ne multijet albea,linea,palio gitmio fiesta gibi...
    4 vitesi geçiş vitesi gibi olabilir ama 3.vitesi çok atak...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DRaGGeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fiestanın dizeli 8v eski teknoloji bir motor, performansı da cok iyi degil...

Bir de heryer sirket arabası fiestalarla dolu...

Benzinlisi de pek tavsiye edilebilecek gibi degil...

Farklı marka modelde birseyler düsünmezmisin?

Benzin mazot birbirine cok yaklasmıs olsa da, dizelle korkmadan heryere gidebilirsin.

Her kosulda daha az yaktıgı ortada...Depoyu doldurdugunda bazen unutuyorsun
    zaten alacağım dizel aracıda maksimum 50bin kmye kdr seçicem. Acelem yok düşük kmde dizellerde var. 2007 model olduğu için garantisi de olacak bir süre. Eski teknoloji olmasının performans dışında bir dezavantajı yoksa sorun yok. Ekonomik olsun yeter bana. Fiesta düşünmemin sebebide ucuz olması. Yani 19 bin ytlye kdr başka araç tavsiye ederseniz benzinli ya da dizel bakabilirim. Mesela 206 larda ucuz. Tek isteğim bir süre daha garantisi olsun ve problem çıkarmasın. 4-5 hp fazla ya da az olmasının falan hiç bir önemi yok benim için.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şirket aracı olarak söylüyorum, ne corsa,ne multijet albea,linea,palio gitmio fiesta gibi...
    zaten vti satıp ekonomik bir araba alacağım için performansın hiç bir önemi yok açıkçası. Ucuz olsun sorunsuz olsun istiyorum. Her şeye zam gelmesinden otomotiv sektörünün bitmesinden falan bıkmış usanmış durumdayım. Artık isyan ettim. O kadar okuyoruz makine mühendisi oluyoruz 2 gün sonra okul bitecek iş yok. O yüzden hayattan dolayısıyla arabalardan soğudum 40 hp olsun yine gezerim. Maksat maddi sıkıntı olmasın.

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yahu neresi atak, torku hic hissetmiyorsunuz bile...

Multijeti gecemez, 0-100 verilerinde de geride zaten fiesta...
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

PROMINENT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yol tutuş içi ve kalitesi tabiki fiesta? ne alıcaksın başka albeamı?
    cliomu?
    corsamı?
    bence fiesta al..
    benzinlisi çok çok ekonomik..
    30 milyonluk benzin ile klima açık yeryer kapalı 170 180 ile izmit körfezden geldim..suadiye oradan klima açık fenerbahçeye oradan bostancıya oradan tekrar suadiyeye..
    hala ışık yanmamıştı
    Kork!!sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bencede benzinli al. arada fark yok gibi bişey. yılda 10k km yapacam diyosun bunun %85-90 ı ş.dışı ise dizele yaklaş.
    Alıntı .CeM. Nickli Üyeden Alıntı
    99 yaşında bi amcada vardı 99 model 99 binde noldu kimbilir bulupta müzeye koymak lazım aslında çok değerli

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı remus01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bencede benzinli al. arada fark yok gibi bişey. yılda 10k km yapacam diyosun bunun %85-90 ı ş.dışı ise dizele yaklaş.
    aslında vti varken yılda 5 bin km yaptım ama bu ekonomik diye 2 katı gezerim diye 10 bin dedim o da en fazla. Genelde şehir içinde ama trafik olmayan yerlerde kullanıyorum okul ev izmir yolu zaten sürekli 5. vites 90 la gidiyorum. Dizelde bakımı geçtim bir kaç yerde okudum arkadaşların başına turbo ile ilgili sorunlar açılmış. Ekonomik diye dizel alıcaz 2 gün sonra garantisi bitince öle maliyetli bi arıza çıkarır diye korkuyorum. Yoksa arasında 1 milyar fark varken dizelini alırım. Bakım maliyetleri arasında da çok büyük fark olmasa gerek.

YEY® - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı PROMINENT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cliomu?
    corsamı?
    bence fiesta al..
    30 milyonluk benzin ile klima açık yeryer kapalı 170 180 ile izmit körfezden geldim..suadiye oradan klima açık fenerbahçeye oradan bostancıya oradan tekrar suadiyeye..
    hala ışık yanmamıştı
    kesinlikle katılıyorum.

Şirketler fiesta tercih ediyorsa bu senin için tercih etmeme değil tercih etme nedeni olmalıdır çünkü kiralama şirketleri aracın masrafını,sorunlarını vs ince eleyip sık dokurlar.

Açık konuşmak gerekirse fiesta günümüzün gerisinde kalmış bir araç ama yeni jenerasyon dizel ufak araçlarıda 20 lira civarına almak mümkün değil.

Motorun teknoloji olarak eski olduğu falan yok.Her 8 valf motor eski değildir,yani 10 sene önceki fiat motor 24 valf oluyorsa bu onun çağın 10 sene ilersinde olduğunu göstermez.Çıkış yılları diğer 1.3 lük motorla aynıdır,teknolojileride zaten common-rail birebirler.Sadece üretim maliyetlerinden dolayı tdci motor kısıntılarla gelmiştir.Ama araştırırsan 2009 model fiestadada,207'dede,c2'lerdede bu motorun hala kullanıldığını ve uzun bir süre daha kullanılacağını görürsün.Focus 1.6 tdci daki kronik turbo borusu çatlama olayları bu motorda mevcut değil.Açıkçası kulağımada hiç multijetlerdeki gibi yapılan arızlar vs. gelmedi.

Performans olarak beklentin varsa bencede uzak dur bu motordan.Ama sağlamlık ekonomi ve şehir içinde 2-3.viteste idare edecek ataklık istiyorsan 8 valf falan hiç bakma.Bugün millet 50 milyar gözünü kapatarak veriyor 8 valf audi a3'lere.Taş gibide motor..

Diğer markaların kronik hastalıklarını göz önüne alırsak 2006 dan sonraki fiestaların sorunsuzluk ve sağlamlık bakımından oldukça oturduğunuda göreceksin.

Ama biraz sportif görünsün aksesuarı zengin olsun falan dersen tek kapı kırmızı dizel bir grande puntonunda iyi bir tercih olacağını söyleyebilirim.Belki fiesta kadar keyifli değil kullanımı,ufak tefek problemleri var ama verdiğin paraya göre fiestadan daha fazla teknoloji satın alacağın kesin.

Benzinli konusuna gelince ise ömerrs sana yardımcı olsun 1.4 ile st'nin yakın hatta aynı yaktığını söylüyordu bana göre 1.4 benzinliler yaktığı yakıtın hakkını veremiyor,zaten şehir içi kullanımda dizellere göre kesinlikle yavaşlar..Dizelle kesinlikle mukayese edilmezler..

3.5 yıllık fiesta tdci kullanıcısı olarak oldukça objekif olmaya çalıştım Sana ufak bir uyarı,fordun direksiyonuna alıştıktan sonra kralını beğenmiyorsun,denemediğim araba kalmadı haberin olsun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cliomu?
    corsamı?
    bence fiesta al..
    hala ışık yanmamıştı
    yani klima açıkken ve agresif kullanımda aşağı yukarı kilometrede ne kadar yaktı acaba?

PROMINENT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    açıkcası okadarını bilemem..
    hiçbir arabamdada bunu hesaplamadım bittikçe koyarım..
    zaten araba kiralıktı..
    ama 30 liraya otobüs gidiyor izmite öyle düşün sen arabanla gidiosun
    Kork!!sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    açıkcası okadarını bilemem..
    hiçbir arabamdada bunu hesaplamadım bittikçe koyarım..
    zaten araba kiralıktı..
    ama 30 liraya otobüs gidiyor izmite öyle düşün sen arabanla gidiosun
    tamamdır teşekkür ederim. O zaman 1.4 benzinli de benim işimi görür. Eğer dizelde sorun yaşama ihtimali daha çoksa benzinliyi de düşünebilirim. Zaten çok km yapan birisi değilim maksat sorunsuz ekonomik bir araba olsun bakımıdır benzinidir arızasıdır..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)