User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
31 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: İkinci el arac satış şartları netleşmeye başlamış..

sword - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

İkinci el arac satış şartları netleşmeye başlamış..

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin talimatıyla başlatılan bu çalışmayla, ikinci el taşıt ticaretiyle uğraşacaklara yetki belgesi alma koşuluyla birlikte motor ve şanzıman gibi parçalar için garanti verme yükümlülüğü ile 8 yaş ya da 160 bin km altındaki araçlara ekspertiz raporu zorunluluğu öngörülüyor.

Çalışmayla getirilecek yenilikler şöyle:

YETKİ BELGESİ KOŞULU

“İkinci el taşıt ticareti yapacak tacirler ile esnaf ve sanatkarlara, her bir işletmesi için yetki belgesi alma şartı getirilmesis öngörülüyor. Yetki belgesi alınabilmesi ise bu kişilerin hırsızlık, dolandırıcılık ve kaçakçılık gibi suçlardan hüküm giymemiş olması, bakanlıkça öngörülmesi halinde gerekli eğitimleri alması ve belge sahibi olması koşullarına bağlanıyor.

TAŞIT TANITIM KARTI

İkinci el taşıt satışına aracılık eden işletmelere, kendisine teslim edilen taşıtlar için taşıtın adına tescilli olduğu kişiye verilmek üzere taşıt teslim belgesi düzenlemesi koşulu da getiriliyor. Satışa sunulan taşıtın üzerinde taşıtın tanıtıcı bilgelerinin yer aldığı tanıtım kartı bulundurulacak. Tanıtım kartında, ikinci el taşıtın markası ve modeli, model yılı, numaralarının bir kısmı karartılmak suretiyle motor ve şasi numarası, plakası, yakıt türü, kilometresi, boyalı ve değişen parçaları gibi bilgilerin yer alması zorunlu olacak.

EKSPERTİZ RAPORU

8 yaş ya da 160 bin km altındaki ikinci el taşıtlar için işletmelere taşıt satışı öncesinde ekspertiz raporu alma ve satış sırasında bir nüshasını alıcıya teslim etme zorunluluğunun getirilmesi de öngörülüyor.

MOTOR GARANTİSİ

Motor ve şanzıman gibi parçaların satış tarihinden itibaren 5 bin km’ye ya da 3 ay süreyle geçerli geçerli olacak şekilde garanti verme yükümlülüğü de getiriliyor.

NOTERLİK VE BANKA ŞUBESİ

İkinci el araç ticareti yapılan yerlerin taşıması gereken fiziki koşullar da düzenleniyor; alım satım işlemlerini hızlandırmak için satış yerlerinde noterlik ve banka şubeleri için yer verilmesi, hoparlör sistemi, aydınlatma sistemi, güvenlik kamerası, ibadet yerleri bulunması ve engelliler dikkate alınarak ortak kullanım alanlarının tasarlanması gibi.

BAKAN TÜFENKCİ: AKTÖR PROFİLİ NETLEŞECEK

BAKAN Tüfenkci, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2016 yılının ilk üç ayında 1 milyon 628 bin 466, 2017 yılının aynı döneminde 1 milyon 722 bin 376 adet ikinci el araç satışına karşılık, Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) verilerine göre 2016 yılının ilk iki ayında 168 bin 486, 2017 yılının aynı döneminde ise 156 bin 90 adet sıfır km araç satıldığını belirterek Hürriyet’e şu bilgiyi verdi:

HEDEF MESLEK İTİBARININ KORUNMASI

“Buna göre, satışı yapılan sıfır km motorlu kara taşıtlarının sayısı, satışı yapılan ikinci el motorlu kara taşıtlarının sayısının 2016 yılı itibarıyla yüzde 10,3’ü, 2017 yılı itibarıyla ise yüzde 9’u kadardır. Önemi rakamlarda da görülen sektör için Bakanlığımıza verilen görev ve yetki doğrultusunda, “İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik Taslağı çalışmalarına hız verdik. Bu düzenleme ile ikinci el araç ticaretinde aktör profili netleşecek. Amacımız kayıt dışı faaliyetlere dur demek ve vergi kayıplarının önüne geçmek. Yine ikinci el araç alım satım işi ile uğraşanların taşıması gereken nitelikleri belirlemeyi ve bu kişilerin meslek itibarını korumayı hedefliyoruz.”

rebeloghy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İyi güzel ama al satçılara çözüm nasıl olacak ? Kaydı kuydu yok ama kendi adına 3 eşi adına 3 komşusu adına 3 annesi babası dayısı derken yılda 25 araç alıp satıyor adam tespit de edilmiyor ?
    -Fırat

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Bundan sonra km yükseltme operasyonları başlar
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

sword - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yigit-Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bundan sonra km yükseltme operasyonları başlar
    dimi şimdi 150bınde ıse mesela 10bınden bısı olmaz ))

Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı sword Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dimi şimdi 150bınde ıse mesela 10bınden bısı olmaz ))
    Adam ne uğraşıcak ki

Dünde şirket kurdum bende içime doğmuş sanki

Ürünlerimiz 3 ay garantili mi yazacaz şimdi ilanlara
    Dr.ECU

Wromm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bunlar sadece galeriler için geçerli olacak olacak al-satçıların önüne nasıl geçecekler ?
    'barmene fal baktırdım / üç votka kadar / her şey güzel olacak dedi!'

altima - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rebeloghy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İyi güzel ama al satçılara çözüm nasıl olacak ? Kaydı kuydu yok ama kendi adına 3 eşi adına 3 komşusu adına 3 annesi babası dayısı derken yılda 25 araç alıp satıyor adam tespit de edilmiyor ?
    aynı soy isim ile bir senede 3 araç alınıp satılabilinir.

4. araç satışa çıktımı "sen bu işin ticaretini yapıyorsun" diyerek vergiye tabi olursun

Rıdvan

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı altima Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

4. araç satışa çıktımı "sen bu işin ticaretini yapıyorsun" diyerek vergiye tabi olursun

Rıdvan
    Anlamadım, aynı soy isimle derken? Koskoca bir sülalenin senede 3 hakkı mı olacak yani

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı altima Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Rıdvan
    Alıntı drago Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Anlamadım, aynı soy isimle derken? Koskoca bir sülalenin senede 3 hakkı mı olacak yani
    Aynı soy isim değil de bireysel bazda 3 diye biliyorum. Yoksa abla abi baba aynı sene araba değiştirirse ben değiştirirsem vergiye mi tabi olacağız ?
    -Fırat

Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Geçen sene 16 araç alıp sattım şahsiyetimle

2011 2012 toplam 44 araç alıp sattım

2013 de çağırdılar beni gittim vatana 4 sayfa dilekçe yazdım bana ceza çıkmadı

Noter satış kağıtlarımı saklarım hep ve kağıtda hep zarar ederim

Bana bu 3 hikayesi nedense denk gelmedi henüz

Ama bugün itibari ile vergi levhamızı aldık yüzde 1 keseceğim

Polis çevirmesinde vergi levhamı gösterip bennn bu ülkeye vergi veriyorum diyebileceğim çok şükür

vergilerim haram zıkkım olsun bu arada
    Dr.ECU

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İnce noktayı kaçırıyorsunuz!!! Hep satıcı işletme demiş. şahıs dememiş. Bu iş artık bundan sonra sürekli şahıslar üzerinden devam eder. Anneler nineler teyzeler dedeler galericiler artık mahalleleri dolaşır bu iş için
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Yigit-Y Yiğit abi yazdığın çoğu sivri yoruma yakın düşüncedeyimdir beğenirim ama bu çok yanlış düşünce şekli değil mi ?

Bordrolu çalışanın doğrudan hakkına giriyorsun, inanç meselesi kişiseldir dini anlamda demiyorum, gerçekten hak yemek.

Vergisini düzenli ve düzgün şekilde verenin hakkını yemek bu.

Yönetimi beğenmeyip bu yönetime vergi vermem ben fikri ayrı bir şey, vatandaş olarak görevdir deyip vergisini verenin hakkını yiyip çok doğru yapıyorum çok da güzel yapıyorum demek hoş gelmiyor.

Hiç bir enayi vergi vermesin toplu şekilde isyan edelim, güzel olurdu.
    -Fırat

Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    @Yigit-Y Yiğit abi yazdığın çoğu sivri yoruma yakın düşüncedeyimdir beğenirim ama bu çok yanlış düşünce şekli değil mi ?

Bordrolu çalışanın doğrudan hakkına giriyorsun, inanç meselesi kişiseldir dini anlamda demiyorum, gerçekten hak yemek.

Yönetimi beğenmeyip bu yönetime vergi vermem ben fikri ayrı bir şey, vatandaş olarak görevdir deyip vergisini verenin hakkını yiyip çok doğru yapıyorum çok da güzel yapıyorum demek hoş gelmiyor.

Ne yapayim 4 tane işte çalışıyorum

Geçinmek evlatlarıma iyi gelecek sunmak için

Bazıları şanslı geliyor babalarından ötürü

Ama herşeyin yasal bugün an itibari ile

Benim alım satımlar aslında birazda keyfi yönüde var

Çoğu kupon araçlardı

Bu devlete vergi vermek içinden gelmiyor

Ama işlerim büyüdü

Mecbur şirket kurmam gerekti

En büyük mafya olan devlete haracımızı vereceğim bundan sonra
    Dr.ECU

oxygen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Vergi ile ilgili ben de yorumumu yapayım,

Sen şimdi bir meyhaneye gidiyorsun. Sana 100lük rakıyı 250'den, mezelerin tanesini 30'dan, kuver muver derken bi bakıyorsun iki kişi 2000TL'lik olmuşsun. Gittiğin mekanın rakısı sahte, mezeleri bayat ve küçücük, masana kimse doğru düzgün hizmet vermemiş ekmekler küflü gelmiş. Üstüne masana saz heyeti yollayıp zorla paranı alıyor, kafanı ütülüyor rahat vermiyor. En son da gelip yanlış bir üslupla bahşiş almadan bırakmayacağını söylüyor.
    Tabi senin haliyle sinirlerin alt-üst olmuş, "gittiğine" pişman olmuşsun. Yok yere günün beter oluyor, tadın kaçıyor ve üstüne cebindeki bütün parayı alıyorlar.

Öte yandan başka bi meyhaneye gidiyorsun.
    Herşeyin fiyatı uygun, yediğin herşey taze ve leziz. Uzakta bir köşede yüksek ses olmadan kaliteli müzik dinliyorsun, hesabı istiyorsun bi bakmışsın beklediğinin çok altında, abuk sabuk giydirmeler yok. İşletme adan zye vizyonlu ve ilgili insanlarla dolu, sana inanılmaz bir hizmet sunuyorlar.
    İnsan böyle bir yerde iyi bahşiş vermemeye utanır.

İlk örnekte gittiğine pişman oluyorsun diyorum ama gitmeme imkanın var. Bir kere denersin, beğenmezsen önünden geçmezsin ama memleket öyle bir şey değil. Senden seve seve bir ton paranı alıyor ve üstüne sana yardım seviyesi en altlarda.
    İşletme sahibi olduğun an yada çevrende ki insanların işletmelerini incelediğinde .assstir diyosun, enayi miyim ben?
    Türkiye'de alınan verginin karşılığı bana göre bire bir budur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Köprü havalimanı yol yid

Vergiler nereye gidiyor suriyelilere

İnsan vermek istemiyor

Ben mecbur kaldım ihaleye gireceğim diye yoksa

Bu hükümet politikasını değiştirmediği müddetçe vergi verme taraftarı değilim
    Dr.ECU

oxygen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yiğit yanlış anlama sakın yaptığını eleştirmiyorum, tercihtir diyorum ama bunu göğsünü gere gere söylemek de biraz vergi verene saygısızlık oluyor.
    Ben de vergi ödüyorum ve gerçekten hiç hoşnut değilim. Gelir vergisi kesintisi artmasın diye ltd kurdum ve daha büyük sorumluluklar oldu.
    Biz seve seve bu vergiyi vereceğiz.

Aziz Nesin'in Zübük isimli kitabı var, hani hepimizin Kemal Sunal ile güldüğü film.
    Orda diyor ki insan önce kendi içindeki zübükten kurtulmalı. Yani biz hepimiz isyan etmekten doğru yolu unutup, alternatif yollardan çözümler bulmaya çalışıyoruz. Bu alternatif yollar da illegal. Sonra da büyük tokatçılara laf ediyoruz. E bizim ne farkımız kalıyor? Büyük tokatçı da başkasını eleştire eleştire tokatlıyor.
    Hikayeyin toparlanmasını kitlesel bekliyoruz. Tam aksine bireysel olarak herkes içindeki zübükten kurtulursa, o zaman kitlesel harekete dönüyor bu işler.

Neyse vergi vermek normaldir ama bu seviyelerde çok çeşitli vergilerle üreticinin, tüketicinin vs canını gittikçe daha da yakıyorlar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki benim sattığım arabamı alan adam kötü niyetliyse ve biyerine bi zarar verip (mekanik) bana arızalı araba sattın derse ve benle uğraşmak isterse ?

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı oxygen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İlk örnekte gittiğine pişman oluyorsun diyorum ama gitmeme imkanın var. Bir kere denersin, beğenmezsen önünden geçmezsin ama memleket öyle bir şey değil. Senden seve seve bir ton paranı alıyor ve üstüne sana yardım seviyesi en altlarda.
    İşletme sahibi olduğun an yada çevrende ki insanların işletmelerini incelediğinde .assstir diyosun, enayi miyim ben?
    Türkiye'de alınan verginin karşılığı bana göre bire bir budur.
    Günü gününe vergini ödüyorsun ama her seferinde ödemeyene kıyak geçiliyor, af çıkıyor, indirim oluyor, faiz siliniyor...vs Böyle birşey gündemimizde yok diyorlar ertesi gün kurul toplanıyor, müjdemi isterim af çıktı diyorlar. Ne diyorlarsa artık istisnasız tam tersi karşımıza çıkıyor.
    En basitinden karşılığında olana bakıyorsun, belediye düzenli olarak her sene lüzumlu lüzumsuz kaldrımları yeniliyor hatta yeri geliyor hiç trafik olmayan yerde kaldırımı gereksizce genişletiyor ama sen hep toz duman içinde yürüyorsun veya otomobil sürüyorsun, hergün yeni yeni çukurlar keşfediyorsun. Aldığın otomobilde bedava değil, fazla fazla vergisini ödemişsin ve halende ödüyorsun. Yürütmen masraf, yürütmemen bile masraf. (zorunlu trafiği var, taşıtlar vergin var, muayene var...)
    Şirketin var, daha kazanmadan gidip paşa paşa vergi ödüyorsun. Fazla aldılarsa, geriye güç bela alıyorsun. Doğru düzgün ödemeyen adam sırıta sırıta aftan yararlanıyor, sana ne faydası oluyor, hiçbirşey.
    Sonunda insanı çileden çıkartıyorlar, ne kadar ömrüm kaldı bilemiyorum ama her seferinde yeni bir iş kurmaktan vazgeçiyorum.

Grimlord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu yazılanlar sanırım galericiler için geçerli, işletme sahibi olmayan bireyler dahil değil. (En azından yazıdan öyle anladım )

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler