ckrc Nickli Üyeden Alıntı
Müteahhit kim? Geçmişi nedir? Eğitimi nedir?
İnşaat sektörünün içinden birisi olarak, hele ki kat karşılığı arazinizi vereceğiniz müteahhite çok ama çok dikkat edin. Kalfalıktan gelen, hiç bir önlisans seviyesinde dahi olsa eğitimi olmayan müteahhitlere iş vermeyin,arsanızı vermeyin.
İçinde belki çok iyileri vardır ama ben hiç denk gelmedim.
Şahıs şirketi olan 10-15 senelik müteahhit arkadaşlar her şeyi maliyet olarak görürler, haritacı bile çalıştırmazlar, mezura ile kot verdirirler, betonarme işinde asla ama asla malzemeye, uygulamaya, işciliğe önem vermezler.
Bu gözler konut projesinde etriye bağlamak zor geldiği için kolonu 5 cm kaydıran, kolon-kiriş bağlantısında ki etriyeyi bağlamayan, sıklaştırma bölgesinde ki kafasına göre donatı elemanı yapmayan 25 yıllık kalfalar gördü.
Hele ki ilanında "radye temel ve tünel kalıp sistemi kullanılarak C30-35 beton ile yapılmış ultra lüx 1.sınıf daireler" yazıp satıyorsa o müteahhitten uzak durun, kaçın, hiç bakmayın.
Her şeye rağmen anlaştıysanız,
Taahhütnameyi noter nezdinde yapın, okumadan hiç bir şeye imza atmayın, ofisine çağırıp imza almak istiyorsa müteahhit arkadaşımız önce imzalayacağınız belgeyi isteyin, her şeyi okuyun en ince ayrıntısına kadar ve tekrar tekrar söylüyorum ofisine gitmeden notere çağırın ve noter nezdinde sözleşme yapın.
1 Daire fazla alacağız 50 milyar fazla alacağız diye 10 senede iş bitirecek, batıp kaçacak adamlara arsanızı vermeyin.
İnşaatın net teslim tarihi, teslim tarihinden geç bitirmede olası ceza ödemelerini ve hangi şartlarda arsanızı karşıda ki müteahhit'e verdiğinizi sözleşmede açıkca yazın. Kira bedeli alacaksanız onları da sözleşmeye ekleyin. Karşılıklı olarak imza altına alınan her belge noter nezdinde yapılmadığı sürece devlet için yeri geldiğinde kağıt parçasıdır unutmayın.