User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
30 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Ceza :(

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Ceza :(

Beyler 6-7 gün önce çevirmeye yakalandım ve hız sınırı ihlali gerekçesi ile ceza yedim , ancak polis memurunun doldurduğu ceza makbuzunda hız yamıyorda hız sınırını %10 - %20 arası aşmıştır yazıyor , geçtiğim hız belli değil buna itiraz edilebilir mi ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu aralar çok dikkatimi çekiyor. Herkes yediği cezaya bir itiraz etme çabasında. Niye ?

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    235 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    devlet taş mı yesin

denizhandinc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gokhankenar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu aralar çok dikkatimi çekiyor. Herkes yediği cezaya bir itiraz etme çabasında. Niye ?
    devlet vatandasını her alanda keriz yerine koyuyor
    Leon Mk2
    Golf Mk7
    Scirocco Mk3
    1.16 F20
    A180 W176

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı denizhandinc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Adam hız sınırını geçmiş. Geçmediğini iddaa etmiyor. Yediği cezada ters bir durum olduğunu iddaa da etmiyor. Adam cezayı haketmiş ve yemiş. Ben burda keriz yerine koyma gibi bir durum görmedim. Hani bazen kurulan tuzak radarlar olur. Ya da keyfi ceza yazan gevşek bir polis memuru olur ya da Ankara'da stock egsoza ceza yazan bir memur olur eyvallah da, konuyu açan arkadaş acaba faydalanabileceğim bir sistem açığı var mı derdinde. Burda vatandaş devleti keriz yerine koyma derdinde.

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı denizhandinc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Trafik cezasıyla kerizin ne ilgisi var. Tamam bir çok alanda bende sana katılıyorum ama bu da bir kural. Adam 120 km sınır koymus. hem 150 ile gidiceksin hemde ceza gelince keriz yerine konduk mu diyeceksin. Hangi kuralı çiğnersen çiğne ceza yemeyi göze almak gerekiyor. Özellikle bu ülkede yasal yaptırımlar olmasa(ki pek yaptırım olduğuda söylenemez) Ali Babanın çiftliğine döner.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Paradox Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Beyler 6-7 gün önce çevirmeye yakalandım ve hız sınırı ihlali gerekçesi ile ceza yedim , ancak polis memurunun doldurduğu ceza makbuzunda hız yamıyorda hız sınırını %10 - %20 arası aşmıştır yazıyor , geçtiğim hız belli değil buna itiraz edilebilir mi ?
    Anladığım kadarıyla doğrudan 'Hatalısınız' demişler, tamam hızınız yazılmamış ama ceza yediğiniz noktadaki hız sınırı da belirtilmemiş muhtemelen, sonuç olarak memur size 'yapmamanız gereken bir şeyi yaptınız' diyerek doğrudan cezaya yönlendirmiş. 15 güne kadar öderseniz %25 indiriminiz olduğunu da hatırlatayım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yanlis doldurulan cezalarin iptal edildigi oluyor. Bilgim yok ama arastirin derim.

Polis ceza tutanagini dogru sekilde doldurmak zorunda. Yasa bunu soyluyor. Onlar dayasaya uymak zorunda. İptal edilmeyen cezalarin arada iptal edildi diye haberleri cikar. O haberlerin cogu bu sekildeyanlis yazilan cezalar.

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence radar kaydı vardır elinde. yoksa boş boş yazarlar mı bilmiyorum. polis aracında radar vardı demek ki yoksa nasıl yazsın. radar kayıtları da saklanır çöpe atılmaz. yani en güzeli indirimli ödemek.

birde nerede ne kadar bir hız ile ceza yediniz? bazı yollar vardır hakkı 90 ama 50 tabelası koyup 60da bile ceza kitlerler. böyle bir yerde yediyseniz can sıkıcı. ancak uzun yolda 110 gideceğinize 130 gittiyseniz bence hiç söylenmeyin.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    birde arkadaşlar ceza yiyenlerin söylenmesine kızıyorsunuz ama herkes kendince haklı. bu ülkede radarlar bile yeri geldi fetöcü ilan edilmedi mi?

benim 2000 euroya aldığım pejoyu türkiyede 35bin tl ye alıyorsunuz uçuk vergiler yüzünden. insanlarda haklı olarak her şeye bu kadar pahalı binince cezalar bile insanın içine oturmaya başlıyor.

halbuki arabalar sigortalar ucuz olsa ve cezalar daha pahalı olsa o zaman koymazdı, herkes daha çok kurala uyardı.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    birde arkadaşlar ceza yiyenlerin söylenmesine kızıyorsunuz ama herkes kendince haklı. bu ülkede radarlar bile yeri geldi fetöcü ilan edilmedi mi?

benim 2000 euroya aldığım pejoyu türkiyede 35bin tl ye alıyorsunuz uçuk vergiler yüzünden. insanlarda haklı olarak her şeye bu kadar pahalı binince cezalar bile insanın içine oturmaya başlıyor.

halbuki arabalar sigortalar ucuz olsa ve cezalar daha pahalı olsa o zaman koymazdı, herkes daha çok kurala uyardı.
    Abi kızmak değilde. Bu ara herkes ceza iptal ettirme çabasında. Emniyet şeridinde duruyor '' Bunu nereden iptal edebiliriz ? '' Radara giriyor '' Bunu nereden iptal edebiliriz ? '' Kaldırıma parkediyor '' Bunu nereden iptal edebiliriz ? '' Gündüz vakti sisler açık ceza yiyor '' Bunu nereden iptal edebiliriz ? ''

Niye iptal edilsin abi. Hak ediyorsak yazılsın. Kurallara uymak gerekir.

Eyüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Radarlar ülkemizde başlı başına saçmalık , kaza önleme amaçlı değilde daha çok tuzak amaçlı kuruluyor

Bu nedenle biz daha çok radar yeriz..

Dodoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Eyüp Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Radarlar ülkemizde başlı başına saçmalık , kaza önleme amaçlı değilde daha çok tuzak amaçlı kuruluyor

Bu nedenle biz daha çok radar yeriz..
    Kaza önmelemek mi önemli, cebi doldurmak mı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tutanakta ceza yedigin cadde yaziyordur, o yuzden afaki ugrasmis olursun.

Sadık Özyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    %10-20 arasi ceza bir %20 ustu farkli bir ceza idi ondan yazmislardir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beyler iyi hoş diyorsunuzda geçtiğim hız 70 lik yerde 77 filandır max çok hızlı geçmediğime eminim , ancak 72 ile bile geçsen cezayı yiyeceksin , ancak şu var ki cezayı yedikten sonra aynı yolda 100 le 120 ile gitsem ne olacak o kontrol noktası sadece biryer için geçerli olacak saçmalıkta burda , neyse söylenmeye gerek yok sonuçta ödeyeceğiz , zaten cezayı yazan polis abi zaten peşin ve erken ödersen 150 lira yaw diye teselli etti beni , buda ayrı bir ironiydi )

Faruk'S - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bildiğim kadarıyla radar ceza sistemi hız oranına bağlı olarak farklı şekilde fiyatlandırılmakta
    yol da belirlenen hız sınırına ek zaten devlet bildiğim kadarıyla %7 hız aşımı uyguluyor. Örneğin 100 ile gidilmesi gereken yolda 107 ye kadar hakkın var.
    onun dışında %30 a kadar belirlenen bi ceza tutarı, %30 üstü bi tutar
    Yani bu rakamlara göre ceza ücreti ve puanı yansıtılıyor. Bu şekilde yorumlayın. Sistemsel birşey, işgüzarlık yoksa hata olma olasılığı pek mümkün değil.

İş güzarlıktan kastım karadeniz sahil yolunda bi araç beni sollamaya çıktı o anda radara düştük. En azından ben öyle sandım ama sadece ben düşmüşüm çevirmeye girdik ileride o da durdu polise sordu bana neden yazmadınız diye polis ben kafamdan yazmıyorum sistem kayıt altına alıyor bende tutanağı dolduruyorum demişti yani adam radar sistemine o anda girmediği için cezai işlem olmadı ama beni solladı ve benden hızlıydı.
    #NeMutluTÜRKÜMDiyene!

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gokhankenar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi kızmak değilde. Bu ara herkes ceza iptal ettirme çabasında. Emniyet şeridinde duruyor '' Bunu nereden iptal edebiliriz ? '' Radara giriyor '' Bunu nereden iptal edebiliriz ? '' Kaldırıma parkediyor '' Bunu nereden iptal edebiliriz ? '' Gündüz vakti sisler açık ceza yiyor '' Bunu nereden iptal edebiliriz ? ''

Niye iptal edilsin abi. Hak ediyorsak yazılsın. Kurallara uymak gerekir.
    Muayeneye girmiş aracımı sorguladığımda muayeneden aylar önce ceza yemiş, ve ödenmemiş görülüyor. Bunun iptali için her yere gittim. Çünkü muayeneden önce aracın tabiri caizse tertemiz olmak zorunluluğu var.
    Emniyet vergi dairesine attı, vergi dairesi emniyete attı. Hiç bir şey olmadı. Kimse adam yerine koymadı. Gittim yapılandırdım. Ödenecek şimdi.
    Ceza muhtemelen doğrudur. Çünkü sürekli kullandığım bir güzergahta yazılmış, yaklaşık olarak benim seyrettiğim hızlarda yazılmış.
    Fakat zamanında gelseydi ben durumumu ona göre ayarlar 15 gün içinde öderdim. Böyle cezanın 4e katlamasını, sonra da yapılandırmayı beklemezdim. Hiç ummadığım anda 400 küsür tl çat diye girmezdi.
    O muhteşem, her şeyin doğru olduğu vicdanına göre ben ne b*k yiyeceğim şimdi?

Ben de sizler gibi polyannacılık oynamak isterim. Ama ben mükemmeliyetçi bir adamım.

En ufak kusurumuzda ceza yazılsın doğru. Bu cezalar ağır olsun ona da eyvallah. Ama eğer bu işler muasır medeniyet seviyesinde olacaksa her şeyimiz öyle olsun.

Mesela asgari ücretin 14x8x25 = 2800 dolar olduğu yerde gidip 5000 dolara 2003 CL600 alabileyim. Buna 50 dolara silindir kapağı bulabileyim. Bunun karnını komple 40 dolara fulleyebileyim.

Sonra onla 50 hız sınırı olan yerde 150 yaparsam 400 tl değil 4000tl al.

Kardeşim hiç bir yerde doğru dürüst otopark yok. Şehirde planlama yok. Benim devlet dairesinde işim var, arabamı koyacak paralı veya parasız yer yok. Keza bu devlet dairesinin olduğu yere dolmuş yok otobüs yok. İş yeri bana sadece 30dk izin vermiş. Nereye park edeceğiz? Teleport mu edelim kendimizi?

İstanbul'da en sağ şeritteyim, arkaya çakarlı araç gelmiş yol ver diyor. EDS yazıyor emniyet şeridinde, yol vermiyorum riske girmiyorum şeridimden çıkmıyorum bana ne, kendi girsin diyorum. Sonra arkamdan ceza geliyor geçiş üstünlüğüne uymamak diye.

Ben de dahil insanlar 82 radarından 95le geçse 200küsür tllik oluyor. Aynı yolda emniyetin çekicileri, milletin arabasını çekmeye 120-130 gidiyor. Koca çekiciyle.

Ya sizler nasıl bir ülkede yaşadığınızın farkında değilsiniz, ya da haksızlıklara o kadar alışmışsınız ki artık düşünmüyorsunuz.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

mertrs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence radar kaydı vardır elinde. yoksa boş boş yazarlar mı bilmiyorum. polis aracında radar vardı demek ki yoksa nasıl yazsın. radar kayıtları da saklanır çöpe atılmaz. yani en güzeli indirimli ödemek.

birde nerede ne kadar bir hız ile ceza yediniz? bazı yollar vardır hakkı 90 ama 50 tabelası koyup 60da bile ceza kitlerler. böyle bir yerde yediyseniz can sıkıcı. ancak uzun yolda 110 gideceğinize 130 gittiyseniz bence hiç söylenmeyin.
    Gokhan abi radar kaydi olmadan ceza yemisligim var benim adam resmen beni gorunce yavasladin diyerek 110 luk yolda 122 ile ceza yazmisti bana kayit vs olmadan ��

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler