User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
43 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Diyet yapmak için neler gerekli

suk3b3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Diyet yapmak için neler gerekli

Hayatımın uzunca bir süresi spor yaparak geçti. 8 sene lisansli olarak boks ile uğraştım. Daha sonra polis okulu ve eğitimler derken diyet yapmaya ihtiyac duymadım.
    Ta ki çocuğum olana kadar. Elinizden öper 2 yaşında oğlum.
    Kendimi bildim bileli 67-73 kilolarda kaldım. Ancak şuan 82 kiloyum. 😒 spor yapacak zamanim ( haftada 6 gün 09:00 - 18:00 çalışıyorum ) olsa da motivasyonum yok.
    Sarımsak limon zencefil maydonoz karışımlı bir diyetten söz ediyorlar. İştah kesiyormus ve çevremde ciddi anlamda kilo verenler oldu 20 kg kadar.
    Grubumuzun güzide her şeye çözüm bulan sakinleri bana da bi fikir verir diye düşündüm. Koş , spora yogunlaş , az ye diyeceksiniz biliyorum ancak daha orjinal ve kestirme taktikler varsa bilmek isterim.
    Sevgiler.
    SWAT

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Önemli olan niyet

0M42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Az ye (yediğinin yarısını ye) gün içerisinde hareketinde varsa kısa sürede vermeye başlarsın.
    Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    95 123 arası gidip geldim yıllarca (boy 174)iki ay sadece öğlen çorba , salata , pilavsız ana yemek , min.5000 adım yürüyüş ve min.3 litre su ile 108.5 başlangıç kilosundan 83 .5 e düştüm.Aralık sonundan buyana gelişme yok , çünkü su içmeyi kestim ve haftada 4 5 akşam hayvani kaçırıyorum yemeyi.Ama almadan +-500 gr ile gidiyorum.Bi ufak daha dişimi sıkıp 5 6 daha vericem bu ay inşallah.Tek öğün ve bol su.Su ciddi tok tutuyor ve zayıflatıyor insanı.

Anıl E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bilinenin aksine fazla su içmek iyi değil günlük belli bir Lt oranı var o seviye yeterli olur.

Hareketli bir yaşantınız ya da işiniz yok ise tek çare boğazınızdan kısmanız gerekecek. Günde 2 fincan sade Türk kahvesi içebilirsiniz güzel bir yağ yakma metodudur faydası çoktur. Günlük çay çok tüketen biriyseniz onun yerine 1 ya da 2 öğün yeşil çay demleyebilirsiniz.

Sabahları kahvaltıda yulaf süt ya da yoğurt ağırlıklı beslenebilirsiniz içine muz ve sevdiğiniz meyveleri de eklerseniz güzel bir tok tutma süresi vardır. Ekmeği kesmeniz gerekiyor ama haftada bir kez kendinize izin verip istediğinizi yiyebilirsiniz.

Diyetisyen'e boşuna para vermeyin çözüm kendinizsiniz

Grimlord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Akşamları bir kase yoğurt yada bir fincan filtre kahve içerseniz yağ yakımına yardımcı olur.

yigitblr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende daha bu yaşımda kilodan muzdaribim. Liseden 85 kilo mezun oldum boyum 1.83.Gün içinde 10-15 bin adım atmama rağmen öğrenci evinde düzensiz yemek,sinir,stres derken anlamadan 105 kiloya çıktım. İnstagramda uçakyolcusutr( galiba kendisi de forumu takip ediyor) nin paylaştığı bir diyet var eğer profiline girerseniz orada sabitlemiş durumda. Kendisinden ve diyeti uygulayan diğer kişilerden gördüğüm kadarıyla hızlı etki gösteren bir diyet fakat kendisi bu diyetin yağ yakımı için olmadığını vücuttaki ödemi attığını söylemişti. Bir göz atmakta yarar var.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Anıl E. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bilinenin aksine fazla su içmek iyi değil günlük belli bir Lt oranı var o seviye yeterli olur.

Hareketli bir yaşantınız ya da işiniz yok ise tek çare boğazınızdan kısmanız gerekecek. Günde 2 fincan sade Türk kahvesi içebilirsiniz güzel bir yağ yakma metodudur faydası çoktur. Günlük çay çok tüketen biriyseniz onun yerine 1 ya da 2 öğün yeşil çay demleyebilirsiniz.

Sabahları kahvaltıda yulaf süt ya da yoğurt ağırlıklı beslenebilirsiniz içine muz ve sevdiğiniz meyveleri de eklerseniz güzel bir tok tutma süresi vardır. Ekmeği kesmeniz gerekiyor ama haftada bir kez kendinize izin verip istediğinizi yiyebilirsiniz.

Diyetisyen'e boşuna para vermeyin çözüm kendinizsiniz
    Alıntı Ahmet Saraçoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    95 123 arası gidip geldim yıllarca (boy 174)iki ay sadece öğlen çorba , salata , pilavsız ana yemek , min.5000 adım yürüyüş ve min.3 litre su ile 108.5 başlangıç kilosundan 83 .5 e düştüm.Aralık sonundan buyana gelişme yok , çünkü su içmeyi kestim ve haftada 4 5 akşam hayvani kaçırıyorum yemeyi.Ama almadan +-500 gr ile gidiyorum.Bi ufak daha dişimi sıkıp 5 6 daha vericem bu ay inşallah.Tek öğün ve bol su.Su ciddi tok tutuyor ve zayıflatıyor insanı.
    Kahvaltı siz nasıl olacak öğle başağrısı vurmuyor mu

AşkınS. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kilo almayan ben kendimi aştım. Kıyafetler olmuyor artık..
    Spora başlayayım diyorum hiç kendimde o motivasyonu göremiyorum..
    Günde 3 öğün yiyordum artık 2 öğün ve akşam 8den sonra bişey yemiyorum. Bakalım etki edecek mi

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kahvaltı siz nasıl olacak öğle başağrısı vurmuyor mu
    kahvaltıyı cidden unuttum desem yeridir , 4 ay falan oldu gayette oluyormuş , öğlen de abartmıyorum amaa akşam acıkıp iradeye yenik düştüğümde dominos yaptımmı dilo düşüşünün el frenini çekiyorum malesef onuda kafadan çıkarıp 30 kilo vermiş olmak hedefim başlangıçtan buyana

Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ahmet Saraçoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kahvaltıyı cidden unuttum desem yeridir , 4 ay falan oldu gayette oluyormuş , öğlen de abartmıyorum amaa akşam acıkıp iradeye yenik düştüğümde dominos yaptımmı dilo düşüşünün el frenini çekiyorum malesef onuda kafadan çıkarıp 30 kilo vermiş olmak hedefim başlangıçtan buyana
    Kahvaltı yerine bir kase yulaf yada nesfit kellogs tarzı bir şey yapiyorum. Kahvaltı lik bir şey yemezsem 2 gün başım agriyor

morgan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    devir teknoloji devri.Her bilgiye ulaşılabiliyor.En önemlisi irade..Ben de yokmuş kilo konusunda onu anladım.Ya da tetikleyici yetersiz geliyor da olabilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Karatay diyeti tavsiye ederim. Kitabını alıp okuyabilirsiniz, ailece aynı şekilde beslenirsiniz, çok zinde olursunuz, sakin olur stres yapmazsınız, baş ağrısı kan şekeri düşmesi gibi şeyler zamanla yok olur gider...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Düzenli hayat ile o iş çok zor ya, kız arkadaşım benimle yaşamaya başladı, 1 senede 7 kilo aldım. Eskiden daha düzensiz besleniyordum ama kahvaltı yapmıyordum. Öğlen yemek yiyordum, akşam geçiştiriyordum, gece kokoreç, waffle, köfte, beyran vs. kesinlikle düşüyorduk ekipçe. Kız arkadaşımla yaşamaya başladıktan sonra kahvaltı, akşam yemeği baya kallavi menülere döndü ama gece yemekleri kesildi ona rağmen kilo almaya devam ettim. Aynı motivasyon ve diyet önerilerini ben de bekliyorum.
    Hala fitim ama göbüşüm var, vermek istiyorum kiloyu. Metabolizma da zayıfladı artık yaş ilerledikçe sanırım. Varsa öneriler, tavsiyeler ben de açığım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Az az ama sık sık ye.
    Uzun süre tok tutan şeyler ye.
    Fındık, kayısı vb çerez ye ara öğün olarak.
    Beyaz ekmek yeme, tahıllı (örneğin tam buğday) ekmek ye yiyeceksen günde 2 dilim falan.

En önemlisi irade lazım elbette.
    Okumadan imzalamam.....

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    130 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    83 ten 69 a spor olmadan inen biri olarak belki yazdıklarım işine yarar.

Aslında denklem basit aldığın kalori harcadığından fazla ise kilo alıyorsun basit anlatımla.

Hareketi arttıramıyorsan kaloriyi düşüreceksin. Benim yaptıklarım, ekmek yemiyorum. Nadir yemeklerin yanında 1-2 dilim yerim anca.

Ramazanda oruç tutarak 7 kg civarı verdim. İftar yap bol su iç, bir dahaki iftara kadar zaten yiyemiyorsun niyetliyken.

O açlık hissine o yeme hissine 3-4 gün dayanabiliyorsan gerisi geliyor. Tabi bunlar kişisel yorumlar, prof. destek almak daha hızlı çözüm üretebilir.

Boks ile uğraşmışsın ip atla evde, al bir torba ufak ufak çalış oğlan uyuduğunda. zaten ciddi kalori harcarsın biliyorsundur zaten.

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İrade yeterli

McKrop - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Spor yazmayin demissiniz ama gunde 20dk spor yapmak cok mu? 15dk olsun hadi siz bi baslayin o 15dk olur 45dk. Motivasyon icin pre workout alın sizi gaza getirsin daha sonra gerisi gelir kendiliginden. Yapacaginiz diyeti hayatiniz boyunca stabil yapabilecek misiniz? İşi rolantiye getirmeniz lazimki sabit kalsin kilonuz. Bi sekilde kendi stabilinizi bulmaniz gerekli. Maydonoz zencefille kac gun kahvalti yapabilirsiniz?

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben askere giderken 84 kiloydum geldiğimde ise 69kg. (5Ay) Kilo vermek için özel birşey de yapmadım. Hatta gece santralcisi olduğum için ne spor ne eğitim hiçbir şey yoktu.
    Aksam 6 da santrale geliyordum sabah 8 de koğuşa gidiyordum. Sürekli yatış. Tek yaptığım yemeği azaltmaktı. Askeriyenin yemekleri (kıbrıs) berbat ötesi olduğu için doğru düzgün birşey yemiyordum. Meyve kahvaltılık abur cubur ve süt su vs.
    Kısacası için özü spor bile yapmasın herhangi bir şey yapmasan bile kilo verirsin. Yeter ki boğazı kes.
    şuan 75-77 arası korumaya çalışıyorum.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler