Florida ya tasindigim hafta calistigim bara gelen biriyle tanistim. Uzerinde 1950lerin Amerikanlarinin resimleri oldugu t-shirt vardi sordum otomobil tutkunumuusn diye ve basladik konusmaya. Amcamiz koleksiyoner cikti sadece cabrio Amerikan topluyormus vs. Toplamda 125tane ozel parcasi varmis ama cogunu satip kendisni kalp ameliyati sonras hayata donduren bir hastaneye hepsini bagislamis tanismamizdan bir ay once fln. Ordan burdan birkac gun konustuk ve sonunda bekledigim teklif geldi ‘ garajimi gormeye gel ‘ . Tabiki 1sn bile dusunmeden evet dedim ve ucus rezervasyonlarimi yaptim tam 1 ay sonrasina. O bir ay tabiki gecmek bilmedi, sonucta ruyaisni bile goremeyecegim cok ozel parcalar kullanacagim.
1 ay bir sekilde gecti ve amcamizin sadece yaz aylarinda yasadigi, alti oZel garaj, lifti, dynosu olan, teknikerlerin calistigi evdeyim Montana da. Beni havalimanindan 1958 model manuel vites corvette ile aldi ayni zamanda bende kullandim vs.
Toplamda 5 gun kaldim ve hergun 1-2 arac kullandi(k) . Araclarin hepsi donusumlu olarak kullaniliyor yani sadece garajda yatmiyor. Onumuzdeki 5 gun boyunca 1 tanesini paylasacagim. Amcamiz ismini hicbiryerde aciklamiyor ama koleksiyonerler arasinda taninan Jay Leno ile kanka olan birisi. Bende burada Onun ismini yazmayacagim. Ben dahil eminimki forumun buyuk cogunlugunun bu tarz araclari kullanabilme sansi yok. Eski Amerikanlarla hic ilgilenmesem bile buyuk zevk aldim ve sizlerle paylasmak istedim.
Ilk aracimiz 1960 model oldsmobile ninety eight ( 98 ) . V8 6.5LT ve 20bin kusur milde. Herseyi ile tamamen orjinal.
![]()