merhabalar arkadaşlar
uzun zamandır arabama yazılım attırıp biraz canlı kullanayım hevesi ile seneleri devirmişken geçtiğimiz ay aracım egr arızası verdi aracım2011 golf 1.6 tdi , bir kaç araştırmadan sonra artık iptal edip üstüne birde chip tuning yaparsak tadından yenmez dedik
sonra başladık araştırmaya nerede yapalım derken aklıma megachips geldi benim aklımda kaldığı kadarı ile bu arkadaşlar işinin ehli ve kurumsal olmuş veya buna aday sağlam bir firma bu kanıya nasıl vardım bilemiyorum ama yıllardır bir algı olmuş muhtemelen.
ve aradım arkadaşları fiyatta anlaştık 900 tl ye hem egr iptali hemde yazılım yapılacak , arkadaşlara defalarca belirttim benim için önemli olan sorunsuzluk güç ikinci planda arabada sadece egr iptal olacak onun haricinde hiçbirşeye dokunmadan kullanacağım o yüzden ona göre bir yazılım yapalım , aldığım cevap abi canını sıkma bu bizim için çok standart ve sıradan bir durum hiç bir sorun yaşamadan kullanırsınız
işlem bitti ben sordum dyno ölçümü yapacakmıyız aldığım cevap 500 km kullanın sonra gelin ölçüm yapacağız kısa bir test turu tabi ilk defa yazılım yaptırdım evet bir canlılık var fakat bunu ayırt etmem kolay değil geldik karşılıklı teşekkür ederek bende kendisine anlaştığımız nakit 900 tl verdim ve ayrıldım oradan
sonrasında ikinci akşam araç rejenerasyon yapmaya başladı bende bir kartal sahil yapayım hem oraya gidene kadar normale döner hemde bir çay sigara yaparım edası ile düştüm kartal yoluna kartal , pendik , tekrar kartal en son sultanbeyli toplam 22 km fakat rejenerasyon değişmedi rolanti yüksek sonra otobana girdim hız sabitleyici ile 2700 devire sabitledikten sonra 65 km sonra nihayet rolanti normale düştü , ertesi gün aradım arkadaşları ve sonradan adını öğrendiğim serkan ile görüştüm tekrar aynı tavsiyeyi aldım 500 km kullan problem olursa çözüleceğini aracın alışması gerektiğini ve bu döngü her hafta yenilendi rejenarasyon başlıyor ortalama 60 km sonunda normale dönüyor 3. kez yapınca bir cuma günü ataşehirin yolunu tuttum
durumu oradaki personele anlattım oraya gitiğimde araç 40 km civarı yol yapmıştı yağ sıcaklığı 110 derece ve hala rolanti yüksek sorunun çözülmesini istedim ilerleyen dakikalarda serkan geldi ve bana direk olarak ne istediğimi sordu bende bu sorunun çözülmesini eğer hatırlarsa benim için kriter güç değil minumum sorun olduğunu söyledim arkadaş önce aracın PDF ünitesi dolu bu durum normal dedi bende daha önce böyle bir hata almadığımı bu yazılımdan sonra başladığını belirttim arkadaş bu sefer bu işi benmi biliyorum senmi ben binlerce araç yaptım ben burada , sen benden ne istiyorsun nasıl memnun olacaksın demeye başladı hata olarakta ya PDF iptal olacak yada yenisini alacaksın ben o parçada arıza yok desemde fayda etmedi en son bana istersen ücretsiz orjinale ceviririm istersen dedi bana büyük bir lütuf tabi , baktım laf anlatamayacağım dedim çevir orjinale o arada sordum işi yapan arkadaşa ücret iadesi yapacakmısınız dedi hayır işlem yapıldı yazılım orjinale cevrildi onların deyimi ile , ben en son içeri girdim serkana genede elini sıktım ve yaptığının ayıp olduğunu ben sonuçta ücret ödeyen bir müşteri olduğumu söyledim ama genede tabi o umursamaz eda ile tabiri caiz ise ben bildiğimi okurum senkimsin edası ile uğurladı beni yapılan saygısızlığa çok kızdım ama o an bir şey yapmak istemedim çünkü işler karışırsa geri dönüşü olmayacaktı çokta gerekli değildi
son çare olarak mehmet gazihanı aradım belki bu duruma kayıtsız kalmayacağını düşünenerek önce çok kibar ilgilendi görüntüsü verdi sonra en son bu konu serkanla senin aranda siz anlaşın dedibende kendisine sadece hakkımı helal etmediğimi belirttim elimden bir şeyin gelmeyeceğini düşünerek ve hala geçerli eğer hakkım geçti ise helal etmiyorum sonuçta inanan bir insanım diğer tarafada alacak lazım geçmedi ise sorun yok.
sonuç : aracı ümraniye avek yetkili servise çektim komple orjinale çevirdim şu an sorunsuz binmeye devam ediyorum bir daha bu işlere bulaşırmıyım asla![]()
verdiğim 900 tl bana akıl parası oldu üstüne birde saygısızlık oda bonusu oldu.