Merhaba,
11 ay önce satın aldığım ve satın aldığım gün çekme belgeli yapıp restorasyon başladığım aracım bitti
Bu süre zarfında çok zorluklar parçalar yurt dışları beklemeler her şey yaşandı ama sonu çok güzel oldu.
Satın aldığımız gün, Resim 106 ve canım kardeşim Ciko.
Öncelik ile mekanik parçalarını toplamaya başladım. Triger seti bütün sıvılar, amortisör, poryalar, bilyalar, balatalar, kayışlar, klima malzemeleri aklıma gelen gördüğüm herşeyi satın alıyorum. Liste paylaşıyorum.
Boya randevusu alıyorum + İlker Bora dan randevu alıyorum ve bu sürede yapabildiklerimi yapıyorum..
Hidrolik sıvısı değişimi, motor yağ bakımı, araç altı yıkaması davlumbaz içleri yıkaması eksik parçaların tümünü bulmak için seferber oluyorum.
Motor içimiz.
Kapanan kocaeli peugeot servisinde orjinal ön cam kaldığını öğreniyorum direk satın alıyorum.
İnPro Sinyal
Sıfır Orjinal Sağ Ön Çamurluk
Valeo Klima Radyatörü
Valeo Su Radyatörü
Toplanan Malzemelerden Bir Kaçı.
Aracın Motorunu ve elektrik tesisatını söktükten sonra çekici ile boyacıma alıyorum aracı motor içi boyanıp, kaporta ayarı tamamen bitirilip tekrar İlker Ustaya geri gidecek.
Bu sırada iç parçalarını yıkıyorum ve boyanacak yerler boya
İkitelli sanayide zar zor bulup temizleyip kırık yerlerini onarıyorum.
Direksiyon Sütunu biraz ilgi istiyorÇinko sprey ile boyanıyor.
Arka koltuk bağlantı ve koltuk yatırma ayakları boyanıyor.
Havalandırma ızgaraları çok laçka çalışıyordu çünkü demirleri düşmüştü. Babadan yardım alarak silecek çeliğinden ayaklar yapıldı
Tüm 10luk civataları kendinden pullu alıyorum orjinal olsun.
Walburg alman malı orjinal delikli spor disk takımı, poryaya değen yerleri toz halinde çinko sprey.
Ön Poryalar ve Ön Porya bilyaları Babam tarafından değiştiriliyor.
Sıfır Orjinal Fren-Debriyaj- Gaz Pedalı
Sunroof Mekanizması çok bol çalışıyordu içerisini açıp yine Babam taraıfndan yüksük yapılıyor ve bolca vazelin ile kapatılıyor.
Finali paylaşıyorum. Bir maşallahınızı alırım.
Herkese iyi günler dilerim.