Slm arkadaşlar...Megane Coupe 2.000cc 150bhp F7R motorlu aracımı atmosferik olarak yüklemeye karar vermiş bulunmaktayım...Çok detaylı yazacağım,zamanınızı ayırıp,okuyup yardımcı olursanız sevinirim.Çünkü gerçekten Türkiye'de üzerindede ciddi olarak çalışılmamış bir araç.Ciddi fikirlerinize ihtiyacım var...(Lütfen hiç boşuna uğraşma git Honda,106 yükle demeyin rica ediyorum...)
Şu an motor ve yürüyendeki modifikasyonlar;
Çok verimli çalışan K&N filtre (tamponun alt tarafı ızgara arkasında,soğuk hava odası yapılmış,HKS elyaf sargılı borusu ile)
Supersprint son susturucu(Universal.Birkaç aya maddi olarak ayarlarsam komple birebir SS almak istiyorum)
Valeo 3 paletli yarış debriyajı.Baskı,Balata
Kısa şanzıman
Yapacaklarım:
11,5 sıkıştırma Wiseco Forged Piston (orjinal 10.0)
286-278 derece Full Lift:105/105 Kentcams egzantrik (catcams,pipercams yada colombo olarakta seçebiliriz.tam olarak karar veremedim)
Standalone Beyin(remap yetmeyeceği için)
Throttle Body(Remap yaptırmak yerine Standalone alma amacım bu parçadan dolayı zaten.fakat throttle birkaç ay sonra takılacak.şu an maddi durum müsait değil.zaten takılması içinde motor açılmaya gerek olmadığından sorun olmayacak.ekstra bir map ayar ücreti tabiki olacak.ama yapacak birşey yok maddi durum müsait olmayınca)
Esasında piston,egzantrik ve beyin'den sonra Zex Direct Port 50 hp civarı nos gibi bir düşüncemde vardı ama.sıkıştırmayı arttıracağımız için.Baya sorun çıkaracağından vazgeçmiş gibiyim.Eğer throttle yerine NOS karar verirsem pistonların tepelerini ve yanlarını Custom olarak Teflon kaplatılıp gönderilmesini isteyeceğim...
özgün ile konuşmuştum.Atmosferik değilde sadece NOS olursa anlık avans çekimine uygun hangi beyini önerirsin diye.Birkaç güne haberleşicektik.Fakat planlarım değişti ve böyle oldu.... Ayrıca atmosferik yüklerken motor açılacak ve sıfırlanacak.Metal yorgunluğundan dolayı olan beygir kayıplarının önlenmesinden ötürü daha sağlıklı olacağına kanaat getirdim.
Sormak istediğim ise,bu plan için STANDALONE beyin olarak ne önerirsiniz;
izmir'de Emerald önerdiler..Aem'e vs,vs göre kat kat daha iyiymiş.Fakat sitesine baktım bana detaylı piggyback gibi geldi...
http://www.emeraldm3d.com/em_k3.html
2.el olarak AEM FIC çok bulunuyor piyasada.Hatta başka biryerde birisi satıyor 550 ytl gibi güzel bir fiyata... Bunu söyledim ama AEM yetmez dediler.Bu konuda detaylı bilgi sahibi olmadığım içinde yorum yapamadım.Siz ne dersiniz? önerilirenizi bekliyorum
Şimdiden teşekkürler...![]()