User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
48 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Öğrenci bir kardeşinize araba önerisi :)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Öğrenci bir kardeşinize araba önerisi :)

Öncelikle merhabalar bu güzel forumdaki saygıdeğer abilerim ve kardeşlerim.

Üniversite öğrencisiyim 20 yaşındayım buradaki herkes gibi araba meraklısıyım hatta delisiyim bile denilebilir sormak istediğim soru ise orta seviye bir bütçeyle masraf olarak babamla beni yormayacak, gidişiyle tatmin edecek,üzerinde ufak tefek oynamalar yapabileceğim bir araç öneriniz var mı? Bu zamana kadar hep dizel manuel bir araba kullandım.
    Şu sıralar babamla bir fikir ayrılığındayız o 2012-2013 arası manuel 1.6tdi CAY motor kodlu poloya sıcak bakıyor ben ise bir bmw hastası olarak e36(320-325) ve e39lara (528i) bakıyorum evet belki mantıklı değil ama hastalık
    Babama sürekli e36-e39 gösterdiğimde "Bu araçlar bizi gerek yakıtıyla gerek masraflarıyla çok yorar daha düzgün birşey bak" diyip kestirip atıyor kendisinde zamanında 1974 model vosvos olduğundan dolayı eski arabaları tanıyor ve gerçekten vosvos çok masraflı bi hastalıktı

Diyeceklerim bu kadar sizin düşünceleriniz benim için çok değerli yardımcı olursanız sevinirim
    Konu trane tarafından (25-12-2024 Saat 22:16 ) değiştirilmiştir.

bedirnismo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı trane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle merhabalar bu güzel forumdaki saygıdeğer abilerim ve kardeşlerim.

Üniversite öğrencisiyim 20 yaşındayım buradaki herkes gibi araba meraklısıyım hatta sapığıyım bile denilebilir sormak istediğim soru ise orta seviye bir bütçeyle masraf olarak babamla beni yormayacak, gidişiyle tatmin edecek,üzerinde ufak tefek oynamalar yapabileceğim bir araç öneriniz var mı? Bu zamana kadar hep dizel manuel bir araba kullandım.
    Şu sıralar babamla bir fikir ayrılığındayız o 2012-2013 arası manuel 1.6tdi CAY motor kodlu poloya sıcak bakıyor ben ise bir bmw hastası olarak e36(320-325) ve e39lara (528i) bakıyorum evet belki mantıklı değil ama hastalık
    Babama sürekli e36-e39 gösterdiğimde "Bu araçlar bizi gerek yakıtıyla gerek masraflarıyla çok yorar daha düzgün birşey bak" diyip kestirip atıyor kendisinde zamanında 1974 model vosvos olduğundan dolayı eski arabaları tanıyor ve gerçekten vosvos çok masraflı bi hastalıktı

Diyeceklerim bu kadar sizin düşünceleriniz benim için çok değerli yardımcı olursanız sevinirim
    Öncelikle foruma hoşgeldiniz açık söylemek gerekirse babanız bu konuda haklı çünkü eski bir araba ne kadar bakımlı olursa olsun sonuçta eski oluyor ve yeni nesil bir arabaya göre daha fazla masraf açma potansiyeli oluyor özellikle e36 ve e39'lar sahipleri dolayısıyla yıpranmış araçlar kısacası ben olsam yeni nesil bir araç tercih etmeye çalışırım ha bu benim görüşüm herkesin görüşü farklı olabilir
    reis sen bu postta şimdi ihaleden sahibindene düşen aracın hollandadaki satılıkken ilanını mı buldun

bunun bi üstü aracı fabrikada birleştiren ustanın rüyasına girmek , inceptionmısın la sen

Oznsrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    19 20 yaşlarındayım ilk arabamı alıcam 300 sel 500 sec falan bakıyorum birgün rahmetli babama gösterdim s. git adam gibi bir araba bak demişti 25 30 yaşında mercedes yerine 3 yaşında clio almıştık.
    İşin özü yeni her zaman yenidir araca harcayabileceğin ekstra nakitin ve vakitin yoksa tavsiyem, elindeki imkanlarla en modelli arabayı alman olur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gerçekten cevap veren iki kişide babamın sözlerini kullandı sanki babam konuyu görüp cevap vermiş gibi oldum
    Yanıtınız için çok teşekkürler sanırım bizde mantıklı olan yoldan ilerleyip yeni nesil bi araba alıcaz cevapları babamada göstericem

neuras - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hocam bütçenizi bilmiyorum ama şu anki ekonomik durumda yakıt ve parça fiyatları yorar. Düz vites dizel 208 bakın bence. 1.6TDI Polo da olabilir. Stage 1 140hp civarlarına geliyor. Sizin peder rahatsız olmazsa zamanla jant, yay vs. cadde kıvamına getirirsiniz. Devir ekonomi devri. Ben Polo GTI çok kovaladım ama dediğim gibi bu yakıt fiyatlarıyla zor.
    Mustafa Kemal ATATÜRK

Birkan61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kardeşim, bu hayatta ne zaman babamı dinlemediysem ebemin hörelesini her zaman tersten görmüşümdür

Not ; 2 ayrı E39una, 1 E36 parası harcayan bir ağabeyin

Sevgiler
    - Bize Her Yer TRABZON

bedirnismo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Just a moment...

Just a moment...

Just a moment...

Just a moment...

Just a moment...

Ben olsaydım böyle birşeyler alırdım muhtemelen
    reis sen bu postta şimdi ihaleden sahibindene düşen aracın hollandadaki satılıkken ilanını mı buldun

bunun bi üstü aracı fabrikada birleştiren ustanın rüyasına girmek , inceptionmısın la sen

zOnstyLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Babalar her zaman haklıdır, al bi polo kafana gore makyajla keyifle bin. Bu ekonomide eski BMW'ye binmek gerçekten cok zor.

ST - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dostun eskisi, malın yenisi makbuldür.
    Serdar TURGUT

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2012-2013 Polo 1.6 TDİ veya Megane 3 1.5 dci tavsiye ederim.

TRueMK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dostum selam
    üniversite zamanımda seninle aynı düşüncelerle astra gsi almıştım sana tavsiye en yeni alabildiğin arabayı al
    arabayı aldıktan sonra neredeyse arkadaş ortamım kalmadı sanayide çevre edinmiştim bence okul yıllarında olabildeğince okulda takılmak daha iyi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kesinlikle yeni araç halihazırda üniversite öğrencisi olarak diyorum meg 3 coupe de düşünülebilir işini görürse.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kocamanadam Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kesinlikle yeni araç halihazırda üniversite öğrencisi olarak diyorum meg 3 coupe de düşünülebilir işini görürse.
    edit yapamadığım için ekliyorum elimden iç döşeme kaporta ve basit mekanik işler gelmesine rağmen çok zorlanıyorum ve aracım 20 yaşında, evet bu yaşta e39a binmeyi ben de çok isterdim hatta direkt dizel s124 istiyorum ancak hem almaya hem binmeye durumum olmasına rağmen sırf uğraşmamak için yeni araba alacağım bir dahakine, sadece jant aksesuar egzoz vs. işleri için sanayiye uğramak ve kafa rahatlığı çok çok değerli şeyler.

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    59 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ula ben o zamanlar sıfır 207GT ile başladım hayat güzeldi, sonra yazın 2 yaşında dizel corsa sport'a geçtim hayat yine mükemmeldi ama yavaştı, ikinci sınıfta bu sefer 7-8 yaşında 90 binde R53 Cooper S'e gittim 8 ay her Allahın ayında ev kirası gibi fatura ödedim servise kjhdfsj

yıldım o yaz bu sefer 2 yaşında 30 binde polo 1.6 tdi aldım, hayat baya mükemmeldi, yazılım çıktığı hafta sattım 60binde, yazın bu sefer de 11 yaşında 110binde W208 CLK200K'e geçtim, bir kere güzel para harcayıp eskiyen şeylerini yeniledim bir de Prins LPG takmıştım, 30 bin km kuruş harcamadım, çok güzeldi. Okul bitmeye yakın da yeniden 8 yaşında bu sefer dipdiri bir R53 Cooper S'e geçmiştim ama şirket arabam gelince yatırdım çok kullanmadım, hayat öyleyken yine güzeldi

benim bugün öğrenci yeğenlerime aldıracağım araba bütçeye göre Corsa C veya D olur. Hatta şu an günlük kullandığım Megane2 muhteşem araba, her şeyi ucuz, yakışı süper, her yere gider her yere parkedilir kafan rahat olur vs. düzgün Meg2 bence hala şık bir de ya

zyxtellow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Polo 1.6 TDI öğrenci için en mantıklı tercih olur, BMW yakıtıyla ve balıklarıyla inan seni yorar şuan n20 F30 sahibiyim öğrencilikte olsa masraflarını karşılayamazdım arıza çıkarmasına gerek yok rutin bakımları bile yeterli olur alıp kapıda yatırdıktan sonra arabanın ne olduğu çok önemli değil dizel polo ufak harcamalarla hızlıda oluyor bence tercihini o tarafta kullan

zyxtellow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Edit: balık değil bakım olacaktı telefonun azizliği

KoramiraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle hoş geldiniz ilanda bir aracım 2011 Audi A3 tek kapı 1.4 TFSI S tronic 188xxx km de evin 4 uncu aracı önere bilirim

16EC813 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eskiye ragbet olsaydı,bit pazarına nur yagardı
    PROSTOCK GARAGE
    SONKANATKIRICI K20 SİYAREXS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    birincisi otomobil aşığı isen hayallerinin peşinden git. Hergün boktan bir otomobil kullanacağına hergün zevk aldığın otomobili kullan. Ben günde min 110km yol yapıyorum E39 525 ile. Sorun çıkarıyor mu? Bazen. O da eski parçalar ömürlerini tamamladıkları için . Yeni nesil otomobiller daha mı sorunsuz? Tam tersine parça ömrü anlamında eski otomobiller daha uzun ömürlü eğer kaliteli parça kullanırsan. 1.6 TDI evet güzel makine ama sürekli baskı balata ve volan dağıtıyor. DSG güzel şanzıman ama sorunları var. O nedenle 2011 model alacağın Volkswagen de sorunsuz olmayacak.
    E39 kısmına gelince. 2.8 ler eski makineler. Adamlar onun yerine 2.5 çıkardı aynı güçte. LPG yi kesin unut bu makinelerde. Zaten sıcak çalışıyor emisyon değerleri nedeniyle. Lpg yaramıyor. Ben Lpgyi söküp attım. Ortalama 9.5-10 lt yakıyorum istanbul trafiğinde. Kullanımı konforu inanılmaz zevkli. Eğer düzgün M paket düz vitesini bulursan kaçırma. Ben inanılmaz memnunum. Tek sıkıntım hep güçlü otomobiller kullandığım için yavaş geliyor ki otomatik 5.30 ile kafa burun yürüyor. 530 da olsa memnun olmayacakmışım.
    IN BOOST WE TRUST

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler