User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
33 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: F56 1.5d

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

F56 1.5d

Foruma üyeliğimin 14. yılında bu başlık altındaki ilk konuma hoşgeldiniz
    Yıllardır süren 2 tekerle yaşam sonrasında evden çalışmam ile büyük motosiklete ihtiyacım kalmadığını karar verdim. Son 4ay motoru satma çabam oldu ancak piyasanın durağanlığından dolayı elden çıkaramadım. Kafamda 250 cc scootera geçiş ile birlikte otomobil alma düşüncem vardı ancak satış olmayınca borca girmeden, bütçeyi zorlamadan keyif alabileceğim bir araç arayışına girdim. B suv veya tek kapı araçlar için sarı sitede bir çok favori aramam mevcuttu, motosikleti satsam önceliğim 2.20d olacaktı ancak kısmet deyilmiş diyelim.
    Bir süre o bu şu araştırmalardan sonra bekar olmanın da katkılarıyla duruşu ve yol tutuşunu beğendiğim Minilere yöneldim, 5 kapı hbler filtremin zaten dışındaydı Countrymanler için ise bütçeyi zorlamam gerekiyordu. Yarının neler getirip götüreceği bir ülkede borca girmek istemedim. R56 Cooper S alabilirdim ancak şahsi ilk otomobilim olması, daha güncel modelle gelen teknoloji ve olası sorunlar nedeni ile 2017 model 120.000kmde F56 1.5d için ekspertiz süreci sonrasında 13 Kasımda el sıkıştık.
    Galeri ilanında yer alan, güzelmiş bu dedirten fotoğraf

Satış yapan arkadaşla ilk görüştüğümde de balatalar bitik demişti, e bitik balatayla yol yapılınca disk adaya veda etmiş..

7-8 sene önce eski scooterımı sattığım Ataşehir Garage'ın sahibi Serkanla alım sürecinde de konuşmuştuk, sağ olsun ekspertiz sürecinde de yönlendirimi olmuştu. Aracı Çarşamba aldığımda Cumartesi getir eksiklere bakalım hallederiz demişti.

Ön-arka disk ve balatalar Brembolarla fren hidroliği Motul dot 5.1 ile değişti , yırtıkları bulunan ve sanayinin gözbebeği akıllı vidalar ile tutturulmuş motor alt muhafaza, Bmc performans hava filtresi, arka amortisör toz takozları hatalı motor antifirizi konulması nedeni çatlayan soğutucu hortumu orjinali ile değiştirilip yağ polen filtreleri ve sıvı değişimleri ilegenel bakım yapıldı, e arada geçmiş dostluk olunca chiptuning hediye gibi geldi. Bmc filtre ile birlikte tahmini 140hplerde yürüyor şu an.

Kapalı garajım yok maalesef, bu sabah aracın yanına gittiğimde kuşların hedef alırcasına bir çok yeri pislediğini görünce ilk yıkamamızı yaptık.. Bugünden kalan amatör bir kaç fotoğraf olsun

Zamanla yapmak istediklerimi de aşağı bırakıp daha fazla uzatmadan ilk postu sonlandıralım (: Hızlıresimde boyut seçimi kaldırılmış sanırım bulamadım, umarım ebatlar büyük olmamıştır.

-Tampon ve kaputta gözümü tırmalayan hatalı oturtmaların ayarlanması
    -Jcw ön panjur
    -UnionJack stop
    -Krom parçaların parlak siyaha çevirilmesi
    -Ultraleggera veya benzer 10-12 kollu 17 inch jant lastiğe geçiş

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    132 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayırlı olsun, rengi çok güzel. İlanda bu kadar güzel duran aracı kaldırınca altından akıllı vida çıkması insanı üzüyor. Kaliper ve disk in durumu çok kötüymüş gerçekten.

Yukarıdaki listeye kaliper boyama da eklenmeli bence. Tam ekonomi bakanı olmuştur şimdi bu ne güzel.

Jantlar değişip renk siyahtan uzaklaşırsa bence daha hoş bir görünüme sahip olacaktır. Kazasız belasız.

mcemrek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdiye kadar bakımları biraz ihmal edilmiş ancak artık kurtulmuş

kazasız belasız güzel günlerde kullanın. çok hoş duruyor maşallah

kaliper ve jant rengi konusunda bende kaan ile aynı fikirdeyim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun, rengi çok güzel. İlanda bu kadar güzel duran aracı kaldırınca altından akıllı vida çıkması insanı üzüyor. Kaliper ve disk in durumu çok kötüymüş gerçekten.

Yukarıdaki listeye kaliper boyama da eklenmeli bence. Tam ekonomi bakanı olmuştur şimdi bu ne güzel.

Jantlar değişip renk siyahtan uzaklaşırsa bence daha hoş bir görünüme sahip olacaktır. Kazasız belasız.
    Çok teşekkürler. Haftasonu depoyu yarıladım,sanırım 350-380km yapmışımdır çoğunluğu durağan trafikte(24km/s ortalama hız ) 5.8lt ortalama var daha da düşecektir tahminim.
    Sanırım %51+ nasıl olsa satcam diyip aracına bakımsı davranıyo bu ülkede.. 4-5 aydır motorumu satmaya çalışıyorum balatalar ,amortisör keçeleri orjinalle değişti yağ bakım vs ne gerekiyosa diyip servisten 30+ bırakıp çıktım.
    Kaliper rengi gövde ile uyumlu gözüme güzel göründü ancak deformansyon var,jant lastik ile birlikte aklımda o da. Jant için bir kaç modeli listeme aldım,Japonyada bazısı garibime gitse de bir çok değişiklik yapan var f56ya.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mcemrek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şimdiye kadar bakımları biraz ihmal edilmiş ancak artık kurtulmuş

kazasız belasız güzel günlerde kullanın. çok hoş duruyor maşallah

kaliper ve jant rengi konusunda bende kaan ile aynı fikirdeyim
    Çok teşekkürler.
    Kaliper renginin uyumu hoşuma da gidiyor aslında ama, benzer bir jant ile kırmızı da güzel duracaktır. Ocak sonrası aklımda

mcemrek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    araç renginin bir tık koyusu bence güzel olabilir yada orjinal kaliper rengi füme gri daha güzel durabilir

kaliper rengi şimdi de güzel ama her tarafta atmalar filan çok yıkık duruyor ondan demiştim

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah çok güzel bir renk, çok yerinde dokunuşlar olmuş.

Kaliper için ben yeşil diyorum

Logoları da yeni tip LCİ mat siyah ile değiştirebilirseniz o da ufak ama hava katan eklentilerden

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drago Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah çok güzel bir renk, çok yerinde dokunuşlar olmuş.

Kaliper için ben yeşil diyorum

Logoları da yeni tip LCİ mat siyah ile değiştirebilirseniz o da ufak ama hava katan eklentilerden
    Yeşill nasıl olur pek bilemedim, Unionjack stoplar aklımda onun kırmızıyla 2üstteki örnekteki gibi uyum güzel olur gibime geliyo.
    Sizin araçta dekrom var mıydı? Varsa folyo mu parça mı yaptırmıştınız? Aliexpresste far-stop için parça var ama cam kenarları için youtube videolarında orjinal parça takanları görmüştüm fiyat bizde bi hayli yüksek olacaktır tahminim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı |KaAn| Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yeşill nasıl olur pek bilemedim, Unionjack stoplar aklımda onun kırmızıyla 2üstteki örnekteki gibi uyum güzel olur gibime geliyo.
    Sizin araçta dekrom var mıydı? Varsa folyo mu parça mı yaptırmıştınız? Aliexpresste far-stop için parça var ama cam kenarları için youtube videolarında orjinal parça takanları görmüştüm fiyat bizde bi hayli yüksek olacaktır tahminim
    Ben de-chrome sevmiyorum, yani daha doğrusu yerine göre seviyorum diyeyim

Far çerçevelerim krom, bagaj trimi krom, cam çıtalarım krom, ama ön logoyu söküp martini yaptım, arka logo da kanatları açık mat siyah logo alarak yaptım, folyo değil. Onun dışında ön jcw panjurlar yine orjinalinden mat siyah.

Farlar ve stoplar r53 te mat olduğu zaman iyice küçük görünüyor o yüzden sevmiyorum ama sizin araçta güzel durabilir tabii

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben de-chrome sevmiyorum, yani daha doğrusu yerine göre seviyorum diyeyim

Far çerçevelerim krom, bagaj trimi krom, cam çıtalarım krom, ama ön logoyu söküp martini yaptım, arka logo da kanatları açık mat siyah logo alarak yaptım, folyo değil. Onun dışında ön jcw panjurlar yine orjinalinden mat siyah.

Farlar ve stoplar r53 te mat olduğu zaman iyice küçük görünüyor o yüzden sevmiyorum ama sizin araçta güzel durabilir tabii
    Zevkler ve renkler diyelim, eski Amerikanlar hariç krom parça pek yakıştıramıyorum r53le evet benzer olsa da boyut anlamında epey bir farklılık var. instagramda yurtdışında her ne kadar çoğu jcw olsa da benimkiyle aynı renkte yapılı olanlar var hoşuma gitti siyah parçalar.
    Dodikleri eski sahibi piano black yapmış,altından nasıl bişey çıkar pek emin olamıyorum o yüzden ne kadar sevsem de mat siyaha girmem ,parlak olacak.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Haftasonu sapancaya yolu düşürdük,gitmişken de kartepede salep keyfi eksik olmadı. Otobanda 120-140 aralığında seyirle 5.0 ortalama yakaladım.

Eve döndüğümde aliexpressten siparişlerim gelmişti, direksiyon çok boş geliyordu 3lü karbon görünüm seti taktım, düz mat siyah görünüme kıyasla doldurdu. Far-stoplar için de piano black parçaları da bir boşlukta takar fotoğraflarım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1 aylık ara vermişiz, daha önce yorumlarda yazdığım gibi dekrom isteğim vardı,far-stop ile birlikte kapı tutanaklarını hallettim bu süreçte siyah amblemleri de aldım ancak henüz takmaya fırsat olmadı.
    Kapı-cam çıtaları ile ön panjur için florya meguiars 20bin tl gibi bir rakam çekince koşarak uzaklaştım, bir kaç yerle daha görüşücem ancak fiyatlar bu şekildeyse diy işlere girişirim.
    Aracı aldığımda sawa marka yaz lastikleri vardı, eski motosikletimin fabrika lastikleri idi ve markaya ön yargım oluşmuştu. 205 45 17 Continental Allseason Contact2lerle yaklaşık 500km kadar yol aldık, yazlıklara göre ses bi tık arttı ancak daha güvenli hissediyorum. Jantlar için gittiğim 3 yerde orjinal 18ler ve 19lar vardı o ölçülere hiç çıkmak istemedim, 1.5d den pek performans beklentim olmaması,x 2.5 kat fiyat ve ne sürdüğümü bilerek kullanırım düşüncem ile en azından "şimdilik" böyle devam..
    Yağışın devam etmesi ile belliki bir süre daha yıkayamayacağız
    arkadaşı, kirli fotoğraflarla güncel diyelim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İlk yorumda kafamdaki listeyi yazmıştım, dün union jack stoplar ile Jcw ön panjurla piano black panjur çıtalarının da üstünü çizdik.
    Kuzenimde 2 sene önce F55 varken taktığı jcw panjur için mutlaka al demişti, bu kadar değiştireceğini tahmin etmiyordum açıkçası.
    Madem kromlardan arındırıyoruz diyip amblemleri de siyah-kırmızı olarak seçmiştim. Ön taraftaki biraz daha büyük olduğunu fark etmemişim, şimdilik aldığım arka için olan amblemi taktım aliexpressten sipariş geçtiğimde büyük boy olanı da sepete atarım.
    Kafamdaki listeden görselde şu an için cam çıtalarının piano black dönüşümü kaldı, kapalı garajım olmamasından dolayı çerçeveleri söküp evde halletmem gerektiğinden sanırım biraz daha bekleyecek.
    Beforelu Afterlar

Bugün biraz su tutayım sonrası

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yine çok güzel dokunuşlar olmuş, güle güle izleyin

Genelde cooperların tüm kasalarında, standart yüksekliği bana ideal gelir basık araç sevmediğim için, ama sizin aracın ön kısmı biraz yüksek göründü bana fotoğraflarda

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yine çok güzel dokunuşlar olmuş, güle güle izleyin

Genelde cooperların tüm kasalarında, standart yüksekliği bana ideal gelir basık araç sevmediğim için, ama sizin aracın ön kısmı biraz yüksek göründü bana fotoğraflarda
    Çok teşekkürler, Hemen bir soğuk pres... yapmıcam tabiki
    Orjinal hali dediğiniz gibi ideal yükseklikte bana göre de, yay değişimi zaten araç sıkıyken rahatsız eder mi, evin çevresindeki inşaatların çukurlarından zaten zigzag çizerek sokağa giriş yapıyorum daha da zorlar mı vs.. benim de gözümü tırmalıyo ama getiri-götürüden dolayı bende en azından şimdilik must değil

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok teşekkürler, Hemen bir soğuk pres... yapmıcam tabiki
    Orjinal hali dediğiniz gibi ideal yükseklikte bana göre de, yay değişimi zaten araç sıkıyken rahatsız eder mi, evin çevresindeki inşaatların çukurlarından zaten zigzag çizerek sokağa giriş yapıyorum daha da zorlar mı vs.. benim de gözümü tırmalıyo ama getiri-götürüden dolayı bende en azından şimdilik must değil
    3 cm eibach ile bir sıkıntı yaşamazsınız, F serisinde nasıl bilmiyorum ama R serisinde orjinalden daha yumuşak olduğu kanaatinde olanlar dahi var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3 cm eibach ile bir sıkıntı yaşamazsınız, F serisinde nasıl bilmiyorum ama R serisinde orjinalden daha yumuşak olduğu kanaatinde olanlar dahi var
    Amblemde oldugu gibi yine googlelandırdın teşekkür ederim
    Gelecek ay motor takozlarına el atcam, aldığımdan bu yana titreşim artmıştı tahmin ediyodum ama Ctesi kaputu açınca keçede yırtılmayı gördüm..
    konfora +sı da varsa listeye bir kalem daha eklerim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Amblemde oldugu gibi yine googlelandırdın teşekkür ederim
    Gelecek ay motor takozlarına el atcam, aldığımdan bu yana titreşim artmıştı tahmin ediyodum ama Ctesi kaputu açınca keçede yırtılmayı gördüm..
    konfora +sı da varsa listeye bir kalem daha eklerim
    Techturkey masraf Team online

Kendi konuma güncelleme atmıyorum masrafa girerim diye

Artı olur mu bilinmez ama eksi olmadan toparlarsa amenna.

Ama eibach ve eibachın da 30 mm versiyonu önemli detay, diğer marka denk gelinip alınırsa böbrek taşı düşürtebilir

rain man - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayırlı olsun. Çok güzel görünüyor. Güzel günlerde binmeniz dileğiyle.

Bu başlık altında ben de hem sizden hem de diğer bilen arkadaşlardan öğrenmek amacıyla sorayım, 3 silindir mini - bmw grup dizeli nasıl bilirsiniz, ortalama motor ömrü ne kadar, absürt bir sorunu var mıdır, soft yazılımla gideri nasıldır diye bir sorayım istedim.
    Alıntı bhb Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Memlekette beyaz olup tutulmayan tek şey kedi herhalde

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler