Foruma üyeliğimin 14. yılında bu başlık altındaki ilk konuma hoşgeldiniz
Yıllardır süren 2 tekerle yaşam sonrasında evden çalışmam ile büyük motosiklete ihtiyacım kalmadığını karar verdim. Son 4ay motoru satma çabam oldu ancak piyasanın durağanlığından dolayı elden çıkaramadım. Kafamda 250 cc scootera geçiş ile birlikte otomobil alma düşüncem vardı ancak satış olmayınca borca girmeden, bütçeyi zorlamadan keyif alabileceğim bir araç arayışına girdim. B suv veya tek kapı araçlar için sarı sitede bir çok favori aramam mevcuttu, motosikleti satsam önceliğim 2.20d olacaktı ancak kısmet deyilmiş diyelim.
Bir süre o bu şu araştırmalardan sonra bekar olmanın da katkılarıyla duruşu ve yol tutuşunu beğendiğim Minilere yöneldim, 5 kapı hbler filtremin zaten dışındaydı Countrymanler için ise bütçeyi zorlamam gerekiyordu. Yarının neler getirip götüreceği bir ülkede borca girmek istemedim. R56 Cooper S alabilirdim ancak şahsi ilk otomobilim olması, daha güncel modelle gelen teknoloji ve olası sorunlar nedeni ile 2017 model 120.000kmde F56 1.5d için ekspertiz süreci sonrasında 13 Kasımda el sıkıştık.
Galeri ilanında yer alan, güzelmiş bu dedirten fotoğraf
Satış yapan arkadaşla ilk görüştüğümde de balatalar bitik demişti, e bitik balatayla yol yapılınca disk adaya veda etmiş..
7-8 sene önce eski scooterımı sattığım Ataşehir Garage'ın sahibi Serkanla alım sürecinde de konuşmuştuk, sağ olsun ekspertiz sürecinde de yönlendirimi olmuştu. Aracı Çarşamba aldığımda Cumartesi getir eksiklere bakalım hallederiz demişti.
Ön-arka disk ve balatalar Brembolarla fren hidroliği Motul dot 5.1 ile değişti , yırtıkları bulunan ve sanayinin gözbebeği akıllı vidalar ile tutturulmuş motor alt muhafaza, Bmc performans hava filtresi, arka amortisör toz takozları hatalı motor antifirizi konulması nedeni çatlayan soğutucu hortumu orjinali ile değiştirilip yağ polen filtreleri ve sıvı değişimleri ilegenel bakım yapıldı, e arada geçmiş dostluk olunca chiptuning hediye gibi geldi. Bmc filtre ile birlikte tahmini 140hplerde yürüyor şu an.
Kapalı garajım yok maalesef, bu sabah aracın yanına gittiğimde kuşların hedef alırcasına bir çok yeri pislediğini görünce ilk yıkamamızı yaptık.. Bugünden kalan amatör bir kaç fotoğraf olsun
Zamanla yapmak istediklerimi de aşağı bırakıp daha fazla uzatmadan ilk postu sonlandıralım (: Hızlıresimde boyut seçimi kaldırılmış sanırım bulamadım, umarım ebatlar büyük olmamıştır.
-Tampon ve kaputta gözümü tırmalayan hatalı oturtmaların ayarlanması
-Jcw ön panjur
-UnionJack stop
-Krom parçaların parlak siyaha çevirilmesi
-Ultraleggera veya benzer 10-12 kollu 17 inch jant lastiğe geçiş