User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
58 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Kızıma bırakmalık araç tavsiyesi ?

metin_1989 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question Kızıma bırakmalık araç tavsiyesi ?

Merhabalar arkadaşlar ve saygı değer büyüklerim.

Nasıl anlatacağımı yada düşündüğümü nasıl yazacağımı ifade edememekle birlikte düm düz yazıyorum hata varsa affola..

Öncelikle belki uçuk kaçık belki hayal olan bir proje başlatmak istiyorum kendi adıma, siz ister yatırım diyin ister araba sevgisi diyin istersenizde hayal diyin fakat aklımda her zaman hayal olan bir proje var sizlerinde o değerli fikirlerini almak istiyorum. Bir tane evladım var 4 yaşında bir kız cocuğu inanılmaz derecede araba hayranlığı var benim gibi tabi armut dibine düşmüş dna testine kesinlikle gerek yok. Ben cocugumun ilerde severek binebileceği bozulduğunda beraber yapabileceğimiz binerken yeni nesil elektriklilerden uzak o gücü hakimiyeti zevki yaşayabileceği bir aracın yapımına başlamak istiyorum.
    Kendimi bildim bileli araba dünyasının içindeyim babam sanayide 55 senlik usta kendim mercedesten cıkma başka firmada servis müdürlüğü yapmaktayım babamın eskiden gelen bir hastalığı vardı opel astra gsi olarak hayalim önce bunun ile başladı sahip oldum aldım sattım bindim hep atmo olarak kullandım evlendim ve evlilik sebebiyle sattım ama hep içimde kızıma bırakma düşüncesi vardı. Şimdi ise onu gerçekleştirmek istiyorum fakat her ne kadar gönlüm astra gsi desede sizlerin fikirlerini almak isterim.

Konu kafamda şöyle bir araç alıp iğneden ipliğine kadar herşeyiyle sıfırlayıp garaja cekmek istiyorum ilerde değerli olarak görebileceğimiz şimdi değeri olmayan 2045+50 senesinde yanımızdan geçtiğinde vay be dedirtecek bir araç istiyorum. Bunun toplama süresi bayağı uzun olacak parça bulunabilirliği olsun yüzü eskimeyecek olsun max 300-350 bg civarinda bir güc alabileceğim keyifle binebileceğim bir araç önermenizi istesem ne dersiniz ?

çok ucuk bir tarih aralığı verdiğimin farkındayım fakat kızım çok kücük ve benım butcem şu anda yapacağım araç eli yüzü düzgünde olabilir şase kupa motor şeklinde de olabilir hertürlü ben onu en ufak civatasına kadar söküp motor hariç orjinal yada orjinaline yakın yapacağım.
    babamın dükkanı benım garajım var araç dükkanda gelip geçtikçe bir civata sıkılacak şekilde düşünmenizi elime para geçtikçe parçası alınacak gibi düşünmenizi istiyorum.
    Şu anda bütçem 300 bin civarinda.

Aklımdaki araçlar;

Astra gsi 94-95
    Subaru gt yada bugeye
    bmw e30 yada e36

bu araçlar olurmu sizin öngörünüz nedir ? Bunlara neler ekleyebiliriz?
    ASTRA GSİ16V

CORSA GSİ16V

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim için 20 sene sonra da gözüm kalacak ama görece "ulaşılabilir" araçlar, e46 ve r53

etc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne güzel bir düşünce. Belki istediğiniz ya da hayal ettiğiniz özellikleri tam olarak karşılamıyor ancak zaman kavramı olmayan, tasarım olarak da hemen her devirde her yaştan herkesin sevdiği bir ortak paydada buluşan araç olarak ilk etapta aklıma güzel bir Vosvos geldi. Her bütçeye göre farklı kondisyonlarda edinme imkanı var, ileriye dönük elektrik dönüşümü dahil her şekle sokma imkanı var, altyapısını motorunu revize edip yavru bir Porsche'a çevirme imkanı var, klasik haliyle revize edip o şekilde koruma imkanı var, yani çok yönlü, ilgi alanına göre farklı konseptlerde geliştirilebilecek bir otomobil olduğunu düşünüyorum.
    Origins
    Since1919
    Citroën Heritage

2011 X7 Citroën C5 2.0 HDi 163 Hydractive3+

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ankara'dayken karşı komşunun bi vosvosu vardı, kızı üniversiteye başlayınca ona vermişlerdi, tırtırtırtır gidip geliyordu. Tabi bi süre sonra o araba kullanım zorluğu ve bozulma vb gibi işlerden dolayı işkenceye dönmeye başladı. Değiştirip güncel bir şey aldılar

Valla aklıma direkt olarak Amerikanlar geliyor. Diğer araçlar bu anlamda pek ilgi çekici değil gözümde. Bu kadar "kült" değiller yani.
    Ya da eski bir Land Cruiser, Nissan Patrol falan tarzı bir şeyler daha ilginç olabilir diye düşünüyorum.

Caddebostan Mc'te zamanında takılanlar bilirler, son dönemde bir ara bi kızcağız geliyordu eski bir Rolls Royce muydu, Jaguar mıydı, enteresan bi araçla geliyordu. O aklıma geldi

Ancak tabi o tarihe kadar bu araçlar daha şimdi bile belayken o zamana nasıl olur ne olur, kestirmek çok güç.
    Bir de kızınızın otomobil ilgisi ve tercihlerine de bakmanız lazım Ona göre biraz daha sonra bir marka-model seçmek daha iyi olabilir.

Bazen çok alakasız araçlar çok ilgi çekici olabiliyor. Mesela eski bir Mazda 626, Xedos9 gibi araçlar çok ilginç olabiliyor. İlla sportif olması da şart değil.
    Ya da E30 kasa tek kapı süper standart bi 316 falan.
    80 model Mercedes W123.
    Mercedes 190.

Şimdilerde bile bunların büyük çoğunluğu zaten maymuna dönmüş vaziyette.

Dayım bir ara '85 Citroen CX kullanıyordu, görenler parmakla gösteriyordu falan. O bile bir yerden sonra lanet etti sattı arabayı. Ne bir yerini yaptırabiliyordu, ne parça bulabiliyordu..
    Şimdi C3 Aircross'a biniyor

turboman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence diğer seçeneklerde iyi ama bug eye daha baskın geliyor.çünkü diğerlerinin temizini bulamama açısından dedim.
    kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...

GuNeS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok güzel bir düşünce yurtdışı prog.larda dededen kalma babadan kalma araçları gördükçe bende çok özeniyordum. Benimde aynı şekilde golf 1 coupe hayalim var. Nasip kısmet.
    Okuma alışkanlığı
    olmayan toplumların
    ömrü lâklâkla geçer!

oztk24 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hepsi için parça problemi yaşanacak. Bana mercedes, BMW mantıklı geldi. Rakamlar korkunç olsa bile Classic departmanları var ve sıfır parça üretimine devam ediyorlar. Örneğin bir 190 veya e30’un sıfır taban saçı bulunabilir belki, ama astra gsi veya gc8’in bulunabilir mi?

cnzdmr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kızınız söz konusu olduğu için mini cooper S diyorum. 15 yıl sonra diğer araçlara göre Bir Mini yi beğenerek ve severek kullanma ihtimali çok daha yüksek sanki

AliGizda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kanka başka araba bakma bile senin Astra GSI' ı bul geri al

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben MX-5 Miata derim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    "evlendim ve evlilik sebebiyle sattım ama hep içimde kızıma bırakma düşüncesi vardı"

Ben bu cümleyi cımbızla çektim yazdığınız içerisinden. Öncelikle Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin, yapmak istediğiniz şey çok güzel ve çok özel.
    Evlilik ve sonucunda kızınız için ayrılmışsınız astradan, ortak bi hayalde tekrar birleşmek çok güzel olurdu. Aklıma farklı araçlar da geliyo ama yukarıdaki cümle üzerine de bir öneride bulunmak saçma geliyo

Year One - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    maddi meseleyi en geriye bırakarak, e46 m3 diyorum. 10-15 yıl sonra nimet olacak. en kötü 330ci.

AşkınS. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aklıma iki seçenek geldi, ikisini de yukarıya yazdılar zaten
    1- cooper jcw
    2 - miata

neuras - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ulan ne babalar var be...

Ben de R53 diyorum. Zamansız bir makine.
    Mustafa Kemal ATATÜRK

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben olaya farklı bir açıdan bakmak istiyorum. Belki bir ev ve hatırı sayılır para bırakacaksındır yanına ama ben olsam çocuğa araç bırakmam. Bende biner gezer keyif alırım diyorsan başka ama sadece çocuğa bırakmak için ise o parayı yatırım yapıp kenarda unutmak daha mantıklı. Bugün Astra GSI parası 300bin tl ile yapacağın yatırım ile ileride klasik otomobil müzayedesinden klasik Ferrari'ye teklif verebilir. Abartıyorum belki rakamsal olarak ama benim görüşüm bu maalesef.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

CloudGrey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benimkide 2.5 yaşında...
    benimde öyle bir hayalim var.

ama listedekiler farklı kafamdaki araçlar ;

zır stok bi rps13 yada s14 zenki ;

Just a moment...

Just a moment...
    médiocrité partout

8.000rpm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    günümüz araçlarından ya da yakın geçmişin arabalarından pek bu tarz kıymetli miras olmaz gibi geliyor bana
    tüm dünyada modern classic sınıfında adı geçen bir araç olmadıktan sonra anlamı olmaz gibi geliyor bana
    bu sınıfın arabaları da şu anda da iyi bir bütçe istiyor
    Tesla Model Y Juniper Sr / Togg T10x v2-Lr

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir de mesela sizinle hatırası olan araçlar daha çok ilgisini çekecektir.
    Örneğin babamla ilk bindiğim ve hatırladığım direksiyonuna oturduğum araba '79 w123 230 Mercedes idi. Hala görünce anılar canlanır. Sonrasında bal köpüğü rengi 190. Bu arabaları görünce direksiyonuna oturup kullanıp, anıları yad etme isteği geçiyor içimden. Böyle camı açıp düşük süratte gideceksin, sigaranı yakacaksın... Keyfine sırf..

Hevesi ileride geçecek mi, devam edecek mi o da bilinmez, onu da görmeniz lazım. Hangi marka model sever, hangi tarz araç ister-sever görmek gerek. Sonra alakasız bi araç alınıp saklanmasın boşa

mrtysn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    R53, z3 (mümkünse coupe), iyi kondisyonda bir clk veya 968 boxster.
    Don't believe everything you hear,
    Real eyes, realize. real lies.
    2Pac Shakur

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler