Arkadaşlar merhaba. arabadan çok anlamıyorum lakin nfs oynadığım günden beri hep öyle bir arabaya sahip olmak istedim o yüzden sizlerin fikirlerine açığım. şimdi diyebilirsiniz kardeşim arabadan anlamıyorsun ne işine senin dönüşüm falan. evet haklısınız ama lütfen hevesimi kırmadan önce sebepleri ile açıklarsanız sevinirim. (btw nick seçimini ben yapmadım arkadaşın hesabıydı soru sormak için aldım)
Şimdi babam 40 seneye yakındır oto boyacı işinde gayet iyi. Ankara şaşmazda her türlü imkana sahip sayılırız. tanıdıklar vesayre vesayre o yüzden işçilik ve malzeme konusunda sıkıntı çekeceğimi sanmıyorum.
forumdaki bilgiler biraz eski tarihli. sizlerden istediğim arabadan çok anlamadığım için hangi 3 kasayı almam lazım. (316i ,320d,318i)
ve birde bu işi yasallaştırma sürecinden yardıma ihtiyacım var. anladığım kadarıyla emniyetten bir makine mühendisi gelip projeyi çiziyormuş ardından egzoz sistemi içinde tübitaka başvurmam gerekiyormuş ama süreçleri tam bilmiyorum nedir ne değildir hiçbir fikrim yok sadece boş zamanım var ve sizlerin doğrultusunda bu işlere nasıl adım atabileceğimi öğrenmek istiyorum.
bire bir tam dönüşüm yapmak istiyorum o yüzden araçta kesim yapma, komple boyama gibi işlemlere zaten okeyim. egzoz sistemini yan çıkışlı yapabilmem için gerekli yasal düzenlemeleri merak ediyorum. ben bu işlemi yaptırdığımda ruhsata işleme nasıl oluyor?
ve galiba kilogram değişiyor ve ruhsata işletmem gerekiyor bu konu hakkında da bilgi verirseniz sevinirim. birde henüz babam ile konuşmadım dolayısı ile boya kodlarını bilmiyorum bire bir o nfs deki m3 gtr'ın boya kodunu bulabilir miyim? orada ki mavi boyanın kodu dahil.
yani kısacası evet böyle bir araba istiyorum, ama hiçbir fikrim yok nereden nasıl başlayacağım hakkında. hem bu işleri öğrenmek istiyorum hem de arabayı aldıktan sonra hemen başlamayı. babamın çevresinde ki ustalar hevesimi kırmakla başlıyor. zaten anlamıyorsun bide bu işleri napıcaksın zirzop işi gibi tabirler kullanıp insanın hevesini kırıyolar. lütfen sizlerden istediğim sizlerin daha önceki tecrübeleri ve fikirleri.
teşekürler.