User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
32 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Nfs e46 m3 gtr dönüşüm için fikirleriniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Nfs e46 m3 gtr dönüşüm için fikirleriniz

Arkadaşlar merhaba. arabadan çok anlamıyorum lakin nfs oynadığım günden beri hep öyle bir arabaya sahip olmak istedim o yüzden sizlerin fikirlerine açığım. şimdi diyebilirsiniz kardeşim arabadan anlamıyorsun ne işine senin dönüşüm falan. evet haklısınız ama lütfen hevesimi kırmadan önce sebepleri ile açıklarsanız sevinirim. (btw nick seçimini ben yapmadım arkadaşın hesabıydı soru sormak için aldım)

Şimdi babam 40 seneye yakındır oto boyacı işinde gayet iyi. Ankara şaşmazda her türlü imkana sahip sayılırız. tanıdıklar vesayre vesayre o yüzden işçilik ve malzeme konusunda sıkıntı çekeceğimi sanmıyorum.

forumdaki bilgiler biraz eski tarihli. sizlerden istediğim arabadan çok anlamadığım için hangi 3 kasayı almam lazım. (316i ,320d,318i)

ve birde bu işi yasallaştırma sürecinden yardıma ihtiyacım var. anladığım kadarıyla emniyetten bir makine mühendisi gelip projeyi çiziyormuş ardından egzoz sistemi içinde tübitaka başvurmam gerekiyormuş ama süreçleri tam bilmiyorum nedir ne değildir hiçbir fikrim yok sadece boş zamanım var ve sizlerin doğrultusunda bu işlere nasıl adım atabileceğimi öğrenmek istiyorum.

bire bir tam dönüşüm yapmak istiyorum o yüzden araçta kesim yapma, komple boyama gibi işlemlere zaten okeyim. egzoz sistemini yan çıkışlı yapabilmem için gerekli yasal düzenlemeleri merak ediyorum. ben bu işlemi yaptırdığımda ruhsata işleme nasıl oluyor?

ve galiba kilogram değişiyor ve ruhsata işletmem gerekiyor bu konu hakkında da bilgi verirseniz sevinirim. birde henüz babam ile konuşmadım dolayısı ile boya kodlarını bilmiyorum bire bir o nfs deki m3 gtr'ın boya kodunu bulabilir miyim? orada ki mavi boyanın kodu dahil.

yani kısacası evet böyle bir araba istiyorum, ama hiçbir fikrim yok nereden nasıl başlayacağım hakkında. hem bu işleri öğrenmek istiyorum hem de arabayı aldıktan sonra hemen başlamayı. babamın çevresinde ki ustalar hevesimi kırmakla başlıyor. zaten anlamıyorsun bide bu işleri napıcaksın zirzop işi gibi tabirler kullanıp insanın hevesini kırıyolar. lütfen sizlerden istediğim sizlerin daha önceki tecrübeleri ve fikirleri.

teşekürler.

ruudvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dostum kaç yaşındasın?
    https://www.instagram.com/maxshineturkiye/

No coffee!!!

Hareli köyün polisajcısı !!!

RafetAraç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yihhuuuuuu böyle çılgınlıkları özledik beee

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yaş ile alakasını anlayamadım boş vaktim var paramda var sadece işler nasıl yürüyor bilmiyorum neden böyle dediniz ki? illa fark edicekse 28 yaşındayım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Linea 1.6Mjet

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    235 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merhaba, babanız dediğiniz gibi şaşmazda işinin ehli bir boyacıysa çevresinde bu tür dönüşüm projeler yapan tanıdıkları vardır. Babaya bi danışın derim..

Bcaner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ouv yeah. Güne sert başladık

Kardeşim proje çok iç kıpraştırıcı ve bu forumdaki hemen hemen herkesin muhakkak bir kere düşündüğü bir proje ki zaten hemen hemen hepimiz çocuk yaşta nfs ile bu zehri aldık sayılır. Ancak M3 GTR dönüşümü ciddi bir proje ve hem zaman, hem imkan, hem maddiyat hem de büyük sabır gerektiren işler. Ne parça ve işçilik fiyatı eskisi gibi ne de sanayide iş yaptırmak. O yüzden böyle büyük projeler biraz şaşırtıyor haliyle. Bir de artık moda olarak biraz geride kalmasından dolayıdır olumsuz tepkiler, sen yapacaksan bunu ve kafaya koyduysan kulak arkası edeceksin çoğu şeyi, pata küte dalacaksın kervanı yolda dizeceksin ya da kervana kendini düzdüreceksin

Senin avantajın olarak;

Baban; Madem hatırı sayılır zamandır sanayide esnaf, illaki etrafında güzel kaportacı ustası, mekanikçisi vardır. Bunlardan yardım alarak işini çok daha fazla kolaylaştırabilirsin.

Proje : Bu projeyi hem yurt içinde hem yurt dışında iyi/kötü uygulayan bir çok kişi var. Onların projelerinden bir çok bilgiye (boya kodu, body kit yapımı, görsel detaylar, tercih ettikleri malzemeler/uygulama yöntemleri vs.)

28 yaşındayım, param da zamanım da var demişsin. İşten anlamadığını da söylemişsin. Bu başlık altında yazılanlarla senin kaynakların (maddiyat/zaman/imkan) uyuşuyorsa çok uzun bir yolun var. Biz forum olarak severiz öyle şeyleri, sen bir başla hele biz takipteyiz

Forumda acayip projelerin sahibi ya da uygulayıcısı bilgi/tecrübe sahibi bir çok insan var. Muhakkak yazarlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konunun Project Cars a taşınmasını istirham ederim!

babayimben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hadi olur inşallah, takipteyim
    1994 Doğan S, 1990 E30 318is, 2007 Astra 1.6, 2005 Mazda 3, 2012 F30 316i, 2017 HR-V 1.5 i-VTEC, 2007 E60 535D LCI, 2018 1.6 CDTI Insignia, 2018 C200d FL, 2018 Mx-5 ND 1.5, 2015 F32 420d

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Bcaner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ulan keşke mesajlara emoji koyabilsek ya da gif bırakabilsek. Tam konusu aslında

mrwope - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Birebir yapmak imkansıza yakın.Straightcut şanzıman ve P60B40 kodlu motorun maliyeti ve tedariği burada yeni kasa m2 rakamı tutar.
    Bu sebeple e46 328 kupa bulup ( kafa kağıdında hacim yüksek olacağı için e46 m3 motor swapını kılçıksız halledersin ) S54B32 motor ve bu motora uyumlu bir şanzıman alacaksın.
    Hazır bodykit için yurtdışında yapılmış alabilirsiniz.Bu size vakit ve nakit olarak çok avantaj sağlayacaktır.
    Google Search

Kalan iş boya kodu ve şeritlerin yapılması.Bu bodykit'e uyumlu jant tercihi de önemli burada.
    Kupayı aldıktan sonra forum olarak elimizden gelen desteği sağlarız.Heyecan verici bir proje
    34 BNU 576 Opel Corsa OPC
    34 JOB 01 Mini Cooper S Roadster Cabrio
    34 AK 295 Mini John Cooper Works
    34 GP 0253 Mini GP2
    34 BC 0005 Audi S3 Sportback 2014

-Murat Özcan- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biraz zor bir proje arkadaşların dediği gibi bazı parçaları bulman artık imkansız gibi.

Ayrıca bu konu için mi üye oldun onu anlamadım 2 tane mesajın var sadece..
    /// M POWER 3.20 // VW MK6 TDI //SEAT LEON TFSI

207_TR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sevgili dostum merhaba
    Ankara da olman çok güzel. Bu işleri yapmış tecrübe etmiş garajlar var.
    Gidip onlarla tanışıp yapılabilirliği, altından kalkılabilirliğini enine boyuna konuş.

Yoksa forumda bu konu geyikten öte gitmez.

Parada yana sorun yoksa E46 M3 temiz bir araç bulup alıp ondan sonra bende bu araç var nasıl geliştirebilirizi konuşman daha iyi olur.

CloudGrey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    güzel proje

ortalama şase podye kaynaksız bir 3.30ci manuel alınabilir,
    (başta motora para harcamamak 230 hp takılmak yeterli olabilir )

Ortalama fiyat 700-800bin
    body kit + spoiler - 12 bin $ tr' geldi gitti 25bin dolar = yaklaşık 1milyon
    bu bodykitten sonra jant sıkıntı olacaktır . arkalar için TR'de düşük ET'li 10J-11J jant zor bulunur.
    -ki anca bodykiti doldurur. jant lastik içinde bi 10bin dolar ayırmak lazım = 400 bin tl

indir kaldır boyat hallet derken minimum 2 yıl ve ortalamada 3 milyon'a gelir..

al bi s2000 devam et..
    médiocrité partout

Eren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dalga geçenleri anlamıyorum heves ettiysen sanayide uğraşırım diyorsan yap içinde kalmasın süreci merak ediyoruz

ilkerist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    En az E92m3 parası harcamaya hazırsan ve çıkabilecek olumsuz sonuçtan (özellikle kaporta işinden) doğabilecek hayal kırıklığını kaldırabilecek mental güce sahipsen başlayalım

Otto_Skorzeny - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu konu ciddi mi değil mi bilmiyorum, ilgilenmiyorumda o kısmıyla fakat şöyle bir durum var ve yazmadan edemeyeceğim . Ne zaman mesaj sayısı az bir üye olağandışı bir konu açsa mesaj sayısı fazla olan abiler hemen küstürüyor arkadaşları. Sonra neden eski techturkey yok konularında dert yanıyorlar. Konuya gelince bu devirde büyük cesaret, eğer kafaya konulduysa buraya da konu açılsında takip edelim
    Hepiniz hızlısınız ama bayır aşağı

ruudvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dostum birazcık realistik olmakta fayda var. adam gelmiş boya kodu soruyo.
    egzosu yandan nasıl çıkartırım diyor. sence projenin asıl sorunları bunlar mı.
    hangi arabayı alıyım diyo. bana kalsa yapılmış bir m3 gtr alması gerekli artık 500bin dolar mı verir 1mılyon mu bilmem.
    dodikleri sacdan mı yapacak . fiberden mi yapacak. motor gerçekten kuvvetli mi olacak yoksa görüntüsünü mü seviyor hiçbirini bilmiyor
    ve bilmediği bir konuyu sadece oyunda var diye başkasının yönlendirmesiyle başlamaya çalışacak.
    kendi hayatına kendi kararlarınla devam etmen başkalarının senin yerine karar vermesinden yeğdir.
    böyle bir konu açılacağına inananda milli piyangonun kendisine çıkmasını bekleyen kişiden farkı yoktur.
    https://www.instagram.com/maxshineturkiye/

No coffee!!!

Hareli köyün polisajcısı !!!

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler