User Tag List

11 sonuçtan 1 ile 11 arası

Konu: Gümrüğe takılan gönderi hk

Ozan.E - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Gümrüğe takılan gönderi hk

Merhabalar

Yurtdışından birçok alışveriş yapan kişi olduğu için fikrinizi danışmak istedim.

Dört kişi katılacağımız bir etkinlik için kutu içerisinde etkinlik kitapçığı ve bileti vs. gibi içerikleri olacan bir gönderimiz gümrüğe takıldı.

30 euro üzeri olduğu için detaylı beyanneme verilmesi talep ediliyor.

Kutu bedelinin proformada 9 Euro olarak görüldüğünü internette buldum. 4x9=36 euro görünen muhtemel bir fatura için sorduğum kişiler 20.000 TL civarı bir vergi çıkacağını ilettiler. Bu tutar çok yüksek değil mi? Bu kutuyu nasıl en uygun şekilde alabiliriz? Memur önümüzde açsa kutuyu alın gidin diyeceği bir şey için dümdüz bu parayı ödemek can sıkıcı geliyor

Önerisi olan var mıdır? Teşekkürler.

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ozan.E Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar

Yurtdışından birçok alışveriş yapan kişi olduğu için fikrinizi danışmak istedim.

Dört kişi katılacağımız bir etkinlik için kutu içerisinde etkinlik kitapçığı ve bileti vs. gibi içerikleri olacan bir gönderimiz gümrüğe takıldı.

30 euro üzeri olduğu için detaylı beyanneme verilmesi talep ediliyor.

Kutu bedelinin proformada 9 Euro olarak görüldüğünü internette buldum. 4x9=36 euro görünen muhtemel bir fatura için sorduğum kişiler 20.000 TL civarı bir vergi çıkacağını ilettiler. Bu tutar çok yüksek değil mi? Bu kutuyu nasıl en uygun şekilde alabiliriz? Memur önümüzde açsa kutuyu alın gidin diyeceği bir şey için dümdüz bu parayı ödemek can sıkıcı geliyor

Önerisi olan var mıdır? Teşekkürler.
    daha bilgililer yazar ama vergisini ödemekle bitmiyor.gümrük firması alabilir ona vekalet vermeniz falan gerekiyor oda 17.bin 18.bin falan tutuyor.geçen benim ürünümde takıldı.firma geride almadı gümrük'de kaldı.bizim güzel sistemimiz.vergisini vereyim tamam ver bana diyorsun onda hayır diyor.sen şahıssın alamazsın ticari firma olman gerekiyor onunda gümrük firması ile anlaşman gerekiyor falan diyorlar.
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya bunlar cidden manyak. Biletten ne olacak amg...

Zamanında Avusturya'dan kuzen bizim ufaklık doğduğunda hediyelik göndermişti giysi oyuncak şu bu.
    Aynen sizinki gibi bi kutu böyle.

Kutuyu kontrol için açan o.e. oturmuş tek tek üzerindeki etiketleri hesap etmiş gümrük vergisi çıkarmış.
    Kızcağızın hatası, yeni aldıkları şeylerin yeni olduğu belli olsun diye etiketlerini falan sökmemiş. Herifler öyle işgüzar ki, üzerinde fiyat yazmayanları da açmış internetten bakmış büyük ihtimal, marka şu bu yazıyor çünkü.

Ulan o kutuyu açan dümbük, kız kartpostal da koymuş en üste, çocuğunuzun doğumunu kutlarım, hediyeleri gönderiyorum vs. diye... Her boku incelemişsin, onu okumuyor musun?
    Ben kendi satın aldığım şeyleri kargoyla göndereyim desem vergi çıkaracaktı demek dallama.

Biraz araştırdım, itiraz edeyim şu bu diye, hatta bir yerlere kadar ulaştım tanıdık bilmemne vasıtası ile o zaman, adamın ismini cismini verin dedim bi ziyaret edeceğim.
    Dur dediler, hadi dediler boşver, uzatma, bir şey çıkmaz zaten O zaman çok saçma sapan az bi miktarda da para ödedim diye üzerinde durmadım ama tavra sinir oldum yani sırf onun için gidip konuşacaktım hıyarağası ile.

Suyu çıktı iyice bu işlerin.

Bazen gümrük memurları ile gümrükçüler de danışıklı dövüşlü olabiliyor.
    Örneğin bir ara Amazon Japonya'dan millet ekran kartı alıyordu. Amazon'u biliyorsunuz gümrük şu bu her şeyi ekliyor, kapıya kadar teslim edilecek.
    Kart Türkiye'ye iniyor, zart, DHL sizi arıyor, efendim böyle böyle gümrüğe takıldı malınız. Lan nasıl takıldı al getir işte. Yok takıldı, şu kadar vergisi var, bilmemne...
    Ama tamamen keyfe keder. Çünkü malın kimisi kapıya kadar geliyor, kimisi gelmiyor.

Donanımhaber'de baya ifşalamışlardı, DHL'de tipin biri mail atmış "gelin çay içelim görüşelim" diye. Rüşvet istiyor resmen

fatihob - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Ormanci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ya bunlar cidden manyak. Biletten ne olacak amg...

Zamanında Avusturya'dan kuzen bizim ufaklık doğduğunda hediyelik göndermişti giysi oyuncak şu bu.
    Aynen sizinki gibi bi kutu böyle.

Kutuyu kontrol için açan o.e. oturmuş tek tek üzerindeki etiketleri hesap etmiş gümrük vergisi çıkarmış.
    Kızcağızın hatası, yeni aldıkları şeylerin yeni olduğu belli olsun diye etiketlerini falan sökmemiş. Herifler öyle işgüzar ki, üzerinde fiyat yazmayanları da açmış internetten bakmış büyük ihtimal, marka şu bu yazıyor çünkü.

Ulan o kutuyu açan dümbük, kız kartpostal da koymuş en üste, çocuğunuzun doğumunu kutlarım, hediyeleri gönderiyorum vs. diye... Her boku incelemişsin, onu okumuyor musun?
    Ben kendi satın aldığım şeyleri kargoyla göndereyim desem vergi çıkaracaktı demek dallama.

Biraz araştırdım, itiraz edeyim şu bu diye, hatta bir yerlere kadar ulaştım tanıdık bilmemne vasıtası ile o zaman, adamın ismini cismini verin dedim bi ziyaret edeceğim.
    Dur dediler, hadi dediler boşver, uzatma, bir şey çıkmaz zaten O zaman çok saçma sapan az bi miktarda da para ödedim diye üzerinde durmadım ama tavra sinir oldum yani sırf onun için gidip konuşacaktım hıyarağası ile.

Suyu çıktı iyice bu işlerin.

Bazen gümrük memurları ile gümrükçüler de danışıklı dövüşlü olabiliyor.
    Örneğin bir ara Amazon Japonya'dan millet ekran kartı alıyordu. Amazon'u biliyorsunuz gümrük şu bu her şeyi ekliyor, kapıya kadar teslim edilecek.
    Kart Türkiye'ye iniyor, zart, DHL sizi arıyor, efendim böyle böyle gümrüğe takıldı malınız. Lan nasıl takıldı al getir işte. Yok takıldı, şu kadar vergisi var, bilmemne...
    Ama tamamen keyfe keder. Çünkü malın kimisi kapıya kadar geliyor, kimisi gelmiyor.

Donanımhaber'de baya ifşalamışlardı, DHL'de tipin biri mail atmış "gelin çay içelim görüşelim" diye. Rüşvet istiyor resmen

Size gerçekten doğum için hediye gelmiş ama bunu kesinlikle suistimal edildiğini unutmayın. Adam bu işi ticarete çevirir üstünede yeni doğan bebeğinizi kutlarım yazıp yollatabilir yurtdışından TR'ye

Konu sahibi için benim aklıma gelen; 30€ ile 1500€ arası vergisini, gönderiyi getiren firma sizden vekalet almadan ödeyebiliyor diye biliyorum. Adıda detaylı beyan olarak geçiyor diye biliyorum.
    T.C. Ticaret Bakanlığı
    3. Madde

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    GC8 için kargosu dahil 12K ya aldığımız karbon lipi çekebilmek için14k vergi ödedik 1 ay önce.
    IN BOOST WE TRUST

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fatihob Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Size gerçekten doğum için hediye gelmiş ama bunu kesinlikle suistimal edildiğini unutmayın. Adam bu işi ticarete çevirir üstünede yeni doğan bebeğinizi kutlarım yazıp yollatabilir yurtdışından TR'ye

Konu sahibi için benim aklıma gelen; 30€ ile 1500€ arası vergisini, gönderiyi getiren firma sizden vekalet almadan ödeyebiliyor diye biliyorum. Adıda detaylı beyan olarak geçiyor diye biliyorum.
    T.C. Ticaret Bakanlığı
    3. Madde
    Hocam tabi ki ancak ne olup olmadığı belli, tespiti de kolay. Adamlar neyin ne olup olmadığını zaten çok iyi biliyor.
    5-10 parça bir şey, bebek giysileri yani, ödediğim para da atıyorum o zamanın 20 TL'si, almaya utanır, hesaplamaya utanır, uğraşmaya utanır, istemeye utanır insan. Ondan sinirleniyorum..
    Kaçak mal değil, seri mal değil, numune vb bile vergisiz gidip gelebiliyor, çocuğa gelen mala çökerek mi rahatladın yani...

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yurt dışından aldığımız üretim numunelerini test için kargoyla Türkiyeye gönderdik. Firma onu da çekemedi, örnek 1-2 adet enjektör. Sizin biletler Tomorrowland sanırım. Kolaylıklar diliyorum... Bende fren kitine 2 en az 2 katı vergi ödersiniz dediklerinde ürünü terk etmiştim.

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benimde motosikletin 5.vites dişlisi kırıldı. Koreden sipariş vereceğim. Ürün 27.50$
    1.000TL lik ürün için 4-5bin maliyet çıkıyor.

Alternatifleri değerlendiriyorum

fatihob - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    30-1500€ arası detaylı beyan adında bir prosedürler, vekalet vermeden çekilebiliyor. EUdan gelen ürünlerde %30 vergi, +kdv, +gümrükte kaldığı antrepo ücreti vs. ödenicektir.

Fedex sitesinde gördüm, linki koyuyorum.
    https://www.fedex.com/tr-tr/customs-...importers.html

"FedEx olarak, bir vekalet belgesi (POA) olmadan 30 kg ağırlığa ve tanımlanan değeri 30 Euro'ya kadar olan şahıslara gönderilen, ticari olmayan gönderileri basitleştirilmiş olarak gümrükten çekebiliyoruz. Aynı kapsamda 30-1500 Euro arası şahıslara gelen gönderilerde bir vekalet (POA) olmadan Gümrük Müşavirlerimiz detaylı beyan yoluyla ithalat işlemlerinize destek olmaktadırlar."

Ben önceden detaylı beyan ile ürün çekmedim gümrükten ama Murat Gamsız Youtube kanalı, Amerikadaniste sitesi ile program yapmıştı 5-6 ay önce. Orda duymuştum bu detaylı beyan taktiğini.
    Detaylı beyanda avantaj, vekalet verme ücretinden kurtuluyorsunuz. Aslında çok pahalı değil ama yinede masraf.
    Ama dediğim gibi ben detaylı beyan ile gümrükten ürün çekmedim. Bunu ürünü yurtdışından TR'ye getiren firma (DHL,FEDEX vs..) ile konuşmak lazım.

DeNNis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    GC8 için kargosu dahil 12K ya aldığımız karbon lipi çekebilmek için14k vergi ödedik 1 ay önce.
    bu yine iyi, malın değeri kadar çıkmış.

bize müşterimizden koli numunesi geldi 10 tane, gümrükten dediler ki bu ticari, beyanname açın, dedim ki hayır ticari değil efendim, numune diye tekrar beyan itirazında bulunduk ama kabul görmedi, sonra memura ulaştık. diyorki sizin şirketinizin faaliyet alanı yedek parça üretimi, bu koliler faaliyet alanınızda olmadığı için numune olarak değerlendiremeyiz, ben de dedim ki ürettiğimiz yedek parçaları ambalajlamak için bu kolileri kullanın diye numune gönderdiler. Dedi ki uzatmayın, mevzuat gereği kabul etmiyoruz.

Sonunda mali değeri toplasan 100 tl tutmayacak eşyaya, gümrükçüsü, vergisi derken 15bin TL gibi bir rakam ödedik toplamda

Year One - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben ne alıyorsam Bulgaristan da yaşayan arkadaşıma yollatıyorum. aliexpress temu vs vergi mergi yok adetli almadığınız sürece. arkadaşım da haftada bir Edirne ye geçer gezmeye vs. oradan yurtiçi kargo ile bana yollar. kendim de giysi alışverişimi Yunanistan dan yaparım. buradan acil durum harici birşey almıyorum diyebilirim.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler