User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
41 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: full PPF kaplı araba alınır mı

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

full PPF kaplı araba alınır mı

Arkadaşlar w205 c180 arayışına başladım , bikaç model de gezdim.Değişensiz birkaç parça boya olan araçlar gezdim , müthiş içime sinmedi.İçlerinden birini mekanik gidiş duruş olarak beğendim.Değişensiz , çamurlukta bir lokal boya var alırken yaptırdığı ekspertizde.Ama aldıktan sonra full ppf kaplama yapılmış.Ekspertizde sıkıntı olabilir düşüncesiyle haberleşelim diyip ayrıldım ama aklım da kaldı.Bu gün hanımla başka bi araç daha baktıktan sonra da baya içime sindi bir önceki ppfli araba.
    PPF ekspertizde sorun yaşatır mı?Uzun yıllar araç üzerinde kalması sorun olur mu?Aldık kullandık , satarken baş ağrıtır mı?Özette artı mı eksi mi bu durum?Girilir mi , başka alternetiflere mi yöneleyim?

(Araç beyaz)

turboman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracın sahibiyle anlaşıp dediği harici birşey çıkmazsa aracı alacağını söyle ppf in söküldükten sonra diye belirtip ekspere sokup alınır,biz de bir aracı böyle almıştık.
    kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    neden alınmasın? nerede yaptırdığı, hangi ürünün kullanıldığına hakimse kişi ve söküldüğünde hiçbir sıkıntı olmayacağına güveniyorsa söktürüp alabilirsiniz.
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

https://www.instagram.com/biramemuru/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ahmet Saraçoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar w205 c180 arayışına başladım , bikaç model de gezdim.Değişensiz birkaç parça boya olan araçlar gezdim , müthiş içime sinmedi.İçlerinden birini mekanik gidiş duruş olarak beğendim.Değişensiz , çamurlukta bir lokal boya var alırken yaptırdığı ekspertizde.Ama aldıktan sonra full ppf kaplama yapılmış.Ekspertizde sıkıntı olabilir düşüncesiyle haberleşelim diyip ayrıldım ama aklım da kaldı.Bu gün hanımla başka bi araç daha baktıktan sonra da baya içime sindi bir önceki ppfli araba.
    PPF ekspertizde sorun yaşatır mı?Uzun yıllar araç üzerinde kalması sorun olur mu?Aldık kullandık , satarken baş ağrıtır mı?Özette artı mı eksi mi bu durum?Girilir mi , başka alternetiflere mi yöneleyim?

(Araç beyaz)

merdiven altı noname ürün kullanılmadıktan sonra artık çoğu üründe uygulama tarihi uygulanan ürün ve garanti kartları bulunmaktadır (bazıları siteye sisteme yüklenmektedir) onun haricinde ekspertiz olayı içinde mor oda yada mor ışık gibi bir teknoloji var araçtaki herşeyi gösteriyor ultraviole şekilde öyle bir yer bulursanız ekspertiz konusunda kafanızda soru işareti kalmaz..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ayrıca eğer çok profesyonel bir şekilde mikron boya denilen icat yapılmadıysa aracın genel olarak heryeri folyo kalınlığı oranında + olarak verecektir örneğin aracın folyosuz yüzeyi normalde 100 mikron geliyorsa folyo 170-180 mikron aralığında geldiğini varsayarak artısını eklediğimizdede aşağı yukarı sonuca ulaşabiliyoruz..

CloudGrey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu ppf kadarda adam silkeleme olayı görmedim...
    hea bide seramik var.

birkaç anımı anlatım;

arkadaşımın sıfır e200 üne ppf yaptılar (meşşşşşşhur yıkama firması dünyaca ünlü)
    aradan zaman geçti sarardı.
    söküp yeniden yapak dedik oo meeeşhur yıkama firması sökerken kaputun anasını ...
    sonra bide gidip kaput boyattık.

ceo arabasına dedilerki kaplatalım , dedim ne gerek var..
    yok dediler olsun , iyi gittik borusanda yaptırdık.
    geldi motorlunun biri arabayı soldan cize cize gitti.
    hem arabayı boyatmak zorunda kaldık hemde ppf yenilendik , boşa bide ppf parası verdik durup dururken...

ben arabamı kaplama ppf yaptırmam... kaplamalı ppfli araba da almazdım ,
    médiocrité partout

.::EmrE::. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CloudGrey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hea bide seramik var.

birkaç anımı anlatım;

arkadaşımın sıfır e200 üne ppf yaptılar (meşşşşşşhur yıkama firması dünyaca ünlü)
    söküp yeniden yapak dedik oo meeeşhur yıkama firması sökerken kaputun anasını ...

hem arabayı boyatmak zorunda kaldık hemde ppf yenilendik , boşa bide ppf parası verdik durup dururken...

Paraya kıyıp Stek Dynoshield yaptırırsanız 10 sene boyunca arabanız fabrikadan çıktığı ilk parlaklığı ile durur.

.::EmrE::. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sorunun cevabına gelecek olursak alınır. PPF Mikron kalınlığı belli. Aracın her yerine boya ölçümü yaptınız aynı değer çıkıyorsa zaten boya olmadığı belli olur. Veya RS Oto Expertizin bazı şubeleri MR cihazı ile expertiz hizmeti sunuyor. Bu seçenekle üstünde örtü bile olsa görünüyor boya nerde var nerde yok.

AşkınS. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla 3 arabamızı da ppfli şekilde sattık, araçlarda boya yoktu, eksperler de düzgün şekilde eksper yaptı, satıldı. Bende alırken keşke Ppf olsa diye bakıyorum. Düzgün yerde yapıldıysa mis gibi alınır binilir. 1 defa boyadan kurtardı.

arda35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ppf'siz ile aynı fiyata satılıyor ve altından ne çıkacağına dair şüpheniz yoksa alınır. Onun haricinde yanından bile geçmezdim ben.

Mesele koruyuculuğu değil. 3-4 sene sonra bir sebeple söküldüğünde altındaki boyanın tertemiz çıkacağını kim garanti edebilir. Hatalı yıkama derler, öyle derler böyle derler; sıyrılıp geçerler. Aracı haybeye boyattığınızla kalırsınız; ki örnekleri aynıyla vaki.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle bu konuda 2+2 = 4 etmiyor. Yani kaplama x mikron o zaman boyaya şu kadar ekler gibi bir yaklaşım aracın her yanı için doğru değil.

Köşeler, kenarlar veya form farklılıkları derken bazı noktalarda malzeme daha çok esnetiliyor. Daha çok esneyen yer ile esnememiş yerin kalınlığı aynı değil.

Aldığım tüm sıfır araçları kaplatırım. Hiç zararını görmedim, faydasını çok gördüm. Açık otoparkta kedilerden korusun yeter. Ppf de malzemeden çalmadıkça uzun vadede sorun yaşanmıyor.

Her iş için geçerli olduğu gibi kötüsüne yaptırılan ucuz işler sonrasında daha pahalıya patlar.

mrtngn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracın genel hatları iyiyse mide bulandırıcı durumu yoksa benim için artı bi olaydır ppf ama sağı solu oynanmış ırzına geçilmiş ne üdüğü belirsiz bi arabaya yapılırsa o işin altında bisey ararım..Seramiği gereksiz buluyorum ama ppf bircok noktada bence iş görüyor.. Ben aracımı evimin önü sokağa bırakıyorum çocukların top oynaması,bisikletle arabanın etrafında dolanmaları, fermuarlı şortlarla kıyafetlerle arabaya dayanmaları, kedilerin kaputun üstünde yuvarlanması bunların hepsi için tam anlamıyla iş görüyor bence.. Yoksa pasta polish yaptığım araba 1-2 aya bicok yeri ufak ufak çiziklerle doluyor

Year One - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    büyükşehirlerde ppf önemli. düzgün malzeme ve iyi işçilik yapılmış araçta uzun yıllar sıkıntı çıkarmaz. zaten iyi bir folyoyu kaportası sıcaksa 1 saatte söker işi bitirirsiniz. altında yapışkan da bırakmaz. ancak bazı araç sahipleri ucuz olsun diye plastik karışımlı TPH denen folyodan kaplatıyorlar. tek zararı çok uzun yıllar beklememişse sökünce yapışkan temizlemek. oda sökeni uğraştırıyor. bazı folyolar da verniğe zarar veriyor ama uygulamacının anlayacağı iş. kullanıcı zaten o hasarı anlayamaz bile çoğu araçta. kısaca PPF can kurtarıyor.

S-works - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Genel bilgiler yazılmış bende ekleyeyim.

Öncelikle marka model sorulur. Garanti kartı istenir. Marka belli değilse veya tph ise araç hızlı bir ölçüm sonrası araç sahibine kaplama bedeli kadar kapora atın. söktürüp gelsin. Riske girmeyin

Ürün belli ise Öncelikle mikron kalınlığına bakılır. Genel aynı kalınlık geliyorsa Orijinal olduğu düşünülerek boya yüzeyi incelenmeye başlanır. Silikon, toz, yama aranır. Bunlar yoksa araç değerlendirmeye alınır. Satıcının genel görünümde şüphe çeken bir şey yoksa ben kaplı olarak alırım.

He yine derseniz milyon para vereceğim garanti olsun. İlk söylediğim gibi kaplama bedelini kapora atın, söktürsün, siz alınca ister kaplayın, ister öyle binin.
    Special Works Detaylı Araç Bakım Merkezi

https://www.instagram.com/specialworkstr/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CloudGrey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hea bide seramik var.

birkaç anımı anlatım;

Kötü örneklere denk gelmişsiniz. Benim bizzat kapladığım bir çok araçta boyasız düzeltmeler yaptık. Daha yeni Golf R Arka çamurluğu düzelttik. Sigortaların hesaplama araçlarına göre 147 k civarı değer kaybının önüne geçtik.

Folyoyu sökmek bilgi ister. Ucunu açıp çekerseniz boya kalkar.

Yeri gelmişken buradan da okuyanlara uyarı yapmış olayım. Genel olarak yapılan folyoların değişim zamanları yaklaştı. Bam güm sökmeye kalkmayın. Isıtarak sökülmesi lazım. Bazı uygulamacılar ısıtmadan söküyoruz deseler de bir kısmı önden kaynar su döküp, yüzeyi kurular bi kısmı da şansa söküyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iki ucu boklu değenek ppf li araca ekspertiz yaptırmak dert bazı eksperler anlamıyorlar haliyle. Sökelim bakalım dedin mi adam masrafı sana ait almazsan kapat derse ne diyeceksin.

arda35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kanashibari Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    iki ucu boklu değenek ppf li araca ekspertiz yaptırmak dert bazı eksperler anlamıyorlar haliyle. Sökelim bakalım dedin mi adam masrafı sana ait almazsan kapat derse ne diyeceksin.
    Onu diyenden araç almayacaksınız. Böylece alıcı kitlesini bu riski alanlarla sınırlandırmış olacak.

Satıcı açısından ise üzmeyecek bir kapora almak suretiyle önlem alınabilir. 50 bin tl kapora veren bir alıcının keyfi vazgeçme olasılığı daha düşük olacaktır (ppf söküldükten sonra hata vs. çıkmadığı durumda). Keyfi vazgeçerse de kapora ppf masrafına sayılır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hep söylediğimiz bu. PPP bedeli kadar kapora alın. Söktürün. Zaten o parayı veren ciddi alıcıdır. Aracı alır.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    132 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı S-works Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hep söylediğimiz bu. PPP bedeli kadar kapora alın. Söktürün. Zaten o parayı veren ciddi alıcıdır. Aracı alır.
    ppf bedeli 50k olsun kapora verdik, satıcı arabamda boya yok dedi ama söküldü bakıldı boya var araçta.

Alıcıyız ve vazgeçtik, ya da satıcı indiirm yapmadı boyasız rakama 4 parça boyalı arabayı "işine geliyorsa bu rakam, kapora iade etmem" dedi.

"işine geliyorsa" lafı çok sık duyulan bir laf zira araç alım satımlarında.

Bu tür bir durumda süreç nasıl devam ediyor ?

Satıcı nasıl olsa kaporası var ödemem geçerim modunda olmuyor mu bu sökme işlemlerinde.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler