User Tag List

6 sonuçtan 1 ile 6 arası

Konu: Fazla Motor Yağı Sorunsalı

Mert Safa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Fazla Motor Yağı Sorunsalı

Herkese merhaba,

2023 model Subaru XV bir aracım var. daha henüz 23 bin km de son 2 bakımını istanbul anadolu yakasında yetkili bilindik iyi bir serviste yaptırıyorum,

araçla aynı zamanda karavanda cekiyorum bu yuzden bugun servise gitmeden ya acaba yağ nasıldır diye bir bakmak istedim bir baktım ki yağ fazla 2 çizginin 1 cm kadar yukarıısında neyse dedim zaten servise gidicem sorayım.

bugun servise gittim sordum ya 300-500 ml fazla birşey olmaz dendi. Dedim iyi de fazla yağ zarar değil mi ? cok bi cevap verilmedi.

Bugun arabayı servisten aldım hadi dedim yine kontrol edeyim kurt düştü diye yağ yine fazla (Tüm kontrolleri düz zeminde parkettikten 1 saat sonra yaptım.)

faturaya baktım 5 lt yağ fatura ediliyor hep. ama araç 4.2 lt yağ alıyor gözüküyor. bu nasıl bir ikilem çözemedim. bu fazla yağ ciddi zararlı değil mi ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    4.2 litre karter hacmidir. Yağ filtresi de biraz yağ alır, toplam 5 olmasa bile 5'e yakındır.

Fazla yağ tercih edilmez, krank ta yağa çarparak yağı motor içinde dağıtır. Fazla yağ olursa krank yağ içinde döner, çarpma yapamaz.

2 çizgi arası ortalama 1 litre falandır arabalarda. Sizin ki ne kadar üstte ise doğru orantı ile bir hesap yaparsınız.
    Okumadan imzalamam.....

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mert Safa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herkese merhaba,

2023 model Subaru XV bir aracım var. daha henüz 23 bin km de son 2 bakımını istanbul anadolu yakasında yetkili bilindik iyi bir serviste yaptırıyorum,

araçla aynı zamanda karavanda cekiyorum bu yuzden bugun servise gitmeden ya acaba yağ nasıldır diye bir bakmak istedim bir baktım ki yağ fazla 2 çizginin 1 cm kadar yukarıısında neyse dedim zaten servise gidicem sorayım.

bugun servise gittim sordum ya 300-500 ml fazla birşey olmaz dendi. Dedim iyi de fazla yağ zarar değil mi ? cok bi cevap verilmedi.

Bugun arabayı servisten aldım hadi dedim yine kontrol edeyim kurt düştü diye yağ yine fazla (Tüm kontrolleri düz zeminde parkettikten 1 saat sonra yaptım.)

faturaya baktım 5 lt yağ fatura ediliyor hep. ama araç 4.2 lt yağ alıyor gözüküyor. bu nasıl bir ikilem çözemedim. bu fazla yağ ciddi zararlı değil mi ?
    tam ölçümü aslında şöyle yapmak lazım.motor sabah ilk çalıştırmadan önce araba düz bir zeminde dururken kontrol etmek lazım.sonra aracı çalıştırdın ideal motor sıcaklığına ulaştı sonra motoru stop ettin motor soğumaya başlıyor atıyorum 90dereceden 50 dereceye düştü birde o zaman bakmak lazım.

bence motorda şuan fazla yağ yok.
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fazla yağ iyi değil, abartılırsa keçeler patlar, krank zorlanır. Aracınızın kaç litre aldığından emin olun ve o kadar koydurun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eczaneden şırınga ve serum borusu alıyorsunuz. 50 ml oluyor zaten en büyüğü. Fazla yağı çekip, kaç ml olduğunu kontrol ediyorsunuz.Bir sonraki bakımda servise benim aracıma tam olarak 4.5 lt koyun diyorsunuz. Daha önce çok yapmışlığım var

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim 2007 1.5 dizel megane'da bile sanayi esnafıyla sürekli kavga ediyorum, "biz hep 5 koyuyoz abi bişey olmuyo" diyolar, 4,5'ta ısrar ediyorum her seferinde. artanı da zaten 10 bin olmadan lazım olduğu için eklemeye kullanıoyorum, beyin bedava

genelde kitapçıklarda yazar sıcak motoru kapattıktan 5 dk kadar sonra yağ seviyesi ölçülmeli diye, sizin araçta da benzerdir, ona göre kontrol edin derim

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler