User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
37 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: gümrüğe kitaplarım takıldı

RCkid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

gümrüğe kitaplarım takıldı

amazon.co.uk'dan aldığım 100pound (~240lira) değerimdeki 3 kitabım Ankara'da gümrüğe takılmış. daha önce yaptığımız alışverişlerde hiç böyle bir sorun yaşamadım. gümrük sıkı galiba biraz bu aralar.
    masrafı ne civarda, nasıl bir yol izlemem gerekir?
    USPerformance by UtkuSelamoğlu
    https://www.facebook.com/Thresholdoftimingadvance

100-200 km/h 5.761sec

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ilk olarak senden fatura isterler tabi senin elinde fatura yoktur netten aldığın için bunu söyledim.para transferini paypal üstünden yaptıysan gümrük yetkilisine 100 pound ödediğini gösteren sayfayı cıktı olarak götür.en fazla 30 tl vergi verirsin kitaplarını alırsın.
    OEM+

YEY® - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gümrüğe takılmış olması vergi ödeyeceğin anlamına gelmiyor.Yani sadece 2 lira işlem ücreti ile kitaplarını alıp çıkabilirsin..

Vergilendirmeye gireceksede her ürünün kendi kategorileri var.O yüzden net bişey söylemek zor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    100 e üstü yurtdışı harcamalarında vergi alınıyor
    OEM+

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hoca sana birşey diyeyim mi işin çok zor hiç uğraşma direk bırak kitapları. kardeşim bana sormadan abercrombie nin sitesinden yaklaşık 600 $ lık alışveriş yapmıştı. gidip gümrükten aldım malları ama yaklaşık 700 TL ödedim ve orada nerede ise 8 saat geçirdim.

o kadar uzun şeyler varki yapacağın ve o kadar masraf çıkacakki yok havalimanındaki garantiye gideceksin bilmem ne parası yok oradaki çakallara 150 $ vereceksin senin işlerini yapsın diye. imza atacağın yere rüşvet vermezsen 1 haftaya o imza atılmıyor falan.

günün sonunda ağlayabilirsin bak sinirinden. sana aynı tecrübeyi yaşamış biri olarak diyeceğim tek şey direk yenisini getirt ama ptt yoluyla gelmesine özen göster.

bu senin başına gelen olayın tek nedeni FedEx in o gün istanbuldaki gümrük görevlisine az rüşvet vermesi yada vermemesi yada ne bileyim o gümrük görevlisinin gece karısı ile güzel bir ilişki yaşayamamasından dolayı olabiliyor. gülüyorsun dimi ama cidden durum bu neler gördüm kimleri tanıdım ben orada.

bak ne kadar doluyum o gün aklıma geldikçe sinirlerim oynuyor. son cümlem ; hiç uğraşma...

Juggernaut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    %18 Kdv+29 ytl damga pulu vergisi ödemen lasım değişmediyse..

xerox
    Misafir
    Alıntı RCkid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    amazon.co.uk'dan aldığım 100pound (~240lira) değerimdeki 3 kitabım Ankara'da gümrüğe takılmış. daha önce yaptığımız alışverişlerde hiç böyle bir sorun yaşamadım. gümrük sıkı galiba biraz bu aralar.

Eğer İstanbul gümrüğüne takıldıysa (Kara yolu ile gelen herşeyi takıyorlar.) , aşırı derecede masraflı., gümrük masrafı vs. yaklaşık 300-400 ytl tutuyor.,+ Yol parası.

Hava yoluyla gelirse zaten Ankara ptt ye geliyor,, ama eğer 100 euroyu geçiyorsa paypal dan yaptığın bölümü bankadan onaylatıp götürüyorsun ve PTT K.D.V sini alıyor+ 2 tl ve malzemeyi teslim ediyor.

TechTurkey FaBeRgE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkez farklı yorumlar getirmiş bir arkadaşım gümrükte staj yapmıştı ve söylediği şey "herşey oradaki memura bağlı" KDV ödeyip de alabilirsin, gümrük vergisi ödeyipte alabilirsin, 2tl olan dosya işlem ücretini verip de alabilirsin veya alamayabilirsin

stlegal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Chatin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hoca sana birşey diyeyim mi işin çok zor hiç uğraşma direk bırak kitapları. kardeşim bana sormadan abercrombie nin sitesinden yaklaşık 600 $ lık alışveriş yapmıştı. gidip gümrükten aldım malları ama yaklaşık 700 TL ödedim ve orada nerede ise 8 saat geçirdim.

o kadar uzun şeyler varki yapacağın ve o kadar masraf çıkacakki yok havalimanındaki garantiye gideceksin bilmem ne parası yok oradaki çakallara 150 $ vereceksin senin işlerini yapsın diye. imza atacağın yere rüşvet vermezsen 1 haftaya o imza atılmıyor falan.

günün sonunda ağlayabilirsin bak sinirinden. sana aynı tecrübeyi yaşamış biri olarak diyeceğim tek şey direk yenisini getirt ama ptt yoluyla gelmesine özen göster.

bu senin başına gelen olayın tek nedeni FedEx in o gün istanbuldaki gümrük görevlisine az rüşvet vermesi yada vermemesi yada ne bileyim o gümrük görevlisinin gece karısı ile güzel bir ilişki yaşayamamasından dolayı olabiliyor. gülüyorsun dimi ama cidden durum bu neler gördüm kimleri tanıdım ben orada.

bak ne kadar doluyum o gün aklıma geldikçe sinirlerim oynuyor. son cümlem ; hiç uğraşma...
    aynen haklısın ama şansını denesin
    Kurt kışı geçirir yediği ayazı unutmaz..

clioGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla ben lego takıldı diye gittim

açtılar baktılar içinde ne var dediler dedim lego
    yolladılar

gidersin dersin kitap aldım şudur budur
    belki hallolur
    seni unutmayacağız...

www.hilmisenlen.com

Selçuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Korkutmayın beni Abime Turbo getirmem gerekiyor. Gümrüksüz gelme şansı varmı? Varsa neler yaptırmalıyım?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı FaBeRgE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herkez farklı yorumlar getirmiş bir arkadaşım gümrükte staj yapmıştı ve söylediği şey "herşey oradaki memura bağlı" KDV ödeyip de alabilirsin, gümrük vergisi ödeyipte alabilirsin, 2tl olan dosya işlem ücretini verip de alabilirsin veya alamayabilirsin
    aynen öyle

en azından
    topkapıda ptt de aynen öyle
    seni unutmayacağız...

www.hilmisenlen.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Musti Eşref bitlisteki posta isleme merkezine git. Orda bankoda kıl gozluklu bır adam var bıyıklı. O adam sana bı kagıt verıp seni sol taraftakı camlı bolmeden 3. kapıya gonderıcek. Giderken elinde paypal cıktısı veya uyelık sayfasındakı odeme planını, bunun yanında da kredi kartı extresini print et. Kımlıgınle beraber 3 tane fotokopisini cektirt.

Kitaplarda ve bazı mamullerde vergı olayı farklı işliyor. Tek olay senin gidip derdini anlatmana bakıyor emin ol.

Ben bi cok malı derdimi anlatarak birazda gumruk mevzuatını bilerek cıkardım.

Dedigim sekilde git ya sarısın bır adam ya da esmer bı genc hatun karsılıycak senı. Ne yalakalık yap nede cok uzerlerıne gıt kitaplari ne icin aldıgını duzgunce soyle ogrencıyım de ihtiyacım varde. Kitap konusunda cok yardımcı olurlar. (Bende almıstım ordan biliyorum) Onlarda insan ogrenciyi anlayısla karsılıyolar.

Yinede kafana takılan bişi olursa Alo de halledelim.
    KA Style

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi gittim hallettim. aynen Burak'ın dediği gibi aynı adam karşılayıp 3 nolu odaya gittim . sonrasında işler çok kolay halloldu. bahse geçen teyzeyi bulduk. vergiyi hesaplayıp sizi çağırıyım dedi. sonra 97 poundluk değeri 97 euro olarak okuyarak, vergiden muaf olduğunu söyledi. 2lira verip aldım kitapları

100-200 km/h 5.761sec

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    haha ezberledım kanka artık
    KA Style

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi gittim hallettim. aynen Burak'ın dediği gibi aynı adam karşılayıp 3 nolu odaya gittim . sonrasında işler çok kolay halloldu. bahse geçen teyzeyi bulduk. vergiyi hesaplayıp sizi çağırıyım dedi. sonra 97 poundluk değeri 97 euro olarak okuyarak, vergiden muaf olduğunu söyledi. 2lira verip aldım kitapları
    hayırlı uğurlu olsun

bu kadar basit...
    denemeden olmaz hiçbirşey
    seni unutmayacağız...

www.hilmisenlen.com

3rk4n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İyimiş Hadi hayırlı olsun
    1.6tdi.
    Ecutech.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tebligat filan gelmemişti. çalıştığım yerin(Tübitak) satınalmacısına filan arattık. gitmeden uğraştık. gidince de gayet kolay halloldu. ben işyerine geri döndüğümde tebligat daha yeni gelmişti

100-200 km/h 5.761sec

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Selçuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Korkutmayın beni Abime Turbo getirmem gerekiyor. Gümrüksüz gelme şansı varmı? Varsa neler yaptırmalıyım?
    yurtdışından gelirken yanında getirebilirsin herhangi bir sorun olmuyor
    OEM+

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)