Okumaya giden bir arkadaşım yaklaşık 6 aydır orada. Daha 7 ay daha orda duracak.
Kısmetse askerden önce yaza doğru yanına gitmeyi düşünüyorum bi 10günlüğüne.
Fakat vize nin en sorunlu olduğu ülkelerden biri olduğunu biliyorum.
Aklıma takılan birkaç soru var.
1-Üniversite mezunuyum, toefl puanı olarak hesaplanmış bir diplomaya sahibim. İkinci yabancı dilim italyanca. Bunun yanında yeminli tercüme yaptırmam gerekli mi? Vize başvurusunda.
2-Gitmeyi düşündüğüm tarihten itibaren yaklaşık 1-2 ay süre kalmış oluyor askerlik tecilimin bitmesine, bu sorun olur mu?
3-Kendisi öğrenci olarak gittiği için orada bir evde kalıyor.(Ailenin yanında değil, ailenin apartmanında bir stüdyo daire) Haftalık 50-60Pound civarında veriyor. Aileye arkadaşım gelecek dese sorun olur mu, gerekirse 2 haftalık parasını ödesem? (Aileden aileye değişir kesinlikle ama bazı ark. sormasına bile gerek yok çok uyuz insanlar...vs) diyor.
4-Vize ücreti 6 aylık için bulduğum kadarıyla 150YTL, bunun dışında başka (pul...vs) ücreti çıkar mı?
5-USA'de yaşayan arkadaşlarım "davetiye mektubu" gibi bir yazıdan bahsettiler. Bu ingilteere içinde yararlı olur mu? Olursa arkadaşım london'da nereden bu mektubu bana resmi olarak ulaştırabilir?
(Not: Tur şirketine başvurmayı bende biliyorum, fakat tur şirketlerinin bana bir + getirisi olmayacağına inanıyorum, bireysel başvuru olarak değerlendirip yorum yaparsanız sevinirim)