HDR nin amacı fotoğrafın renklerini daha canlı,derinliği arttırmak ve bakılası yapmak.Kontrast olayını abartmamak lazım.Çalışman lazım.
Örnek fotoğraf ekliyeyim , ne demek istediğim anlaşılsın ;
![]()
@Mechanix. Fotoğraflar harika. Hangi ülke burası ?
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
ben hdr yi photoscape te göz görmesi yaptımyoksa öyle güzel yaptım die bi amacım yokki
ama o garaj hakkaten deli gibi bişeymiş
![]()
ben prof deilim ama; temperature çok fazla olmuş sanırım
Elinde raw olarak fotolar var mı ? Bir denemede ben yapmak isterim
3 farkli pozlmada foto cekiceksn - 0 + olarak daha sora fatoşta bunlari ust uste yapiştircaksn herhangi bişye oynamadan ztn hdr oluyo die biliorm.ben siz bu resimleri tek kare alip programlami bu hale getirdnz ?
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Lütfen yanlış yönlendirme yapmayalım
HDR'nin asıl mantığı çekmek istediniz karenin içinde koyu kalan yerleri aydınlık hale getirmek ve ışık patlaması yapan yerlerdeki ışığı azaltmaktır. Genellikle tek kare RAW formatından ya da 3 farklı kare'den meydana gelir. Fotoğraf makinesinin özelliğinde -1EV, 0 ve +1 EV komutları vardır. Bir kere denklanşöre bastığında bu üç farklı renk dengesi aynı anda 3 farklı kareye kayıt edilir. Farklı kare denilince aklınıza makinenizi sağdan sola doğru çevirmek ve 3 kareyi çekmek gelmesin. Az önce bahsettikleriniz panoramik çekimdir. HDR'de ise tripod kurulur. Hiç kıpırdatılmadan koyu, orta ve açık renkte aynı kare çekilir. Makine kıpırdatılmaz! Sonra bilgisayarda üç karenin rengi işlenir üst üste bindirilir. Pek sevmediğim için uygulamıyorum ama sitemizde güzel uygulayan fotoğrafçı dostlarımız var. Öncelikle HDR tekniğinin uygulanması için elde keskin ve net bir fotoğraf olması gerekir. Google'da fotoğraf sayfalarından bir kaç fotoğrafla denemelere başlayabilirsin...
İmza
Amatör bir fotoğrafçı![]()
Loading World's Best Magazine...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)