Arkadaşlar baya zamandır yurt dışında satılan replica kitleri araştırıyorum ve baya ilgimi çekmekte bu konuyu merak edip araştıran + - leri ile ilgili fikri olan varmı sizce bu tarz bi projeye yatırım yapılırmı ?
Arkadaşlar baya zamandır yurt dışında satılan replica kitleri araştırıyorum ve baya ilgimi çekmekte bu konuyu merak edip araştıran + - leri ile ilgili fikri olan varmı sizce bu tarz bi projeye yatırım yapılırmı ?
Intercity Istanbul Park
Caterham Türkiye
OMP Türkiye
Pist Günleri
Intercity Endurance Cup
Intercity Clio Cup
Intercity Megane Cup
Intercity Caterham Cup
Bende bu konuya meraklıyım.. ozellikle Porsche'nin Speedster modeli hani su James Dean kullandigi efsanelesmis model Almanya'da bunu yapan bir kac firma var hatta bu modeli buraya bir firma getirdi.... ( PGO Automobilies ) reklam falan bi verdiler ama falso coktu bana gore... uzaktan baktiginizda iyi de yanına gelince goz bir cok detaya takılıyordu... Yani replika oldugu cok belli ;-)
Bir kac adres verebilirim ;
www.chamonixcars.com.br , www.donkerwoort.nl , www.cobracountry.com , www.hmcsportscars.com , www.jensenmotor.co.uk v.s.
yurt dışında satılan hazır kitler var....eski yada yeni araba modellerinin taklitlerini üretiyorsun...bu kitin içinde bütün parçalar mevcut...sen bir atölyeye kapanıp bu kiti yavaş yavaş topluyorsun....iş bittiğinde orjinalinin bir kopyası olan bir arabaya sahip oluyorsun.....ama o arabayı türkiyede trafiğe nasıl çıkarıyorsun? bak bunu bende bilmiyorum![]()
hatta abartmışlar....geçen gün belgesel tv lerin birinde hazır helikopter kitini topluyordu adamlar....şaka gibi...topluyorsun ve uçuyorsun))))))
ya adamın biri hayranı olduğu bi ferrariyi 20 senede kendi atölyesinde toplammış serça kasasının ustune oturtmuş hem iirenç olmuş benzemiodu hemde gitmiodu maslak sanayide birisiydi galiba...
kendi kanaatim bu kitlere yatırım yapılmaz. mesela araban ferrari ye benziyor ama ferrari kadar gitmiyor. gereksiz bir yatırım şekli. ama dikkat çekmek, reklam için ideal olabilir...
doğana sahine faca yaprım daha ii![]()
bence bir yanlış anlama var....bu kitlerde motor şasi kaporta hepsi geliyor...yani başka araçların şasilerinin üzerine yada motorunun üzerine toplanmıyor...ve motorlarıda gayet güçlü...hatta bu kitlerin bazılarında honda motorlarının kullanıldığınıda biliyorum........
ya o her yerde mevcut
bence de senin yanlışın var. replicalarda şasi ve motor gelmiyor.
Mesela;
Mr2 için 360 kitleri baya mevcut hatta tr de bile var
NSX i F50 ye çevireni gördük.
replicası yapılıcak arabanın kaportasının bağlantı noktaları eski arabanınkilere göre ayarlanıyor . replicanın asıl mantığı budur. ytoksa şasi motor kaporta toplayınca ne anlamı kaldı
sanırım caterham ları 2 şekilde alabiliyosun, bi herşeyiyle binip kullanmaya hazır, bir de demonte halde. alıyosun, yanında bi de detaylı anlatımın olduğu bi kitapçık geliyo oturup yapıyosun arabayı. kolpa çakma falan da değil halis mulis cat![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)