User Tag List

Sayfa 1/7 123 ... SonSon
115 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Clio Rs 172 hp hakkında

modify34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Clio Rs 172 hp hakkında

arkadaşlar clio rs almayı düşünüyorum. sizce nasıl araçtır. bundan önceki aracım vti dı sizce vti dan aldığım zevki rs ten alabilirmiyim. kronik sorunları varmıdır vs...

deniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sıtede kullanan ,kullanıp satan baya kısı var yardımcı olucaklardır : )

nightkids_han
    Misafir
    vti'den fazla fazla zewk alırsın
    renault sorunsuzdurr yağ-su dewam....

PROMINENT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o fiyata alamıyacağım keyfi alırsın..sadece frenleri konusunda fikrim yok.

nightkids_han
    Misafir
    Alıntı PROMINENT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o fiyata alamıyacağım keyfi alırsın..sadece frenleri konusunda fikrim yok.
    vti kadar zayıf olmadığı kesin

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    frenleri kötü
    Araba çok ekonomik güzel de, dönmüyor ya, parkedemiyorsun sinir. Bir de farları aydınlatmıyor o var. Ha kliması da soğutmaz dangalozun MeganeRS in de kliması soğutmuyor.

Ama o kadar az nasıl yakıyor kimse anlamadı.
    Built to fall....

3rk4n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o paraya en iyi giden aractır yakıt konusunda 100 kmde 6lt super 2lt araca gore frenler iyi sorunsuz da arabadır
    1.6tdi.
    Ecutech.

Emir_b16a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cilo ları sewerim ama söle bişi duydum rijitliği konusunda warsa clio kullanan arkadaş bni aydınlatırsa sewinirim

liftte kapıları açılmıo falan demişlerdi bn kazalıdır falan ddim ama yok abi kazasız bunlar hep böle ddiler bna inanmamıştım ne derece doğru acaba
    atın iyisine ''Doru'' yiğidin iyisine ''Deli'' derler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar bilgileriniz için teşekkür ederim.

emretorlak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kötü iç dizayn, kalitesiz hissi uyandıran parçalar, harika bir motor...etc.

STP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    harıka motor derken? 2 lıtre 172 hp verısı gercek olcumde 162 163 lerde hpler?

crazydog - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gayet iyi özellikle normal kullanımda düşük tüketim. ayrıca kliması bakımını yaparsan gayet sogutuyor aydınlatma da o kadar kötü degil ama xenon takarsın devam edersin. motoru iyidir 2.0 172 hp selcugunda dedıgı gıbı genellıkle 165 hp lerde fln cıkar gercek olcumlerde ayrıca clioların kronik sorunları egzos boruları çabuk çürür ( orjinal ) motor kulağı zayıftır.

FRG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    frenleri emsallerine göre çok iyidir!

o parala çok keyifli hızlı tatmin edici bir araba clio rs...

kronik sorunları devir:rolanti düzenleme valfi ve boğaz kelbek sorunu..

iticilerin çok fazla vuruntusu değissende yapıo bi müddet sonra
    yağına suyuna dikkat edip soğukken yapılmaması gerekenleri yaparsan sıkıntısız binersin
    tabi alacağın ilgilendiğin araba da önemli...

BoraRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    RS lerin frenleri çok iyidir. RS in yol tutuşundan çok frenlerine güvenebilirsin. Yol tutuşunu da iyi bir yay ile gayet başarılı hale getirebilirsin. Bir önceki kasa RSI lar ve aynı kasa 1.6 16v lerde kulaklar çok sorunlu olsa da bizim kasa RS lerin motor kulakları diğer Cliolar gibi sorunlu değildir. Hatta çok sağlamdır. Kolay kolay kopartamazsın. Ben bugüne kadar motor kulağı koparan Clio RS hemen hemen hiç duymadım. Kopardıysa da kimbilir ne yaptı.

Motorunun net 172 hp vermemesinin nedeni, emme ve manifold portlarının matchlenmemiş olmasıdır. İyi bir port işleme ve matchleme işlemi sonrası ortalama 7 - 8 hp alınabiliyor. Hatta İngilterede bu işin uzmanı olan workshop ile görüştüğümde yazılım desteği ile beraber port işleme ve eşleme işlemi ile 15 hp ve üzeri net değerler aldıklarını söylemişlerdi.

Bu da bir örneği;

Yakıt tüketimi oldukça azdır. Sakin kullanımda bir 1.6 hothatchten daha az yakar. Bir depo ile 700km civarı gittiği durumlar çok olmuştur. Deposu da 45 lt dir ancak 50lt ye kadar doldurabilirsin ama tavsiye edilmez. 4 Airbagi, direksiyondan kumandalı radyo ve 6 lı CD changerı, Deri ve nubuk spor koltukları, ABS si, 15" OZ F1 hafif çelik jantları ve özellikle 2000 model ve üstü oluşu ve performansı ile o fiyata bulabileceğin en hızlı ve bence en ideal hothatchtir.

Stock olarak birçok hothatchten hızlıdır. Birçoğu ile de 200 lere kadar kopmazsın. Sağlıklı bir motoru olan bulabilirsen iyi bir cai, egzoz ve yazılım ile 180 hp leri ve 215 NM torkları rahat görürsün. Ben sadece cai, egzoz ve kendi yaptığım custom yazılım ile Paşaoğlu dynoda 189hp yakaladım. O da normal çarpan katsayısına göre yaklaşık 185hp yapıyor. İzmit körfez pistindeki birinci olduğum draglarda cai egzoz ve yazılım kombinasyonu ile girdim. Daha bunun derecelisi, eşlenecek portları, kısası vs. vs. var. Bunları da yaparak 200hp ve üstünü rahatlıkla yakalar ve iyi bir hafifletme ile en az 6 - 7 boy daha kazanır ve çok iddialı işler yapabilirsin.

Dereceli Egzantrik Colombo & Bariani 286emme-280egzoz ve onu destekleyen yazılımı ile ortalama 15hp alırsın. Fiyat 750 Euro (Cai, egzoz ve yazılım kombinasyonu ile 4 boy civarı iyileştirdiği biliniyor)
    Piston - Standart sıkıştırması 11:1 iken Forged pistonlar ile 12.6:1 gibi oranları yakalayabiliyorsun. İyi bir yazılım desteği ile sadece piston uygulaması yaparak 10 ila 12 hp alınabilen örnekleri İngilterede çok. Fiyatı ortalama 700 dolarlar civarıdır.
    Kısa Şanzuman 15/61 ayna mahruti - 250TL-300TL + 200 TL de işçilik = 500TL (Arabanın durumuna göre 2 boy civarı iyileşirsin)
    Hafif Volan - 250 Pound + Kargo (2 boy civarı iyileştirdiği biliniyor)
    Yazılım - Ben RS ler için kendi çapımda custom yapıyorum. Aracına özel yapılacak iyi ve iddialı bir yazılım ile filtre ve egzoz kombinasyonu ile 3 ila 4 boy civarı iyileştirebilirsin. - Fiyat 300 ila 600 arası değişiyor. Yazılımda dikkat etmen gereken en önemli 2 nokta, VVT kasnaklarına standart fabrika değerlerinin daha üstünde devir çevirtirsen belli bir zaman sonra kasnak arızalanıyor. Yani hernekadar devir kesiciyi 8000dd ye uzatsan da sürekli olarak 8000 döndürmen çok zararlıdır. Diğeri de avans derecelerini iyi ayarlaman ve avans korumasına dikkat etmendir.
    Clio Cup Kasnak - Gerçekten işe yaradığını bizzat sık sık test ediyoruz sevgili şarapçı Utkucuğum ile Onda Clio Cup kasnak var ve gerçekten iş yapıyor. Fiyatı da yanlış hatırlamıyorsam 600TL civarı birşey.
    Hafifletme - Toplamda 100 ila 150 kg arası bir hafifletme ile tek başına 3 ila 4 boy civarı iyileştiği biliniyor.

Sıkıntılı yanları;
    Belirli bir zaman sonra vitesleri cırtlama yapar. Senkromeçleri değiştirmen gerekir ki işçilik dahil ortalama 250TL - 300TL gibi bir rakam tutar.
    Klasik olarak tüm cliolarda olduğu gibi RS lerde de zamanla rölanti valfi arızalanır. Değiştirmen gerekir o da 180 TL civarıdır.
    Kliması fena değildir. En azından ben memnunum.
    Farları evet biraz zayıftır ama onu da Xenonla çok komik rakamlara çözebilirsin.
    Airbag kabloları koltuğun altında düzgün sabitlenmediği için zamanla oynama yapar ve airbag ışığını yakar. Çözümü basittir. Koltuk altındaki Airbag kablolarını plastik bir kelepçe ile sabitlemek.

Parçası biraz pahalıdır. O nedenle 1, 2 milyar daha fazla ver ve gerçekten tüm bakımları iyi yapılmış temiz bir RS almaya çalış. Rezerve edilmemiş olsaydı EB RS için konuşabilirdik

Daha fazla bilgi istersen çekinmeden sor. Yardımcı olurum. İstersen Anadolu yakasındaysan müsait olduğum bir zamanda eğer hiç binmediysen beraber bir iki tur atarız arabanın giderini ve karakterini az çok görmüş olursun.

Hatta Silivride şu anda 17" siyah jantlı AP plaka bir RS var. Sahibi sevdiğim bir arkadaşımdır. İstersen ona tel açarım. Beraber buluşursunuz. O da en son Burgazdaki draglarda 2. oldu. Urfa S2000 e geçildi o da. Diğer rakipleri 306 GTI lara 17" jantları ile dragda 4 ila 5 boy filan fark attı ki onun arabasında da cai, egzoz ve yazılım var.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    "BoraRs"
    çok teşekkür ederim bu kadar ilgilendiğin için bu arada silivride ben hiç görmedim rs

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Onceki aracın VTI olmasaydı sana direkt al derdim ama RS alınca arada ole daglar kadar fark olmadıgını anlayacaksın o yuzden seni tatmin etmeme durumu olabilir. Clio RS hafif oldugundan dolayı cok guzel gidiyor uzun stroklu bol torklu bir motora sahip, vites oranları aşırı uzun zira 5 e atılınca denilen o ki stock araç yıgılıyor zaten herkes kısa takıyor neredeyse tam olarak bir çare olmasada .
    Clio RS ile aynı fiyatlara 04-05 RC ler var o da modeli yuksek oldugundan ve yakın speclerde bir araç oldugundan dusunulesi bir araç bana göre
    Ne kadar butcen var bilmiyorum ama 19-20 ye RC alırdım 14-15 e Clio RS para durumuma gore .

BoraRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı modify34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    "BoraRs"
    çok teşekkür ederim bu kadar ilgilendiğin için bu arada silivride ben hiç görmedim rs
    Rica ederim.

Pek çıkarmaz arabasını. Sen düşün, eğer niyetin varsa bana özelden mesaj at ben arkadaşımla konuşurum buluşursunuz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BoraRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Rica ederim.

Pek çıkarmaz arabasını. Sen düşün, eğer niyetin varsa bana özelden mesaj at ben arkadaşımla konuşurum buluşursunuz.
    tmm abi ben düşüneyim tekrardan teşekkürler

_FaRuK_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bora acıklamaların tesekkur ederız cok ıyı bır bılgıydı

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)