Arkadaşlar şu sıralar dslr makina almayı düşünüyoruz. iki model var aklımda nikon d40 ve canon eos 400d. siz hangisini tavsiye edersiniz ?
Arkadaşlar şu sıralar dslr makina almayı düşünüyoruz. iki model var aklımda nikon d40 ve canon eos 400d. siz hangisini tavsiye edersiniz ?
Atlas Motorlu Araçlar
Denizli
d40 başlaman için ideal.
yarın drift fest.e gelirseniz yanıma gelin,400d hakkında fikriniz oluşmuş olur.
Mert Songül ART
Try to use your imagination
ben denizliye izne geldim, bizim birliğin yanıbaşında drift fest. yapılıomuş kaçırıcam maalesef ama bi dahakine inşallah diyimpeki bu fiyat aralığında misal 900-1300TL arası önerebiliceğiniz başka bi makina var mı ? illa ki bu iki makinadan biri olucak die bi kaide yok, daha iyi bişey varsa aklınızda onu da öğreneyim
![]()
Atlas Motorlu Araçlar
Denizli
Canon 40D öneririm.
yalnız araştırmalarınızı şu yönlere kaydırmanızı tavsiye ederim..
1.konu : Body.
ne çekiceksiniz.yazdığınız makineler ve benim tavsiyem arasında inanılmaz büyük farklılıklar yok.
ama kullanım amacına göre belirli farklılıkları tabiki var.
Benim tercihimin Canon 40D olmasnın tek sebebi. 6.5 fps'ye sahip olması.yani saniyede 6.5 kare çekim kapasitesi var.ki ben amatör otomobil ve otomobil sporları fotoğrafcısıyım.
yeri geliyor hayat kurtarıyor 6.5 kare...
geri kalan özelliklerin üstesinden gelinebilir.Ki zaten usta hattat fırça ayırmaz felsefeside bu noktada başlıyor..
2.konu Lensler.
yine sorun şu ne çekiceksiniz.
yakın mı çalışıcaksınız uzak mı ?makro mu ? vs mi ?
bu noktada usta hattat fırça ayırmaz diyemiyorum çünkü sonuçta yapabilecekleriniz belli.
benim önerim SLR makine kullanıcaksanız hangi body olacağından çok hangi lensler olmalı sorusunu iyi çözün. Önemli olan lensler body bahane.
@Dipnot. sahibinden vb.yerlerden makina fiyatlarına bakmayın.Direk fotoğrafcılık sitelerinden araştırın çünkü arada çok büyük farklar var.
2seçenek arasından d40 ama makinede AF yok. İleride lens alacağınız zaman fazladan ücret vermeniz gerekebilir. Ben d40 kullanıyorum çok memnunum 18-55 ile. Eğer biraz daha çıkarım derseniz tavsiyem d90 olur![]()
biz ağırlıkla otomobil fotoğrafı çekicez. makinenin ardından bi de fisheye lens edinmeyi planlıyoruz. ben fiyatları sahibinden'den değilde gittigidiyor'dan baktım aşağı yukarı 900-1300TL arası dönüo bu iki makinanın fiyatı işte. şu sıralar daha yukarıya çıkamıcaz maalesef :/
Atlas Motorlu Araçlar
Denizli
d40 önermem canon daha güzel duruyor yanında. Özellik olarakta daha güzel. Canon düşünürseniz set olarakta satmayı düşünebilirim.
Dört tekerlekle uçar gider kelebek gibi
Otobanlarda açar renk renktir çiçek gibi
Güzel havada var mı onunla gezmek gibi
Ayağı yerden kesen güzellik otomobil
biz burdaki fiyat uçukluğundan dolayı yurtdışından 2 tane D60kit aldık kendime ve kardeşime.. şu an için ben çekimlerden çok memnunum. eğer düşünürsen henüz kullanmadıgımız 2. kiti yada yaklaşık 2 aydır kullandıgım kitide satabilirim istersen. fiyatda belirttiğin aralıkta..ilanımda bu..http://www.sahibinden.com/nikon_d60_...XQQdisplayitem
d40 her zaman canon 400d hatta 450d den iyi sonuçlar almıştır foto olarak bahsediyorum. Yalnız D40ı almama düşüncesi veren AF motoru ve lens temizleme özelliği olmaması.
Son olarak ben sizin yerinizde olsam Pentax k200 süper modeline bakardım. 18-135 + 55-200 lensi ile kampayada idi![]()
ya kısaca şöyle özetliyim ben kısaca, gece-gündüz, açık alanda kapalı alanda otomobil fotoğrafı çekmek için alıcaz makineyi. haftaiçi gelicek 1.000tl param var ve tamamını makineye yatırıcam işte, o yüzden gerek 2.el gerek sıfır işime yarıcak, pişman olmıcağım bi makine almak istiyorum. 18-55 lens 6 ay beni idare eder, o yüzden ilerde farklı lens alabilirim. kafamı ağrıtıcak bi cihazda istemiyorum çünkü burası küçük bi şehir ve fotoğraf konusunda yardımcı olabilicek hiçkimse yok, tamiri bakımı falan yaptıramıcam burda, en yakın izmire gitmem gerekicek bunlar için.
derdimi anlatabildim sanırım yha![]()
Atlas Motorlu Araçlar
Denizli
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)