User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
38 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Motorsiklet Sorunsalı - Kask vs. vs.

gurcell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Motorsiklet Sorunsalı - Kask vs. vs.

Selamlar Beyler,

Aslında araba forumunda motorsiklet muhabbeti açmak biraz absürd oluyor ama aramızda motor'a binen bir çok arkadaş var.

Ben bir takas ile yamaha aerox 100 scooter aldım. Tamam ufacık motor, hatta bindiğim zaman motor içime kaçmış gibi duruyor (kilo - boy ve motor oranı ) , yine de şimdilik alışayım, sonrasında planlarımda kawasaki ninja 250r almak var.

Sorum şu , benim kafa da kocaman ve uzun olduğu için kask bulamıyorum. XXL kask bile çenemi örtmüyor, en büyük kask yanağımın yarısında kalıyor. Bana hem XXL ölçüsünde, hem de çenemi koruyacak bir kask lazım, Tıp bilimi ve motorsiklet camiası bu konuda çaresiz kaldı (Ankara Turan Güneş bulvarındaki tüm motor malzemecilerini gezdim)

Bir de bu aerox'a nasıl bakmalı? Yani kaç km'de ne kadar yağ eksiltir ?(ekstra bir yağ haznesi var, 2T yağ koyuyorsun, ordan çekiyormuş)

Bir de alırken rastgele bir motorcuya gösterdim, kavraması motor ilk hareketinde titriyor dedi, bu aletin kavraması nasıl değişir? Yani mutlaka bir debriyaj sistemi vardır ama Ankara'da kime götüreyim bunu?

mmustu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya abi on numarasın valla motor konusunda çok tecrübesizim geçen sene mondial 150 zat aldım sıfır alıdğım gün düştüm ertesi gün sattım

CnR CAN
    Misafir
    Hayırlısı olsun ..scoter fln deme alışkanlık yapar söyliym hele yaz aylarında küçücük scooter dediğin şehiriçi pratikten ziyade keyif bile verir sana 2t yağ haznesini sürekli kontrol et haftada 1 kere falan aç bak bagajında bulundur hatta 1kg yağ.benzini çok az yakar ztn yağla karıştırdığı için ama yağsız bırakma sakın yatak sarar anında

gkhunk
    Misafir
    Scooter hayırlı olsun,

bence o motora tam kapalı değil de cruiser tipi çene açıkta kask alın, race tipi çok abartı durur(benim görüşüm)

balata için de genelde sertleştiğinde titreme yapardı benim motorlarım, herhangi bir yamaha bayinde değişebilir, bizim araçların baskı balata tipinde ya da kampana tipi fren balataları şekilinde kavrama balataları oluyor, birinden biri sertleşmiş, kırılmış, bitmiş v.s. olabilir.

gkhunk
    Misafir
    spec bulamadım, 2 zamanlı mı motor?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 zamanlı , 100 cc

Bide kaskı sport almak istiyorum, çünkü ilerde ninja 250r alacağım.

Şimdiden ehliyet kursuna yazıldım, bir de 250R'ın sıfırı 5000 euro ve alette çok güzel potansiyel var, bir power commander , bir de headerslı yoshimura eksoz ile 55 hp oluyor

serhat306 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende 5 senedır scooter kullnıyorum ıse gıdıp gelmek ıcın oylesıne rahatlıgı varkı ıstanbul trafıgınde kavrama debrıyajdan yada varyatorden alaklı bence oyle bın ılerlerse baktırırsın kask konusunda yardımcı olamıycam sana maalesef...

gkhunk
    Misafir
    2 zamanlı yağlardan kullanacaksınız, ben de hep 2 zamanlı kullandımi yağlama pompası ile bastiğindan sadece seviyeyi düşürmeseniz yeterli. 2T castrol v.b. kullanın yeterli olur.

miniks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    laser in kaskları var 61-62xxl 63-64xxl bunlar bana oluyor sana da rahat rahat olur.
    Call for prayer
    http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
    insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
    Instagram hesabımız
    miniksracing - humidorturkiye

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sağol minik kardeşim, nerden bulurum acaba laser'i ankarada ben?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gurcell Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selamlar Beyler,

Aslında araba forumunda motorsiklet muhabbeti açmak biraz absürd oluyor ama aramızda motor'a binen bir çok arkadaş var.

Ben bir takas ile yamaha aerox 100 scooter aldım. Tamam ufacık motor, hatta bindiğim zaman motor içime kaçmış gibi duruyor (kilo - boy ve motor oranı ) , yine de şimdilik alışayım, sonrasında planlarımda kawasaki ninja 250r almak var.

Sorum şu , benim kafa da kocaman ve uzun olduğu için kask bulamıyorum. XXL kask bile çenemi örtmüyor, en büyük kask yanağımın yarısında kalıyor. Bana hem XXL ölçüsünde, hem de çenemi koruyacak bir kask lazım, Tıp bilimi ve motorsiklet camiası bu konuda çaresiz kaldı (Ankara Turan Güneş bulvarındaki tüm motor malzemecilerini gezdim)

Bir de bu aerox'a nasıl bakmalı? Yani kaç km'de ne kadar yağ eksiltir ?(ekstra bir yağ haznesi var, 2T yağ koyuyorsun, ordan çekiyormuş)

Bir de alırken rastgele bir motorcuya gösterdim, kavraması motor ilk hareketinde titriyor dedi, bu aletin kavraması nasıl değişir? Yani mutlaka bir debriyaj sistemi vardır ama Ankara'da kime götüreyim bunu?
    gürsel abicim kondrad adaneur caddesinde ulusan motor car olmadı yanında dainesse var her türlü yardımcı olurlar yagınıda bilemeyecegim ama dedikleri gibi haftada bir kontrol et ne olur ne olmaz kavrama konusunada gelince yine ulusanda yasin ustamız var ona götürürsen her türlü sorununu çözecektir ve fiyat olarakta ankaranın en uygun ve güzellerindendir tavsiye ederim

2 zamanlı , 100 cc

Bide kaskı sport almak istiyorum, çünkü ilerde ninja 250r alacağım.

Şimdiden ehliyet kursuna yazıldım, bir de 250R'ın sıfırı 5000 euro ve alette çok güzel potansiyel var, bir power commander , bir de headerslı yoshimura eksoz ile 55 hp oluyor

ninja250R a o kadar masraf yapmana gerek yok bence stock olarakta cok tatmin edecektir hic boşa harcama bence abicim =)) kask olayınıda ulusanda çözerler bütün markalar bulunmaktadır orda

deathofacar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gürsel gerçi turan güneşte gezdim demişsin ama bir alt caddede sancak tarafın da dianese bayisi var. ali kaftanoğlu ve batu sahipleri. çok da iyi arkadaşlarımdır. malın envayi çeşidi ve kalitenin sonu onarın mağazada var. sana motor konusunda da en ince ayrıntısına kadar yardımcı olurlar. oraya gitmediysen tavsiye edeceğim tek yer.

onurdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Selamlar. Ben ilk motorumu alırken bir hata üzerine XL kask aldım. (Büyük alim seneyede giyerim mantığı ) Tavsiyem kafanızı sıkacak bir kask almanız. Şu an L beden kask kullanıyorum. Dainese'den aldım ve zorlaya zorlaya giyebiliyorum. Yanaklarımı deli gibi sıkıyor fakat giydikten sonra çok rahat hissediyorum. Yanaklarını sıkması gerekiyor kaskta. Düştüğün zaman kafandan fırlamaması gerek kolay kolay. Full face (Full kapalı) kask almanı öneriyorum. Açık kasklar ya da çenesi açılır kasklarla düştüğü zaman çenesini kıran çok kişi tanıyorum. Önceden Nolan N102 vardı. Camıyla birlikte 550TL'ye almıştım. En sonki motosiklet fuarından da Dainese kask aldım. 120Euro+50TL siyah vizörüyle birlikte.

Bu arada motoru bilmeyenler için bir kaç fotoğraf aktarim. Gerçi bu model Valentino Rossi için Moto GP yarışlarında padok alanında dolaşması için tasarlanmış ama tasarım aşağı yukarı buna benziyor

Bu arada Aerox hakkında detaylı bilgiyi öğrenip sana aktarıcam. Bi scooter sitemiz var daha önceden de bahsetmiştim. Aerox kullanıcıları da var. Onlara bir sorim bakalım motorları hakkında ne diyecekler. Gelmek isterseniz www.scooturk.net
    Loading World's Best Magazine...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı deathofacar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gürsel gerçi turan güneşte gezdim demişsin ama bir alt caddede sancak tarafın da dianese bayisi var. ali kaftanoğlu ve batu sahipleri. çok da iyi arkadaşlarımdır. malın envayi çeşidi ve kalitenin sonu onarın mağazada var. sana motor konusunda da en ince ayrıntısına kadar yardımcı olurlar. oraya gitmediysen tavsiye edeceğim tek yer.
    ulusan ve dainesse yan yana =)) bende söyledim abicim ikisinde bulamazsa ankarada bulması zordur..

onurdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada Dainese kaskımın fotoğrafını buldum.

Aldığım model bu. XL bedeni de vardı.
    Orijinal camıyla pek bir şeye benzemiyor ama siyah vizör ile gerçekten çok şık duruyor.

Bu da siyah vizörlü hali.

Loading World's Best Magazine...

gkhunk
    Misafir
    çene kırılması olayı muhtemel tabiki açık olan kask ile.

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aslında ilerisi için full kapalı kask almak daha mantıklı ama scooterle ben çok fazla rahat edemediğimden yarım kask kullanıyorum gunluk bakırkoy-atakoy-yeşilkoy arası kullanıyorum zaten sıcak oluyor diğer turlu

benim atv de 2 zamanlı ben genelde 3-4 günde bir kontrol ediyorum çok kullanmama rağmen hiç bitiremediğim daha

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

miniks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    laser ın dıstrıbutoru anes motor ıkıtellı ıstoc
    Call for prayer
    http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
    insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
    Instagram hesabımız
    miniksracing - humidorturkiye

Tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sağol minik kardeşim, nerden bulurum acaba laser'i ankarada ben?

ağabey kapıda ödeme seçeneği bile var

http://www.anesmotor.com.tr/KMDefault.aspx?cntid=1019
    Samsa

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)