Selamlar Beyler,
Aslında araba forumunda motorsiklet muhabbeti açmak biraz absürd oluyor ama aramızda motor'a binen bir çok arkadaş var.
Ben bir takas ile yamaha aerox 100 scooter aldım. Tamam ufacık motor, hatta bindiğim zaman motor içime kaçmış gibi duruyor (kilo - boy ve motor oranı

) , yine de şimdilik alışayım, sonrasında planlarımda kawasaki ninja 250r almak var.
Sorum şu , benim kafa da kocaman ve uzun olduğu için kask bulamıyorum. XXL kask bile çenemi örtmüyor, en büyük kask yanağımın yarısında kalıyor. Bana hem XXL ölçüsünde, hem de çenemi koruyacak bir kask lazım, Tıp bilimi ve motorsiklet camiası bu konuda çaresiz kaldı (Ankara Turan Güneş bulvarındaki tüm motor malzemecilerini gezdim)
Bir de bu aerox'a nasıl bakmalı? Yani kaç km'de ne kadar yağ eksiltir ?(ekstra bir yağ haznesi var, 2T yağ koyuyorsun, ordan çekiyormuş)
Bir de alırken rastgele bir motorcuya gösterdim, kavraması motor ilk hareketinde titriyor dedi, bu aletin kavraması nasıl değişir? Yani mutlaka bir debriyaj sistemi vardır ama Ankara'da kime götüreyim bunu?