Enteresan bir sorun yaşıyorum, IT olmama rağmen çözüm bulamıyorum.
Öncelikle 2 adet sata HDD kullandığımı belirtmek isterim. Herneyse, bir gün dayımın bilgisayarı bozuldu. Verilerini yedeklemek için onun sata hdd'sini çıkardım kendi makinama bağladım.
O güne kadar sorunsuz çalışan makinam sorun çıkarmaya başladı. Dayımın diskinde bad sectör vardı, kendi disklerim ise temizdi. Lakin dayımınkini kendi sistemime taktığımda benim disklerimde de bad sectör oluşmaya başladı.
Herneyse bir şekilde dayımın diskinin yedeklerini aldım, dayıma sıfır bir hdd aldık. Sistemi kurdum, yolladım.
Bad sektör olan dayımın diskini ise garantiye gönderdim. Bu arada kendi disklerime ise lov level format attım. Bad sektörler giderildi. 2 hafta kendi disklerimi ( 2 adet sata ) sorunsuz kullandım, bilgisayar defalarca açıldı kapandı bir sorun yaşamadım. 2 hafta sonra garantiden arızalı olan disk değiştirilmiş olarak geldi.
Gelen diski 3. disk olarak bilgisayara bağlar bağlamaz sorunsuz olan diğer 2 diskim gene sorun çıkarmaya başladı. Windows açılırken devamlı olarak repair seçenekleri, repair sonrası bad sektörler vs.
Delirdim, çıkardım herşeyi.
Gittim yeni bir board aldım, almışken ekran kartımı da yeniledim. Ayrıca acaba 250 watt power supply yetmiyor da o yüzden mi 3. diski taktığımda sorun çıkıyor diye düşünüp 400 wattlık bir de kasa aldım. Garantiden gelen ve taktığım an sorun çıkaran diski tek olarak taktım. En ufak bir sorun yaşamadım.
Diğer 2 diski de garantiye gönderdim, henüz garantiden geri gelmediler.
Peki bu sorun neden oldu? 3. disk olarak taktığım garantiden yeni gelmiş disk neden takar takmaz diğer disklerde ve kendisinde sorun gösterdi? Hadi bu garantiden gelen disk bozuktu, yeni sistemde neden en ufak bir bozukluk yaratmadı?
Ayrıca bad sektör denilen şey virüs değil ki diskten diske bulaşsın. Tek aklıma gelen elektrik mi yetmiyordu acaba?