ağustos ta askere gideceğim için arabam uzun süre garajda yatacak üzerini brandayla örtmek istiyorum..branda alırken neye dikkat etmeliyim boyaya zarar vermemesi için??
ağustos ta askere gideceğim için arabam uzun süre garajda yatacak üzerini brandayla örtmek istiyorum..branda alırken neye dikkat etmeliyim boyaya zarar vermemesi için??
Brandaların eskisinin arabaya faydadan çok zararı dokunuyor. İç kısımındaki miflon dökülüyor arabanın etrafına yapışıyor. Sıcak havada dışarı branda ile örtülü bırakınca zaten sıcak olan araba hele branda koyu renkte ise fırın gibi oluyor.
Yanlışım varsa düzeltin.
Valla neye dikkat edilmeli tam olarak bilmiyorum ama plastik tarzı brandalarda sorun yasanıyor..Karsı komsumuzda kırmızı bi palio sporting vardı...İnternetten ucuz yollu bi branda bulup alıyor..Arabayı örttüğü gece bi yağmur yağıo..Sabah kalktıgımızda tavanda ve kaputta kocaman beyazımsı bi leke vardı ve cıkmadı..resmen boyanın içine işlemiş gibi...
Bizim arabayada bu olaydan korktugmuz için asker desenli kumastan bi branda diktirdik hiç bisorun yasamadık..Neden asker diye sorcak olursan kumasın içi pamuklu falan değildi.diğerleri pamukluydu ve terleme yapıp boyaya zarar verir dendi..Yağmuru suyu geçiriyor ama hiç değilse yağmurdan sonra üzerine toz yapışıp leş gibi olmuyor...
Brandalamadan once mutlaka aracinizi temizleyin, mumkunse ustunde toz kalmasin, iyice gerdirin ki ruzgardan arac uzerinde dalgalanmasin, su gecirmeyenlerden olsun kesinlikle ve ic kismi yumusak olsun..
Garaj kapali ise brandaya cok gerek yok diye dusunuyorum ben..
Bir de depoyu tam doldurmayi unutma.. Cok bekleyince iceride kuf muf bir seyler olabiliyor diye biliyorum..
ben tavsiye etmiyorum zararını gördüm çok arabam 2 sene boyunca her kış yattı kapatmadan öncede yıkama+cila yaptırıp kapatıyordum ama yararını diil zararını gördüm kapalı garaj varsa bırak açık kalsın içi pamuklu bi branda almıştım en tuzlusundan ama iş görmedi
brandayı kimse tavsiye etmiyor. Bi garajla anlasıp az kullanlan bir kısma parket dursun
Dört tekerlekle uçar gider kelebek gibi
Otobanlarda açar renk renktir çiçek gibi
Güzel havada var mı onunla gezmek gibi
Ayağı yerden kesen güzellik otomobil
bi ben problem yaşamadım sanırsam![]()
yaklaşık 3 seneden beri branda kullanıyorum, branda içeri su almadığı sürece hiç bir problem yaşamadım. su aldığı taktirde o bahsedilen beyaz lekeler oluşuyor onlarda cila ile yada bir süre sonra kendiliğinden geçiyor. şu andada 2 kat branda kullanıyorum ilk kat yeni aldığım ikincisi ise eski olan.
hatta her yaz nerdeyse 2 yada 3 aylığına yazlığa gittiğimde araba devamlı kapalı kalıyor ve hiç bir problemle karşılaşmadım. kapatılmadan araba muhakkak temiz tozsuz olmalı.
** içeri su almasından kastım benim muhteşem kedim köpeğim manyak olduğundan bazen arabanın üstüne çıkıp orda debeleniyorlar o esnada oluşan ufak tefek deliklerden su almasıdır..
74 model sehpa...
ben yenı aldım branda ureten bı fırmadan
ıcı yumusak malzemeyle kaplı dısıda kumas gıbı yumusak ama su gecırmıyor kumasın ısmını soylemıstı brandacı ama aklımda kalmadı
yaklasık 3 haftadır kullanıyorum sorun yok ama araba mutlaka temız olmalı orterken
2 gunde bır havalandırıyorum aracı bırde tavanda antenı cıkartmıyorumkı arabaya temas etmesın branda
gayet memnunum su anda.
arabayı haftada 2 gun kullanıyorum 4 gun yıkanıyodu bıktım branda aldım rahat ettım
(not:koç taş ta bakmıştım ordakı malzeme acayıp kotu bır şeydı resmen plastık acaıp sert malzemeydı sakın bulaşma onlara )
Bil ki, hakları bedelsiz vermez, zulmeden alçak ;
Özgürlük armağan edilmez, feth edilir ancak !!!
ozellikle nem orani yuksek olan yerlerde boyaya zarari var diye biliyorum
Recent Project: ''Sharky'' E36 323TI Turbo
Daily Drive: Mini Countryman Diesel
sizin araba içinde geçerlimidir bilmiyorum ama civic in kullanım kulavuzunda el frenini indirin diyodu kapıların yapışmasını önlemek içinde bazı maddeler varmış sizinde kullanım kulavuzunda vardır büyük ihtiamlle
Cok eskiden bizde yaşamıştık sonu malesef dıştan dışa boya olmuştu...Punto nickli arkadaşın dediklerini düşün derim mantıklı...
"Siyahlar Karalanmaya, Beyazlar kirlenmeye mahkum"
emr: chip atarız
f@tih_28: nasıl olucak lem msnden mi
emr:Hee coco uzaktan yardım yollaya tıkla![]()
Ben yaklaşık 6-7 senedir su geçirmez branda kullanıyorum tavsiyem aracınız temizken örtün ve hafta bir açıp havalandırın.
arabayı zaten temizken örterim brandayı da acaba cilalayıp mı örtsem ve araba anca ayda bir havalandırılır
Original boyayı kaldıranı bile var güneşte, bence hiç örtmeyin aylık bir otoparka kapatın daha mantıklı
arabayı korumak için önce cila yaptır kapalı garaj da duracaksa asla branda kullama güneşte duracaksa aracın camlarını kapatman yeterli. araç ayda birdefa yıkanıp calışması bence yeterli. aracın boyasını ii bir cila ile güneşten korursun. sakın pasta yaptırma pasta cok gerekli olmadıkca hiç tavsiye etmiyorum...
en güzeli şöyle bişey aslında da;
http://www.carcapsule.com/
açık garajda bırakacağım için örtmek istiyorum kapalı olsa branda ya gerek yok zaten.
bakalım güzel kaliteli branda alıcam geldiğimde sonuç ne olacak..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)