merhaba ben ünv kıbrıs düşünüyorum..
Kıbrısta okuyan yada okumuş bana yardım edebilcek var mı ?
Şimdiden tskkrler![]()
merhaba ben ünv kıbrıs düşünüyorum..
Kıbrısta okuyan yada okumuş bana yardım edebilcek var mı ?
Şimdiden tskkrler![]()
Okuyanlar tabiki daha iyi bilir ama OKUMAK(!) için tavsiye etmiyorum
5-6 arkadaşım değişik ünilerde okudular kıbrısta. 4 ü okulu bırakıp geri döndü 2 si oraya yerleşti okulu bırakıp![]()
şahsen beni sarmadı pek beğenmedim belki lefkosada olmamdan dolayıdır bilemem. genel olarak bakarsak sana girne veya gazi magosa yı öneririm.. en azından canın sıkılmaz.
bir kere maddi durumunuz ucu ucuna yetecek şekildeyse sakın bulaşmayın. bunun ıvırı zıvırı yaz okulu var. buralarda çocuklarını okutmak için gayrimenkullerini satan, güvencelerini elden çıkaran aileler var maalesef. ben zamanında kendime güvenemediğim için gitmemiştim. çok insan bitiremeden dönüyor.
Lefkede okul dısında cay içecek dahi dogru duzgun bıryer yok. Piskolojiniz bozulur. Doğu Akdeniz yada Gau yu onerırım. Birde hangi bölüm istediginizde önemli. Dau eğitim olarak gau den iyidir.
DAÜ en iyisidir. Hem konum olarak hemde okul olarak . Magosa dadır. Ben ce orada okunur kendinden geçersin 4 sene japon araçları ileokuldan çıktığın an tokyo drift nfs
Gene söylüyorum konum olarak en iyisi daü direk yerleşim alanının içinde diğerleri arazide.
DAÜ için konuşmak gerekirse 4 sene önce oradaydım. Bilgisayar programcılığı ve Enformasyon bölümünü okudum. Okul kalite olarak kendini bugüne kadar oldukça geliştirmiş durumda. Şahsen gittiğim ve okuduğum senelerde de çok kötü değildi. Okul bir çok sertifikaya sahip. Mezuniyet sonrası bir çok avantaja sahip oluyorsun. Insanları bakımından biraz sabırlı olman lazım. Sosyal çevre olarak çok geniş bir alana yayılabilirsin. Okul sonrası iş alanı ve sosyal çevre olarak genişleyebileceğin, benim bıraktığım sene 13.000 öğrencisi olan fakat bu öğrenci sayısını sadece final ve vize zamanları görebileceğin, beyaz binaları ile bodrumu hatırlatan, sabahları 35-40 derece ve akşamları ise 10 dereceye inebilecek oynar havası ile bence seçilebilir. Herşeyin dışında gittiğin zaman pişman olduğunu hissedebileceğin, döndüğün zamanda geri dönmek isteyeceğin türden bir okul ve ada psikolojisidir. Kıbrıs iyisi ile de, kötüsü ile de "iyidir".
+
Arkadaşların karaladıklarını şimdi okudum da... Evet, Marmara yurdunun altındaki bakkalın oğlunun celicası olması ve sürekli kampüs içinde gazlaması insanın sinirini bozuyor. Heryer japon![]()
hangi bölümde okumak istiyorsun?
lefke avrupa çok küçük bir üni %50 burs veriyor ama kuzenim ve arkadaşımın kardeşi 1 sene okuyup bıraktı ufak bir kasabada laü sıkıcı bir yer pek hayat yok o tarafta
kıbrısta okuyacaksan daü veya odtü olabilir(odtünün puan durumu nedir bilmiyorummagosa diğer şehirlere göre daha oturmuş biryer ve son 5-6 yıldır dahada gelişti eğitimde iyidir daü de ama herzaman olduğu gibi iş sende biter çalışırsan sorunsuz bitirir gelirsin hemde güzel anılarla ayrılırsın adadan ama gezmeye tozmaya kaptırır da adada olma amacını unutursan vay haline(6 senelik deneyimler
)
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)