Aracıma nikah tazelemek adına 6 ay kadar önce chip tuning uygulaması yaptırma düşüncesi ile olay başladı. Tabi uygulama yapıldıktan sonra alt devirlerin daha canlı olması ve Ankara'da doğru ölçüm yapan dyno olmadığı düşüncesi ile 1 ay kadar öncesine hiç ölçüm yaptırmadım. Ancak stock iken daha önce denediğim bir arkadaşımla tekrar denediğimde geçemediğimi görünce dynoya girmek şart oldu dynoya ilk Erkaya'da girdiğimde 99 HP çıktı. Daha yeni olduğundan kalibrasyonunun aha iyi olduğunu düşündüğüm başka bir yerde tekrar ölçürdüğümde de 108,8HP çıktı. Ancak dyno çıktılarında da görüneceği gibi araç max. gücünü 2600-2800 d/dk arasında alması ve sonrasında yığılması canımı sıktı. Ayrıca Eğer grafik aynı şekilde devam etse vadedildiği gibi 130-140 HP arası bir değeri görecek gibi gözüküyor. İlk önce yazılımdan şüphelendim ancak turbo basıncında ikinci bir seçenek?! Sorun wasgate i kontrol eden elektrovana mıdır yoksa turbo mudur? Servis daha önce bir defa turbo yüksek basınç arızası verdiğinde öncelikle elektrovanayı değiştiririz olmazsa turbo değişimi şart diyor. Ancak tamamen deneme yanılma yöntemi ile çözüm yaklaşımları hoşuma gitmedi. Sonrasında da zaten o arızayı bir daha vermediSizce sorun yazılımda mı yoksa turboda mı?
yorumları kolaylaştırmak adına dyno çıktılarını ekliyorum. Cevaplar için şimdiden teşekkürler
![]()