Bugün sahilde üzücü bir olaya denk geldim. Şöyle ki,
Suadiye S'in ilerisindeki düzlüğün başında ilk sırada duran bir 206 Quiksilverın yanında, yarım boy gerisinde durdum. İçinde gençten bir çocuk, dönüp dönüp bir bana bir ışıklara bakıyor.Silencerım kapalı, debryajım sıyırıyor, kalkmayayım dedim. Son anda vazgeçtim.
1-2 beraber gittik, 3 e attığımız anda AZK virajının girişine yakın bir yere denk geldik. Kasmaya luzum olmadığını düşündüm ve ayağımı gazdan çektim. Malesef 206 çekmedi..
Ben En solun bir yanındaydım, o en sağın bir yanında.
Ayağımı gazdam çektiğim için kendi şeridimde viraja yeni girmişken 206 sağ yanımdan önüme geçti, kendi şeridinden benim şeridime doğru sert bir açıyla ( kontrolü kaybetti, spin başlangıcı gibi diyebiliriz, kaldırıma doğru dike yakın bir açıyla ) kaydı, önüme kaydığını görünce ben iyicene yavaşladım. Sonrasında da kaldırıma çıktı.
Dikizden baktım sanki kaldırıma çıktı, indi gibi gördüm. Durmayı düşündüm ama o anki psikoloji ile çocuğun hoş olmayacak bir davranışta bulunabileceği aklıma geldi, vazgeçtim.
Sonrasında da keşke zorlamasaydı bu kadar dedim, yani viraj var görüyorsun neden limitinin üzerinde girmeye kalkarsın. Virajda önüme geçince eline ne geçecek. Bende bilirim pist koşullarına uygun hazırlanmış, yaylı, geniş lastikli, konili aracımla daha hızlı girmeyi. Ama riske girmeye gerek varmıydı....
Durmamakla iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilemiyorum. O an aklıma trafikte yaşanan olaylar ve burada açılan konular geldi. Neticede kendi hırsı yüzünden bu olay başına geldi ama o anki psikolojisiyle bu hırsı farklı şekilde kusabilirdi..