User Tag List

16 sonuçtan 1 ile 16 arası

Konu: Ehliyet için elinizi çabuk tutun!

SerdaR A. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Exclamation Ehliyet için elinizi çabuk tutun!

Sürücü Kursları Birliği Derneği Genel Başkanı Vedat Şahin, yılbaşından önce yayınlanması beklenen yeni taşıt sürücüleri kursu yönetmeliği ile sürücülerin daha fazla eğitim almak zorunda kalacaklarını bunun da kurs maliyetlerini etkileyeceğini bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün, Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu (MTSK) Yönetmeliği'nin değiştirilmesi için yaptığı çalışmalara ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Şahin, şimdiye kadar sınavların belirli bir güzergahta ve 15-20 dakika gibi kısa bir sürede yapıldığını dolayısıyla değerlendirmenin yeterli olmadığını ifade ederek, yeni yönetmeliğin bunu önleyeceğini söyledi.

Şahin, ''Yeni yönetmelikle sürücü daha fazla eğitim almak zorunda kalacak bu da kurs maliyetlerini etkileyecek'' dedi.

Mevcut uygulama ile sınavları iki haftalık hizmet içi eğitimden geçen Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı öğretmenlerin yaptığını ve sınavların hafta sonları, çok yoğun olmayan güzergahlarda gerçekleştirildiğini anlatan Şahin, ''Bakanlığımız, özel yetiştirilmiş sınav yapıcılar tarafından haftanın her günü sınav yapılması yönünde çalışma yürütüyor. Bu çalışma son aşamasına geldi. Yılbaşından önce yönetmeliğin yayınlanmasını bekliyoruz'' dedi.

''TÜRKİYE'DE 2 BİN 700 SÜRÜCÜ KURSU VAR''

Türkiye'de 2 bin 700 sürücü kursu bulunduğuna işaret eden Şahin, şunları kaydetti:

''Türkiye'de sürücü kursu açılması son derece kolaylaştırıldı. Nüfusa göre haddinden fazla sürücü kursu var. Bu da aşırı bir haksız rekabete, kurs fiyatlarının düşmesine ve yeterli eğitimin verilmemesine neden oluyor. Sınavlar çok kolay olduğu için az bir eğitimle dahi insanlar sınavlardan geçebiliyor. Şu anda 200-300 liraya sürücü adayı kursa yazılabiliyor. Bununla yeterli eğitimin verilmesi mümkün değil.''

Şahin, Sürücü kursu açmanın kolaylaştırılmasıyla sürücü kurslarının daha küçük yerlere kaydığını, hiç olmayacak semtlere sürücü kursları açıldığını belirtti.

Sürücü kursları olarak 20 saat direksiyon dersi verme mecburiyetleri bulunduğunu ifade eden Şahin, ''20 saat direksiyon eğitimi vermenin karşılığı zaten 300 lira eder. Bunun içinde vergimiz, KDV'miz, diğer masraflarımız var. Bunları karşılamamız mümkün değil. O zaman bundan 20 saat direksiyon eğitimi verilmiyor anlamı çıkıyor. 300 lira ücret alan bir kursun 20 saat direksiyon eğitimi vermesi asla mümkün değil'' dedi.

''TÜRKİYE'DE GÜVENLİ ARAÇ KULLANANLARIN SAYISI AZ''

Araç kullanmakla güvenli araç kullanmanın ayrı ayrı şeyler olduğunu belirten Şahin, ''Burada eğitim çok önemli. Türkiye'de herkes araç kullanıyor ama güvenli araç kullananların, trafik kurallarına uyarak araç kullananların sayısı az. İnsanlarımız hala emniyet kemeri takmıyor. Şu anda trafikte bulunanların büyük çoğunluğu hayatını tehlikeye atarak araç kullanıyor'' diye konuştu.

Şahin, sadece sürücü kurslarındaki eğitimin yeterli olmayacağını, televizyon programlarında sık sık bu konuların gündeme getirilmesi ve okullardaki trafik derslerini de trafikle ilgili kişilerin vermesi gerektiğini söyledi.

Şu anda direksiyon sınavlarından geçme notunun 70 olduğunu, bunun yüzde 30 bilgi ve beceri eksikliği ile ehliyet alınabildiği anlamına geldiğini ifade eden Şahin, sınavlarda puanlama sisteminden de vazgeçilmesini istedi.
    http://www.haberturk.com/ekonomi/hab...buk-tutun.aspx

CaNeR44 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zorlaşşın valla millete ehliyet veriyolar ama kullanmayı bilmiyolar sınavdan ziyade direksiyon sınavına çok önem vermeleri gerekli. zaten şöförlüğü bilen insanlar için istediklerini yapsınlar genede rahatlıkla geçeceklerine inanıyorum

Boost Up - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bilen bilmeyen herkeste ehliyet var... Bi bizde yok Ehliyeti işi bilene vericekler, yaş maş yalan
    Alıntı Eray Yümsel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kemik sesleri eşliğinde gideri var beyler, olur olur bethoven ın 8. senfonisi bile çalınır bunla

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bencede ehliyet almak bukadar kolay olmamalı

zaten bilen birine bu aşamalar zor gelmiyecektir

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

elpadre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    en azından nalbantlar trafıkte gezmez
    cok merak edıyorum ve soruyorum ?

sanal alemın kablosuz delıkanlıları klavyenın hangı tusu ates edıyor ? ?

tuned by : gürsel canpolat (16ec813)

Swift - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ahah benim almama daha cok var ugrastırcaklar bizi

timucintt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o değilde 2004 yılından berri stajyer ehliyeti çıkacaktı oda yalan oldu... ama bir sıkıya alınması şart bu ehliyetlerin avrupada adama psikolojik testlere bile sokuyorlar bizde adamın parasına bakıp anında damgayı vur git emniyetden al ehliyetini çık trafiğe deniliyor.... sonra nedne bu kadar kaza oluyor bizde deniliyor.. adam daha kırmızıyı yeşili bilmiyorki normal kaza yapması....

JumboAli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben aldım rahatım nabıolarsa yapsınlar umrum deıl

CGTY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kusura bakmayın konuyu hortlatıyorum.

Ben Cuma günü başvurdum ehliyete.2010´dan önce başvurduğum için normal mi olacak stajer mi ?

Vaktim olmadığı için sürücü kursuyla konuşamadım.

Bilgisi olanlar var mı ?
    Alıntı R-Turbo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Lanet olası sokak yarışçıları...
    dekagrup.sahibinden.com

instagram.com/cagataycora

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla ben bu hafta sonu direksiyon sınavına girdim bu sınav son dıyolardı stajerlik oncesi ama tam emin değilim bi kursu arayıp sormalı bence...

SHOCKİNG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bi akrabağam var 10 eylül 1992 doğumlu şuan bi ehliyet kursuna kayıt olsa eski sistemden ehliyet alabilirmi ?

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şu an kursa kayıtlı olanlar bu yeni yönetmeliğe tabi oluyolarmı??

sinan-s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben aldım 2001 de..Şimdi daha zor olması bir bakımdan daha iyi..
    2003 BMW E46 330 Cİ Topassss
    2006 BMW E46 318 Cİ SİYAH (SOLD)
    ]2001 PEUGEOT 106 GTI SARI SOLD)
    1998 DOĞAN SLX 1.6.İE BORDO (SOLD)
    2008 PORSCHE 911 TURBO S SiYAH (SOLD)

fsunnetci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok güzel bir haber sevindim doğrusu.Bayanların pek hoşuna gitmeyecek bu haber

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sürücü kursları yolsuz kalmış. ağlaşmaları bundan..
    Ne veriyorlarki ne alıyorlar? Evet 2700 sürücü kursu fazla belki. Ee o 2700 kursun hangisinde trafik ile ilgili birşey öğretiliyor? Hangisinde kavşaklarda önceliğin kimde olduğu unutulmayacak şekilde anlatılıyor? Hangisinde yaya geçidinin başında bir yaya bekliyor ise durup ona yol vermen gerektiği öğretiliyor? Aldıkları paranın karşılığında bile hiçbirşey vermiyorlarki? Önce kendilerinden başlamaları lazım...
    Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami

--..-.----.-..

Ferhat_V - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ehliyeti sürücü kursu değilde emniyet kendisi verse keşke yanınızda trafik polisi kemer takılı sinyal vererek filan sürdürseler ama işin içinde rüşvet vs dalavere olmayacak görün o zaman kaç kişi nası ehliyet alıyor yollarda nasıl sürücüler oluyor bizim ülkemizde ev hanımıda ehliyet sahibi 70 yaşındaki önünü göremeyen adamda..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)