User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
38 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Zıpkın Yardım...

Burak Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Zıpkın Yardım...

yaklaşık 7 senedir dalıyorum.Dinamik olarak su altında 90 sn kadar kalabiliyorum ( hiç antreman yapmadan)beraber daldığımız arkadaşlar zıpkınla dalmam konusunda çok baskıcılar ve iyiden iyiye benide heveslendiriyorlar..

ankarada yaşadığımı yılda en fazla 10 kere dalacağımı ve bu dalışların çoğununa akdenizde olacağını var sayarsak sizce nasıl bir zıpkın alalıyım..

şuan markası olmayan lastik gerdirmeli 60 cmlik bi zıpkınım var ama bu zıpkınla vurduğum balık ortadan katlanıyor,sonra yolun devam ediyor (şişim yeni)

almak istediğim zıpkın omar excalibur 100..

ilgilenen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim...

STP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    boraRS yardımcı olur sana, ama hat safhada bılgı almak ıstıyorsan bı tel vereyım yarın o kısıyı ara

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    teşekkür ederim..
    en yakın dalabileceğim tarih ocak olduğu için çok bi acelesi yok yavaş yavaş öğreneyim.. boraRS ankaralı gri S14 ü olan boramı ?

yasintezcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Apnea marka var, ben 5 yıldır kullanıyorum , birdefa lastiğini değiştirdim , hala iş görür halde.
    biras fiyatı yüksektir ama kalitelidir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yasintezcan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Apnea marka var, ben 5 yıldır kullanıyorum , birdefa lastiğini değiştirdim , hala iş görür halde.
    biras fiyatı yüksektir ama kalitelidir.
    dediğim gibi çok dalamam Şehir uygundeil o yüzden 200 250 liralık bişey düşünüyorum...

BoraRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Excalibur 100 güzel tüfektir. Carbonu var bende. Ancak nedendir bilemiyorum OMER tüfeklerin HF Cayman dışında hiçbirinin kabzasına ısınamadım.

Tüfek tavsiyesi için birkaç soruya cevabın gerekli;
    Akdenizde çalıştığın ortalama derinlik nedir?
    Taş altı mı yoksa açık su avı mı yapacaksın? Yoksa her ikisini de aynı anda yapmak mı istersin?

Türkiyenin her yerinde dalıyorum ve Akdenizde daldığım zaman kullandığım birkaç tüfek var.

Eğer sadece taş altı çalışacaksan 90 lık Pathos Standart veya Pro kesinlikle tavsiye ederim. 2 sene oldu inanılmaz güzel atışları var. Açık su menzili milin ucundan itibaren yaklaşık 3 metre civarı.

Eğer bu tüfeği alırsan sana yazacağım kombinasyonu mutlaka uygula;
    Tüfek kapalı kafa olsun, 6mm 130 cm şiş, 20 lik Pathosun orjinal lastikleri, kesinlikle büyük balık vurma olasılığına karşın makara ve yaklaşık 50 metre makara ipi. İpin makaradan çıkan son 1.5 ila 2 metresini siyah misina ile bağla şişe. Standart alırsan şiş kanalı olmaz ama çok da farketmez. Nokta atışları olan çok iyi bir tüfektir. Açık suda menzili sinarit gibi balıklar için az gelebilir ancak Akya ve benzeri balıkların çoğu dibine kadar geldiği için hiç sorun yaşamazsın. Zaten statikte 90 saniye nefesle ve iyi bir taktikle sinaritleri yakınına rahatça sokabilirsin

Eğer sadece açık suda avlanmak taş altı yapmak istemiyorsan, o zaman aşağıdaki tüfekleri düşünebilirsin;

Pathos 110 Pro
    Seac Sub Bluethunder 105 (Bu tüfeği çevirme çift Bleu veya Dunlop 14 veya 16 mm lastik, açık kafa, makara ile kullanmanı şiddetle tavsiye ederim. Zira bende şu anda bu setupta çok az kullanılmış var. Eğer düşünürsen sana uygun bir rakama verebilirim.)
    Sevgili dostum Tamer Aygünün (Hakiki Yılmaz Tüfeklerinin sahibi ve üreticisi) imalatı olan 110 luk Hammerhead, çift 16 Dunlop kırmızı lastikler, 6.5 mm şiş ve açık kafa ile çok iyi randıman alabilirsin. Zaten bu tüfek, standart setupı ile dünyanın en isabetli atışlar yapılabilen tüfeği seçildi ve Amerikaya ithal ediliyor

Yalnız bu tüfekler biraz pahallıdır. yaklaşık 350 TL ile 600 TL arası değişirler. Bahsettiğin rakamlara ancak ikinci el alabilirsin. Eğer yardıma ihtiyacın olursa ÖM at ikinci el konusunda da yardımcı olurum.

Slm.

elpadre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende dalıs yapıyrum ama omer tufegım vardı menmundum kayboldu yada arakladılar eskı zıpkınımla dalıs yapıyurm oda guzel hala kullanıyurm sorunsuz cressi sub markası tavsıye ederım
    cok merak edıyorum ve soruyorum ?

sanal alemın kablosuz delıkanlıları klavyenın hangı tusu ates edıyor ? ?

tuned by : gürsel canpolat (16ec813)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cressinin en yeni modeli olan Geronimo Pathos serisinin yanına bile yaklaşamıyor kullanım rahatlığında ve isabetli atışlarında. Apachi ve Comanchi modelleri biraz daha iyiydi ancak onlar da artık üretilmiyor.

Seninki kombinasyonu nedir?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hakkatten Selçuk'un dediği kadar varmış. Bora eline koluna sağlık.

yaklaşık 14-15 metreye dalabiliyorum. kaya altına çok inmedim şimdiye kadar,dediğim gibi daha yeni başlıyorum bu işe zıpkınla toplamda 4 kere daldım.şimdiye kadar hep seyir amaçlı dalıyordum tek yıldız broveliyim.

ATA156 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Burak Mehmet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dediğim gibi çok dalamam Şehir uygundeil o yüzden 200 250 liralık bişey düşünüyorum...
    Bu paralara zaten Apnea'dan fazlasını alabilirsin. Bende serbest dalışa yeni başladım. Şu an Apnea PP 90 kullanıyorum. 2 tanede nemrod75 ve sniper75 var. Ne zaman agaşonu hakkıyla yaparsam o zaman omer yada pathos alacağım. O nedenle bu konu benim içinde iyi oldu BoraRS beyin tecrübelerinden yararlanmak iyi olacak gibi.

Dediğim gibi bu işe yeni başladım ama elindeki zıpkının kabzesi iyi ise güzel bir şiş-lastik kombinasyonu ile daha iyi hale gelebilir diye düşünüyorum, sniper için bana öyle söylemişlerdi.
    916 V6 Turbo

TechTurkey ef186 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    146 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    miniks nerdesin lambanı okşuyorlar ses ver
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Burak Mehmet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hakkatten Selçuk'un dediği kadar varmış. Bora eline koluna sağlık.

yaklaşık 14-15 metreye dalabiliyorum. kaya altına çok inmedim şimdiye kadar,dediğim gibi daha yeni başlıyorum bu işe zıpkınla toplamda 4 kere daldım.şimdiye kadar hep seyir amaçlı dalıyordum tek yıldız broveliyim.
    suyun altı cok guzel bır dunya

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bahsettiğim bende olan tüfeklerden Seac Sub Blue Thunder 105 tüfek bu;

Tabi bunun çift lastikli kombinasyonu var bende. Gerçekten de şiş kanalı sayesinde çok net ve çok uzun menzilli atışlar yapabiliyorsun. Hele hele çift 16 Bleu lastikler ve 6.5mm güldiken şiş kombinasyonu ile milin ucundan itibaren 4 metreden istediğin balığı ipe geçirebilirsin. Hayvan ne olduğunu anlamaz bile.

Bu da Pathos Open Pro 90' lıktır. Open olmasının nedeni açık kafa olmasıdır. Pro olması da orjinalinden şiş kanallı olduğunu belirtir;

Çok net ve isabetli atışları vardır. Hele şu anda Lazer kabzası imal edildi. Başparmak dayama yeri yapıldı kabzeye. Piyasada kullanabileceğin en ergonomik kabzedir diyebilirim.

Tabii eğer kendine özel komple ahşap tüfek yaptırmadıysan Ki açık suda özel yapım ahşap tüfek üzerine tüfek tanımam Ancak özel yapımlar yaklaşık 500 ila 600 TL leri bulabiliyor.

Bu da Sevgili Tamer Aygün dostumun (Yılmaz Tüfekleri Üreticisi) Hammerhead Evolution serisinden birkaç kare. Bu tüfek de dediğim gibi standart setupı ile dünyanın en isabetli atışlar yapılabilen tüfeği seçildi Tamer hocamı tekrar kutluyorum bu başarısından dolayı ;

Bu 3 tüfekten herhangi biri, her dalış sonrası bakımlarını düzgün yaptığın müddetçe seni yıllarca idare edecek ve hiçbirzaman seni mahçup etmeyecek tüfeklerdir

Bunca bilgiyi de bir video ile pekiştirelim değil mi İşte Nurullah Karadeniz klasiklerinden bir kesit. Silifkede Sinarit avı. Keyifle izleyin ;

http://www.vidivodo.com/248334/nurul...iz-sinarit-avi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi ben dalış yaparken su altında tüfeği kurarken yani lastiği gererken gogus kafasine dayiyorum ve kafesim 10 kurmadan dolayı çok morariyor elbisem var ama onu giymek çok zor oluyor sampuanliyorum kaygmiyor üzerimde gogusumun morarmamasi için ne yapmam lazım ? Bir anda serbest dalış dergisine yazmış gibi oldum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O olay malesef elbiseyi nasıl daha ucuza imal ederim diye dizliklerinden ve göğüslüğünden feragat eden üreticilerden kaynaklanıyor. Bu işin en kolay çözüm yolu ki ben de elbiselerimden birinde böyle yapmıştım, elbise satan yerlerden birinden 15 veya 20cm x 20cm bir neopren al ve onu neopren yapıştırıcısı ile elbisenin göğsüne dıştan güzelce yapıştır. Ya da kalın ama elsatik kauçuk türü bir malzeme alıp onu da yapıştırabilirsin.

Başka bir yöntem de, belindeki ağırlık kemerinin önündeki tokasına tüfeğin kabzasını daya ve sığ suda ayağın yere basıyorken tüfeğini kur. Yeni elbise almanın dışında bundan başka çözümü yok gibi

miniks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geldim bugracım

bende de 7 yıldr kullandıgım sporasub viper 90 lık var daha şiş bile degiştirmedim taş altında mükemmel

açık denizde o.m.e.r cayman hf 110 luk kullanıyorum Bora nında dedigi gibi bugune kadar kabzası elime bukadar düzgün oturanını görmedim

T20 mimetic de hoş tüfektir onu da kullandım oda olabilir

fakat sadece tüfek degildir dalarken önemli olan 90 saniye de su altına kalabilmek degildir

15 20 metrelere indiginiz zaman 1 metrede ki 90 saniye su altında kalma süreniz kısalır bu yüzden dikkatli olmak lazım öncelikle tavsiyem derin olmayan su larda başlaman olucaktır

elbiseni
    dalışına göre secicegin agırlıkları
    gözlük
    şnorkel
    saat
    bıçak
    bunları iyi markalardan secmelisin ki hepsi uzun ömürlü olsunlar

ve ayrıca her dalış sonra düşman olan tuzu iyicene gidermen lazım yoksa tüfek lastiklerini ve plastik olan bölümleri cok cabuk bozarsın

ilk başlarda işi iy bilen birisinin yanında başlaman da sana cok fayda saglar
    Call for prayer
    http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
    insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
    Instagram hesabımız
    miniksracing - humidorturkiye

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BoraRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Bunca bilgiyi de bir video ile pekiştirelim değil mi İşte Nurullah Karadeniz klasiklerinden bir kesit. Silifkede Sinarit avı. Keyifle izleyin ;

http://www.vidivodo.com/248334/nurul...iz-sinarit-avi

Nurullah Karadeniz bu işin duayenidir gerçektende hemde su altı çekimleri çok güsel ve prof dur kendisine saygımız var
    Call for prayer
    Instagram hesabımız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ocak veya Şubatta Amerikaya gideceğim işim gereği. Çok iyi bir kamera kombinasyonu buldum dalış için. Sony 12 megapixel kamera + Housing. 50 küsür metrelere kadar dayanan bir housing. Toplamda 270 Dolara maloluyor. Bedava. Burdan sıradan dandik bir kamera alsan o fiyatlara anca bulursun. Bunda bir de housing + yedek pil + şarj aleti + çok güzel bir çantası ile geliyor tüm ekipman O zaman benzer videoları ben de çekmeye başlayacağım. İstersen sana da getireyim Hilmi

Bu arada Cumartesi Kilyostaydım bir levrek akını vardı şaşırırsın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BoraRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ocak veya Şubatta Amerikaya gideceğim işim gereği. Çok iyi bir kamera kombinasyonu buldum dalış için. Sony 12 megapixel kamera + Housing. 50 küsür metrelere kadar dayanan bir housing. Toplamda 270 Dolara maloluyor. Bedava. Burdan sıradan dandik bir kamera alsan o fiyatlara anca bulursun. Bunda bir de housing + yedek pil + şarj aleti + çok güzel bir çantası ile geliyor tüm ekipman O zaman benzer videoları ben de çekmeye başlayacağım. İstersen sana da getireyim Hilmi

Bu arada Cumartesi Kilyostaydım bir levrek akını vardı şaşırırsın
    moruk ben bu aralar avcılaga merak saldım
    dalışı biraz aksattım
    kumburgaz tarafında da levrek bol muş habrini alıyorum

görüş nasıldı

balık bol ise kıyıdaydın heralde

kamera sistemine gelince olabilir kamera dahil bu dedigin rakam bedava
    bende isterim gitmene 15 gün kala tekrar bir özel mesaj ile bana haber verirsen sevinirim
    Call for prayer
    Instagram hesabımız

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)