User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
47 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Beyaz Duman

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Beyaz Duman

Kış ayları geldimi duman artmam artıyor.Ama pofur pofur.Diğer eski toyotalar hondalar bakıyorum onlarda atıyor ama benim kadar değil.Suyum eksilmiyor , yagım iyi..Motor ısınmaya basladıktan sonra cıkıyor duman.Acaba çok duman çıkmasının sebebi 60mm lik orta borular ve dc headers olabilirmi ? Etkilermi yani ? Belki bu borular ve headers olmasa bende normal mi duman atarım ? (Crx)

BORKED

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ara boruların vs. etkisi olur , Soğuk havalar dışında atmıyorsa ve eksilme yoksa bu havalarda normal kabul edililir..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ARDA_E Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ara boruların vs. etkisi olur , Soğuk havalar dışında atmıyorsa ve eksilme yoksa bu havalarda normal kabul edililir..
    Yazın cok cok az , yani normal sayılacak kadar az atıyor gözle gözükmüyor bile.Ama kışın hele yagmurlu havalarda buhar gibi cosuyor mübarek.

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    beyaz duman özellikle su yaktığının göstergesidir. Senin anlattığın durumlada özdeşleştirince, sen filtrenden su alıosun, yada contandan olabilir. Bloğun içine giren suyu yakıosun. Su seviyeni kontrol et azalma yoksa, vede dediğin gibi özellikle yağmurda artma varsa filtrenden alıosun. Yakında motoruda alırsın...
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TaGo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    beyaz duman özellikle su yaktığının göstergesidir. Senin anlattığın durumlada özdeşleştirince, sen filtrenden su alıosun, yada contandan olabilir. Bloğun içine giren suyu yakıosun. Su seviyeni kontrol et azalma yoksa, vede dediğin gibi özellikle yağmurda artma varsa filtrenden alıosun. Yakında motoruda alırsın...

Filtreden nasıl su alınır yaw ilk defa duydum ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mantar filtre kullanıosundur, yada short ramli değildir filtren, yoldan alırsın suyu...

bak duymuş oldun
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mantar filtre kullanıosundur, yada short ramli değildir filtren, yoldan alırsın suyu...

bak duymuş oldun
    Mantar filitre falan kullanmıyorum , standart orj. borularım var.Filitreme su gelmesi mümkün değil.Yoldan nasıl alıyorum suyu onu çözemedim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bak canım kardeşim. sen başına gelen bişey yazmışsın, bende sana olabilecek tüm varyasyonları yazmaya çalıştım
    sen ne kadar açıklayıcı bahsedersen okadarda sağlıklı yanıt alırsın. bak ne yazmışsın beyaz duman, eğer beyazsa su buharıdır (yağ değildir). Su buharı içinde aracının blok içine su alması lazım. Bu conta kenarından olur, bloğun zayıf yerinden kaçak vardır içine alıordur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bak canım kardeşim. sen başına gelen bişey yazmışsın, bende sana olabilecek tüm varyasyonları yazmaya çalıştım
    sen ne kadar açıklayıcı bahsedersen okadarda sağlıklı yanıt alırsın. bak ne yazmışsın beyaz duman, eğer beyazsa su buharıdır (yağ değildir). Su buharı içinde aracının blok içine su alması lazım. Bu conta kenarından olur, bloğun zayıf yerinden kaçak vardır içine alıordur.
    Tamam canım kardeşim sagol eyw.

sportinger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gerekli bilgi verilmiş; orjinal filitre kutun soguk hava yı nerden cekiyor oraya bak. birde kutunun içine bak sana zahmet eger toz veya camur birikintisi varsa yüksek ihtimal filitre kutundan yok sa contandan kaynaklanıyodur. eksiltme olmamaması ilginç, tahliye kutusuna bakmıyosundur umarım...

Cimmeria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evet bende onu yazacaktım, radyatörü kontrol ediyorsun değil mi ? Filtrede bir şey yoksa büyük ihtimal üst kapak contasıdır olay

CallMeInsane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    headers ve ara boruların yuzunden dısarıya attıgın gaz normal bi crx den fazla zaten hava nekadar sogursa bu gazlarda o kadar görünür oluyor ısı farkından

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Radyatoru sürekli kontrol ederim zaten.8 senedir crx bende arkadaşlar yabancı değilim yani kendimde ugrasırım.Sadece yag eksiltmemesi ve su eksiltmemesi ama beyaz duman atması garibime gidiyor.2 senedir falan böyle , gecen kışda böle idi.. Bugun dikkat ettim ama cogu eski civicler corollalar vs hep duman atıyor.Benimki sadece onların 2 katı.Hani eski teknoloji motorlar böyle kış günlerinde beyaz duman atabilir die bişeymi var onu merak ettim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kış ayları geldimi duman artmam artıyor.Ama pofur pofur.Diğer eski toyotalar hondalar bakıyorum onlarda atıyor ama benim kadar değil.Suyum eksilmiyor , yagım iyi..Motor ısınmaya basladıktan sonra cıkıyor duman.Acaba çok duman çıkmasının sebebi 60mm lik orta borular ve dc headers olabilirmi ? Etkilermi yani ? Belki bu borular ve headers olmasa bende normal mi duman atarım ? (Crx)
    subap contalarindan yag siziyor olabilir, benim tecrubemde, ilk arac calisirken yapar,(evet beyaz duman atiyor!!!) isinmaya baslayinca keser, havalarin sogumasiyla baglantili bu var, tabi kapak contasindan sizintin yoksa

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ayrica bujilerini sabah calitirmadan cikar bak, eger yag bulursan dedigim olaydir

blackk35alp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kardesım duz borudan da yapabılır ama bence motor yagını da bır kontrol ettır ...hatta bence 4 weya 5 yad degısımınde bır yuksek kalıtelı dizel motor yağı koy arabana bellı surede yok yaptıktan sonra tekrar kalıtelı bır motor yagı koy ...kesınlıkle yag katkılarına falan gırme benden soylemesı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı jetlag Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ayrica bujilerini sabah calitirmadan cikar bak, eger yag bulursan dedigim olaydir
    Bujilerimde yag var (kablosunu cıkarınca gördüm) , hepsinde olmasada 1-2 sinin yaglandıgını gördüm.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı blackk35alp Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardesım duz borudan da yapabılır ama bence motor yagını da bır kontrol ettır ...hatta bence 4 weya 5 yad degısımınde bır yuksek kalıtelı dizel motor yağı koy arabana bellı surede yok yaptıktan sonra tekrar kalıtelı bır motor yagı koy ...kesınlıkle yag katkılarına falan gırme benden soylemesı
    Dizel motor yagı , benzinlilere uyuyormu ?

VTEC® - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Birşey soracağım Bu olay sadece kış aylarında motor soğukken vede yaz aylarında görünmeyecek kadar az ise vede motor ısındıktan sonra kesiliyorsa, yağında suyunda eksilme yoksa, filtren su almıyorsa, radyatörün sağlamsa sanırım egzosundan çıkan sadece yanan yakıtın buharı soğuk motorda soğuk havada gayet normaldir. hatta egzos ucundan biraz su döker gibide yapabilir. normal birşeydir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)