User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
35 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Home Theater Problemi

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

Home Theater Problemi

Pure Acoustics marka bir 5+1 home theatre sistemi satın aldım. Öncelikle içerisinden hiçbir bağlantı kablosu çıkmadı, kablo için uygun fiyatlı ne tavsiye edersiniz. Çok hassas bir kulağım yoktur.

Asıl problemime gelince, ben bu sistemi bilgisayarımdaki ses kartıma bağlamak istiyorum. Lakin subwoofer arkasındaki giriş çıkışları çözemedim.

Bildiğim kadarı ile 5 hoparlörden 2 kablo geldiğinde 10 tane giriş olmalı. Ayrıca bilgisayara giden 3 de çıkış olmalı. Ancak karman çorman yapmışlar. Hangisi giriş, hangisi çıkış, hangisi ön sağ, ön sol, center, arka sağ, arka sol belli değil.

Yardımcı olabilecek olan var ise sevinirim.

Tugral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arka tarafın bi fotosunu koysana evren bakarak yorum yapalım
    Dört tekerlekle uçar gider kelebek gibi
    Otobanlarda açar renk renktir çiçek gibi
    Güzel havada var mı onunla gezmek gibi
    Ayağı yerden kesen güzellik otomobil

Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Koymuştum, açılmadı mı?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Şöyle koyayım bir de

http://yfrog.com/58snc00012xjj

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eminmisin bunun 5+1 home theater olduguna ? Pek bilgi bulamadım nette bakınıyorum , normalde ben iyi anlarımda 5+1 , 6+1 vs sistemlerden böle bişi ilk defa gördüm.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Home theater değil bu abicim , active subwoofer bu , buradan bak ürününe
    http://www.pure-acoustics.com/

Aktif subwoofer lar bölümüne gir , Rb1150 yi seç , orada kullanım klavuzu da var.

Edit :

Ben gördüğüm kadarı ile sana açıklıyayım hemen , low level input dediği düşük güç girişi ve çıkışı , mesela oraya in yazan yere ipod , cd player , diskman gibi şeyleri baglayabilirsin veya deck olarak cd player ,dvd player vs, pc den gelenide oraya girebilirsin low levelin "input" bölümüne yani , eğer güçlü bir anfiden giriş yapacaksan , high level in den gireceksin (köprüleme gibi yani yanlısım varsa arkadaşlar düzeltsin) .To speakers dediğide 2 adet hoparlor baglaman içindir.Ben gördüğüm kadarını söledim böle tahmin ediyorum yani sen gir user manual den bak emin ol.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Yiğidim ürün bu,

http://www.hizlial.com/elektronik/pr....4207.0007.htm

Kendi sitesinde bulamadım aynısını karman çorman bir site yapmışlar. Hizlialdakilerle görüştüm,

Sol kısımdaki 4 lüye arka kolonlar, sağ kısımdaki 4 lüye ön kolonlar, sağ üst çaprazdaki 4 lü girişin sol kısmındaki 2'lisine center kolon bağlanıyormuş. Sağ üst çaprazdaki 4 lü girişin sağ kısmındaki 2 liden de bilgisayara çıkış yapılıyormuş. Garip bir şey, yarın kablo almam lazım bunlara uygun. Deneyecez bakalım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evren bana da 2+1 gibi geldi bu girişler bakarsan to speakers da iki çıkış var. low level deki output da bass a gidiyor diye düşnüyorum ..

sol 4 arka kolonlar imkansız abi. orası amfiden gelen kabloların girildiği yer .

Tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    moruk kadıköydeki falan elektronikçilere git kablo için 3-4 liradan başlıyor 20 30 liraya kadar gider ufak çaplı bir kablo al öyle çok takıntın yoksa kırmızı siyah ayrımını iyi yap ama o zaman kalite bozulmaz.
    Samsa

Eworen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    foto ya göre 2 adet speaker çıkışı alınabilir gibi duruyor..
    2+1 sub ı verilmiş olmasın sana ?

KA®ANLIK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yiğidim ürün bu,

http://www.hizlial.com/elektronik/pr....4207.0007.htm

Kendi sitesinde bulamadım aynısını karman çorman bir site yapmışlar. Hizlialdakilerle görüştüm,

Sol kısımdaki 4 lüye arka kolonlar, sağ kısımdaki 4 lüye ön kolonlar, sağ üst çaprazdaki 4 lü girişin sol kısmındaki 2'lisine center kolon bağlanıyormuş. Sağ üst çaprazdaki 4 lü girişin sağ kısmındaki 2 liden de bilgisayara çıkış yapılıyormuş. Garip bir şey, yarın kablo almam lazım bunlara uygun. Deneyecez bakalım

evren bey,
    hepsine aklım yattı ama; sağ üst çaprazdaki LOW LEVEL girişine yani CENTER girişine hiç aklım yatmadı.

Öncelikle anladığım kadarı ile bu sistemin bir amfisi var veya amfi desteği ile çalışıyor. Çıkışına baktığımızda FROM AMPLIFER yazıcı, amfiden gelen hoperlörler anlamına geliyor, bu cihaz SAĞLIKLI olarak 2 hoperlörü destekliyor anladığım kadarı ile.

ama hızlıal' daki arkadaşlar bu amfi girişini hoperlör girişi olarak kullanmanız için yönlendirmişler sizi ; çalışmaz mı ? çalışır... ama farklı çıkışlara farklı materyaller bağlayacaksınız. ne kadar sağlıklı çalışır bilemem...

CENTER girişi ise tamamen bir muamma o giriş farklı bir CİHAZIN bağlanması için olması gerekiyor. OUTPUT tamam çıkışı vericektir burdan 2 jaktan tek stereo jaka dönen kablolar var, bu kablolarla PC ye giriş yapabilirsiniz,

kablo şu;

center hoperlörünün bağlandığı yerden hala şüpheliyim ama , arka hoperlörlerin de çalışması nasıl olacak göreceğiz.

bence iade şansınız varsa bu sistemi iade edin; çok DOĞRU bir sistem gibi gelmedi bana,

tabiki mal sizin

dönüş yaparsanız sevinirim, merak ettim bende.
    Loading...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Spawn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evren bana da 2+1 gibi geldi bu girişler bakarsan to speakers da iki çıkış var. low level deki output da bass a gidiyor diye düşnüyorum ..

sol 4 arka kolonlar imkansız abi. orası amfiden gelen kabloların girildiği yer .
    Bass? Zaten bu subwooferın arkası

Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı KA®ANLIK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evren bey,
    hepsine aklım yattı ama; sağ üst çaprazdaki LOW LEVEL girişine yani CENTER girişine hiç aklım yatmadı.

Öncelikle anladığım kadarı ile bu sistemin bir amfisi var veya amfi desteği ile çalışıyor. Çıkışına baktığımızda FROM AMPLIFER yazıcı, amfiden gelen hoperlörler anlamına geliyor, bu cihaz SAĞLIKLI olarak 2 hoperlörü destekliyor anladığım kadarı ile.

ama hızlıal' daki arkadaşlar bu amfi girişini hoperlör girişi olarak kullanmanız için yönlendirmişler sizi ; çalışmaz mı ? çalışır... ama farklı çıkışlara farklı materyaller bağlayacaksınız. ne kadar sağlıklı çalışır bilemem...

CENTER girişi ise tamamen bir muamma o giriş farklı bir CİHAZIN bağlanması için olması gerekiyor. OUTPUT tamam çıkışı vericektir burdan 2 jaktan tek stereo jaka dönen kablolar var, bu kablolarla PC ye giriş yapabilirsiniz,

kablo şu;

center hoperlörünün bağlandığı yerden hala şüpheliyim ama , arka hoperlörlerin de çalışması nasıl olacak göreceğiz.

bence iade şansınız varsa bu sistemi iade edin; çok DOĞRU bir sistem gibi gelmedi bana,

tabiki mal sizin

dönüş yaparsanız sevinirim, merak ettim bende.

Bugün değil de yarın kabloları alıp deneme yapmayı planlıyorum. Bende merak içindeyim, doğru düzgün çalışmazsa geri iade ederim. Peki Subwooferın arkasında out çıkışından bilgisayara göndereceğim kablo nasıl olmalı? Resimdeki gibi 2'den 1'e mi yoksa 2'den 2 çıkışlı mı olmalı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ayrıcana eklemek istersen . low freq output dediği o .. kesin emin olmamakla birlikte..

yanlız tüm konu 2+1 olduğu konusunda hem fikiriz galiba...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    http://www.hizlial.com/elektronik/ev....1271.0008.htm

http://www.hizlial.com/elektronik/ev....1165.0009.htm

Peki bunu iade etsem ve şu ürünlerden 1 ini alsam benzer sorunu yaşarmıyım? Özellikle bilgisayara bağlama konusunda?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bugün değil de yarın kabloları alıp deneme yapmayı planlıyorum. Bende merak içindeyim, doğru düzgün çalışmazsa geri iade ederim. Peki Subwooferın arkasında out çıkışından bilgisayara göndereceğim kablo nasıl olmalı? Resimdeki gibi 2'den 1'e mi yoksa 2'den 2 çıkışlı mı olmalı.
    evet evren bey, resimdeki kabloyu zaten o amaçla koydum. yani o kablo output dan PC ye kullanacağınız kablo...

bu arada evet, bana da 2+1 gibi geldi, artı Amfi desteği ile farklı çalışmalar da yapacakmış gibi duruyor.
    Loading...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    http://www.hizlial.com/elektronik/ev....1271.0008.htm

http://www.hizlial.com/elektronik/ev....1165.0009.htm

Peki bunu iade etsem ve şu ürünlerden 1 ini alsam benzer sorunu yaşarmıyım? Özellikle bilgisayara bağlama konusunda?

bu sistemlerde böyle bir sorun yaşamazsınız.
    farkettiğiniz gibi ayrı bir reciever ı var. bu reciever dan bağlantılar yapılır. her kolon ayrı ayrı bu reciever a girer ve sizde istediğiniz çıkıştan yine benzer kablolarla veya ses kartınızda varsa dijital çıkış ile PC ye çok rahat bağlayabilirsiniz. hatta 1 den fazla output u olma olasılıkları çok yüksek ( ki illaki vardır ) , aynı anda birden fazla cihaza bağlayıp ( pc, tv, dvd player vs.) kumandadan SOURCE özelliği ile bağladığınız cihazlarda ayrı ayrı sök tak yapmadan da kullanabilirsiniz...

bu cihazlardan birini alacaksanız, çok ince kulak hassaslığım yoktur diyorsanız HDMI çıkışlı olanı tercih etmenizi öneririm...
    Loading...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evren o senin dediğinde bir yanlsılık var kanka , bu cihaza 2 adet hoparlor baglıyorsun , baktım sitesinden home theater değil bu ,hiç durma sen bunun iadesini yap , samsung u veya lg yi al. Ben Lg sini kullanıyorum hiçbir sorunum yok.Keşke bi sorsaydın kanka.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Teşekkürler herkese, LG'yi alayım o vakit. Canımı sıktı şuan elimde olan ürün.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)