User Tag List

8 sonuçtan 1 ile 8 arası

Konu: aydınlatma sorunu..

olcay_bora
    Misafir

aydınlatma sorunu..

eg nin standart tavan aydınlatması nı tavana her turlu bagladık ama sorun ortadan kalkmadı. çok güzel yanıyor ama kapıyı kapatınca yanmıyor önceden yanıyordu ampulu deiştirip taktık şimdi kapıyı kapıyoruz elektriği kesiyor tavanın sanki. :S sorun neyden kaynaklı anlamadım

aqustic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Umarım kurcalarken kısa devre yaptırıp gecikmeli sönen tavan lamba kitini bozmamışsındır.

olcay_bora
    Misafir
    o bozukduysa ne şekilde sorunu giderebilirim ? ya da sorunun ondan dolayı mı oldgnu nasıl anlarım ne yapmam gerekiyor ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gecikmeli kiti bozduysan ya orjinal devresını alcaksın.Onu da nerde bulursun bilmiyorum.Servise götürsende çok uçuk fiyatlar söylerler.Yada gecikmeli sönen bi devre bulup yapcaksın yada yaptırcaksın.
    Önce sorun nerde onu bulmalısın?Ben sorunu tam olarak anlamadım.Biraz daha ayrıntılı yazarmısın?

olcay_bora
    Misafir
    aracın tavan lambasını söktük. led döşedik 12 tane sonra kapadık yine tavana taktık.iyi takamamışız bi kaç gün sonra çıktı yerinden düştü yere sonra tekrar taktık tavana tabi bu arada karışıklık oldu hangi fiş hangi yere giriyordu fln derken dogrusunu bulup taktık yıne ilk kademede kapalı ikinci kademe de kısık üçüncü kademede de tam verimli yanıyor. ama kapı açıkken. kapıyı kapatıyoruz ışık sönüyor hiç bir kademe de yanmıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tam emin olmamakla birlikte muhtemelen devreyi bozdun.Böyle bi şey başıma gelmedigi için kesin olarak bişey söyleyemiyorum..Önce hatanın nerden kaynaklandıgını kesin olarak bulmak lazım.İyi bir oto elektrikçisine götürmelisin

olcay_bora
    Misafir
    ahh ahh abi konyada olcagına istanbulda olsaydın keşke

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İstanbula yerleşme durum da var.Kesin degil ama.
    Aklıma gelmişken oto elektrikçisinin kurcalayım derken temelli bozma ihtimali de var.Burda görüyorum duyuyorum.Sırf oto elektrikçinin hatası yüzünden komple aracın sigorta kutusunu degiştirenler var.Devre bozuk degilse bile sorunu tam olarak tespit edemedigi için sana devre bozuk der git yenisini al der.Yenisini alırsın aynı sorun yine devam eder.Bozuk devreyi zaten elektronikten anlamadıgı için tamir edemezler.
    Mesela burda kadrana led falan takıyorlar.Her bir ledi kabaca 2 volt hesap edip 2x6=12 deyip "6 tane ledi seri baglarsak dirence mirence gerek kalmaz direnç te neymiş patlamaz patlamaz ledler 1 sene gider abi " deyip çok uçuk fiyatlara bu işi bu şekılde bana göre yanlış yapan yerler biliyorum.Sitede de bi üyenin bu şekılde baglandıgı için tavan lambasındaki ledler patlamış.
    Ben sırayla 4 oto elekrikçisinin elinden geçtikten sonra tamir edemedikleri led stopu onardım.Bu iş biraz da sevgi ilgi işi.Sadece maddiyat için yapan adam bana göre yapamaz.Yapmayı kafa koyarsan kendinde yaparsın aslında.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)