Galeri aracılığıyla getirtilen bir araç burada garantiye dahil olacak mıdır? 7 sene önce bir önceki arabamızda böyleydi ama geçen yıllarda değişti mi acaba?
Galeri aracılığıyla getirtilen bir araç burada garantiye dahil olacak mıdır? 7 sene önce bir önceki arabamızda böyleydi ama geçen yıllarda değişti mi acaba?
USPerformance by UtkuSelamoğlu
https://www.facebook.com/Thresholdoftimingadvance
100-200 km/h 5.761sec
3yil once kuzenimin aldigi mercedes grey market idi ve garantiside vardi. ama ayni zamanda bmw alan(grey) baska bir arkadas garanti olayindan muafti...
Experience is what you get when you don't get what you want.
bizim önceki mercedes garanti kapsamındaydı hatta garanti bittikten 1.5 sene sonra müşteri memnuniyeti falan filan derken parça değiştiği oldu. şu an mercedes hala garanti kapsamına alıyor mu merak ettiğim bu.
100-200 km/h 5.761sec
bildiğim kadarıyla normal garanti süresine göre daha kısa oluyormuş. ama aldığın galerinin aracı yurt dışında kimden aldığına göre değişir die biliorum..
İster borusandan alın ister galeriden aynı garanti ikisi içinde geçerli.Bunun için bir kanun çıktı hatta 2 sene önce fln.
cevaplar için teşekkürler, problem yok o zaman
100-200 km/h 5.761sec
Bildiğim kadarıyla,
Mesela Audi amerikadan gelen araçalara garanti vermiyor, diğerleri alındıktan sonra servise gidip kayıt açtırırsa mecbur garanti veriyor.
Aynı motor kodlu araç burada satılıyorsa küçük bir ücret ödenerek yapılıyor, bağzen yetkili mercedes satıcısında istediğin araba olmuyor,
Galeri aracılığıyla fabriakdan gelen opsiyon listelerini doldurup istediğin aracı getirtebiliyorsun bu durumda mecburlar zaten konuyla alakalı yeni yasalarda çıkacak sanırım.
bu arada lp640 gibi arabaları yurt dışına gönderip orada garantiden yaptıran galerilerde var![]()
grey market araclara garantı verılmesı tamamen TR dıstırubutorunun ınsıyatıfıne kalmıs bırsey. mesele grey market range rover aldınız borusna ısterse garantıye alır ısterse almaz. mecburıyet ya da oyle bır yasa yok maalesef.
Call for prayer
http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
Instagram hesabımız
miniksracing - humidorturkiye
bmw 3.20d ve audi q7 nin 2sininide turbosunda problem çıktı,2side galeriden alınmıştı.2side sorunsuz garantiden yapıldılar.
Fabrika'nın banttan çıkardığı otomobil için verdiği garanti yetkili servislerde geçmeli aslında, ama kendileri bazen zorluk çıkarabiliyor.
Ama bayilerin, distribütörlerin verdikleri ekstra garantiler tabiki bu otolar için geçerli olmaz.
kendi satmadığı mala neden hizmet vermek istesin ki ...
Sonuçta markanın servisi değil bunlar, şahışlara ait, yetki almış insanların para kazanmak için açtığı ticarethenelerdir benim görüşüm ...
mercedeste sıkıntı olmuyor ama diğer markalar bazen sorun çıkarabiliyor sonuçta onların insiyatifinde bir durum![]()
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
Biraz hort oldu ama idare edin
Bir arkadaşım ile görüştüm ve bana grey market arabalar devlet tarafından toplanıp aradaki vergi açığını ödetecekler dedi. Şuanda ise galericiler grey market araba satmadığını ve takasa almadığını söyledi...
Görüşleriniz neler ?
セルカン+レーラ=愛
Bişey sorabilirmiyim şimdi ben arabamı yetkili bayiden almadım diyelim grey marketten aldım peki bunun garantisini disbirtör mü veriyor yoksa üreten firma mı yoksa fabrikadan cıktı bu arac bu ülkeye grey market girişli garanti vermem söz konusu mudur o zaman tüketici hakkı yalan olur ...
grey market araçlarda ne gibi bir vergi eksiği varki toplatıp alıcaklarmış ?
grey marketteki amac ordan aracı disbiritor olmadan daha ucuza getirmek
hatta çoğu zaman bmw lerde fln atıyorum deri koltuk ,multimedia paket olmadan ucuza mal edip burda montaj yapıyorlar
ki boyle bişey 10bin euro ya yakın kar bırakır araç başına![]()
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
bu söylediğin faturası sağlam olmayan araçlar için geçerli. yoksa güvenilir biri tarafından, tam faturayla gelmiş bir araba için sıkıntı yok. yasal şekilde getirilmiş bir araba satılırken zaten bütün vergileri ödeniyor, aradaki fiyat farkı sadece yurt dışından daha ucuza alındığı için oluyor.
vırt zort
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)