User Tag List

Sayfa 1/9 123 ... SonSon
153 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Impreza WRX - Impreza WRX STI

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Impreza WRX - Impreza WRX STI

Arkadaşlar yakın bir zamanda 2004-2005 model WRX veya STI alma gibi bir niyetim var.
    temiz WRX fiyatları 40-45 arası
    temiz STI fiyatları 55 gibi rakamlar
    arada 10-15 bin gibi bir fiyat farkı var. sizce bu aradaki farka değermi stı?
    bu iki araç hakkında bilgileri olan arkadaşlarımın yorumlarını bekliyorum.
    SEAT SPORT

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yorum yokmu?
    SEAT SPORT

TechTurkey M_PROJECT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    deger , wrx e bosa para harcama alicaksan sti al .
    Straights are for fast cars, but turns are for fast drivers!

Eriador - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konuyu açmışın 10 dk sonra yorum yok mu diye sormuşun biraz sabırlı ol bilenler elbet yazar kimse bişey saklamaz

aha bi WRX sahibi yorumunu yapmış bile...
    ...::: Çirkin kadın yoktur , az Votka vardır derler... Geçiniz ! Çirkin kadın vardır, midesiz erkekte çoktur. Votkaya *** atip durmayalim onunda bir suçu yoktur :::...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Korhan abi görürse daha detaylı anlatabilir okadar çok ki farkı... benim bildiklerim 2005 sti bulursan temizse kaçırma derim ej20 lerin nirvanasıdır bence... wrx ej205 sti internali forged ej207 dir bu kasada stida avcs(subab zamanlayıcı) bulunur subab yay şapka wrxten sağlamdır
    volan baskı balata yürüyen aks vs. wrx le sti arasındaki farka hertürlü değer turbo farklı enj. farklı awd farklı 05lerde dccd var şanz. farklı fren sis. farklı gösterge jant koltuk direksiyon emme mani. egzoz sis. i.c. si daha büyük aklıma gelen bunlar...
    kolay gelsin...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Eriador Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konuyu açmışın 10 dk sonra yorum yok mu diye sormuşun biraz sabırlı ol bilenler elbet yazar kimse bişey saklamaz

aha bi WRX sahibi yorumunu yapmış bile...
    konu gerilere düşüyor o zaman kimse görmüyor ve yorumda olmuyor haliyle. bu çektiğin mesajı şaka olarak düşünüyorum.
    SEAT SPORT

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EGE1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Korhan abi görürse daha detaylı anlatabilir okadar çok ki farkı... benim bildiklerim 2005 sti bulursan temizse kaçırma derim ej20 lerin nirvanasıdır bence... wrx ej205 sti internali forged ej207 dir bu kasada stida avcs(subab zamanlayıcı) bulunur subab yay şapka wrxten sağlamdır
    volan baskı balata yürüyen aks vs. wrx le sti arasındaki farka hertürlü değer turbo farklı enj. farklı awd farklı 05lerde dccd var şanz. farklı fren sis. farklı gösterge jant koltuk direksiyon emme mani. egzoz sis. i.c. si daha büyük aklıma gelen bunlar...
    kolay gelsin...
    teşekkürler ege. bu bahsettiklerin 2004 STI da yokmu? temiz 2004 bulursam almayıp 2005 mi kovalayım?
    SEAT SPORT

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    önemli değil bildiğimi yazıyorum faydası olursa ne mutlu... 04 tede var tabiki sadece kullanıcı kontrollü aktif orta diferansiyel(dccd) yok 05lerde olmayanda var gerçi ama bence önemli bi faktör diğer bahsettiğim parçalrın hepsi stilarda mevcut ama 2005te iyileştirilmiş hali diye bilirim tabi buda görecelidir aynı speclerde 04 kırmaz 05 kırablir bilemzsin bunu afr benzin vs biçok etken var ama imkanın varsa 05 derim yeni iyidir herzaman temiz olmak şartıyla...

MuratB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu konuyla forumun eski yıllarına geri döndüm

sti al bnce wrx yerine arada ki farkada değer

daha önce konusu açılmıştı araştırsaydın forumda bir belki bişeyler bulurdun
    MÜLPA EMLAK | Mülkiyet Pazarlama

mulpa.sahibinden.com

Alıntı kop42 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bak kanka
    ınadına yapıolar amk ayfonla surdaydık burdaydık
    kanka al canon makınayıda su zıynet esyalarını
    cekek şeklimiz olsun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    önemli değil bildiğimi yazıyorum faydası olursa ne mutlu... 04 tede var tabiki sadece kullanıcı kontrollü aktif orta diferansiyel(dccd) yok 05lerde olmayanda var gerçi ama bence önemli bi faktör diğer bahsettiğim parçalrın hepsi stilarda mevcut ama 2005te iyileştirilmiş hali diye bilirim tabi buda görecelidir aynı speclerde 04 kırmaz 05 kırablir bilemzsin bunu afr benzin vs biçok etken var ama imkanın varsa 05 derim yeni iyidir herzaman temiz olmak şartıyla...
    sahib...en comda gezdim biraz 2005 temiz olanlar var. dediğin gibi benimde öncelik verdiğim 2005 zaten. bakalım hayırlısı. WRX tavsiye etmiyorsun ama anladığım kadarıyla
    SEAT SPORT

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim tavsiyem olur dediğin gibi tercih senin sonuçta... daha öncede çok konuşuldu buarada wrx sti evo konusu...
    ama iyi ellerde olan bi sti daha önemli 05 olupta heba olanlarda var temizide eğer Korhan abilerin garaja uğrama şansın olursa gereken yardımı edeceğinden şüphen olmasın...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mehmetelt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konu gerilere düşüyor o zaman kimse görmüyor ve yorumda olmuyor haliyle. bu çektiğin mesajı şaka olarak düşünüyorum.

karşılaştırmalardaki konulra bakıyorum o kadar fazla yeni konu göremedm yane bunu 2. sayfaya düşürecek kadar ...hatta baktığımda en yeni konu bu !

her konu açan 10 dk sabredemezse forumda yanmışız ozamn ...
    ...::: Çirkin kadın yoktur , az Votka vardır derler... Geçiniz ! Çirkin kadın vardır, midesiz erkekte çoktur. Votkaya *** atip durmayalim onunda bir suçu yoktur :::...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    karşılaştırmalardaki konulra bakıyorum o kadar fazla yeni konu göremedm yane bunu 2. sayfaya düşürecek kadar ...hatta baktığımda en yeni konu bu !

her konu açan 10 dk sabredemezse forumda yanmışız ozamn ...
    ben sürekli yeni mesajlara tıklıyorum. orda 2. sayfaya düşmek üzereydi. neyse kardeşim gece gece üzmeyelim birbirimizi çok da önemli bir konu değil bence üzerinde durulacak kadar.
    SEAT SPORT

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim tavsiyem olur dediğin gibi tercih senin sonuçta... daha öncede çok konuşuldu buarada wrx sti evo konusu...
    ama iyi ellerde olan bi sti daha önemli 05 olupta heba olanlarda var temizide eğer Korhan abilerin garaja uğrama şansın olursa gereken yardımı edeceğinden şüphen olmasın...
    neresi orası ege. ben bilmiyorum. semt olarak nerde? adını söylediğimde tarif ederlermi?
    SEAT SPORT

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    peki kusra bakmayın ...
    bende öncelerden okuduğumu söylim size tüm wrx sahipleri bi daha alıcak olsam biraz daha biriktirir sti almaya çalışırım diyordu aklınızda olsun zaten ilk msg da mustafa da yazmış

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    peki kusra bakmayın ...
    bende öncelerden okuduğumu söylim size tüm wrx sahipleri bi daha alıcak olsam biraz daha biriktirir sti almaya çalışırım diyordu aklınızda olsun zaten ilk msg da mustafa da yazmış
    işte bu önemli benim için. o zaman temiz STI arayacaz anlamına geliyor. teşekkürler
    SEAT SPORT

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sen geçenlerde ankaraya gelen dizel cupranın sahibisin sanırım Ogünle sohbet ederken söylemişti...
    adresi p.m. atayım belki sıkıntı olur reklam v.s...
    burada denildiği gibi daha önce yazıldı çizildi bu konu arama yap bence daha detaylı bilgilerde bulabilirsin...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sen geçenlerde ankaraya gelen dizel cupranın sahibisin sanırım Ogünle sohbet ederken söylemişti...
    adresi p.m. atayım belki sıkıntı olur reklam v.s...
    burada denildiği gibi daha önce yazıldı çizildi bu konu arama yap bence daha detaylı bilgilerde bulabilirsin...
    evet doğru dedin. ama arabam dizel cupra değil. tdi sport olan yani tdi FR. tamam kardeşim bekliyorum mesajını
    SEAT SPORT

DogukanB
    Misafir
    @gurcell

Başka bir forumda WRX ile STi farklarını anlatıyordum, STi ve WRX arasındaki farkları şöyle yazdım, eksiklerim olabilir. Bizim eski forumda da buna benzer bir başlık vardı. Eksiklerime yardımcı olursanız sevinirim. Hem güzel bir kaynak oluşturur bu başlık bize (yazının dibine de Spec C farklarını koydum, orda da Baris yardım eder sanırım Smile )

2005 WRX'lerde STi amortisörleri, forged krank, önceki WRX modellerine göre çok daha sağlam diff. ve viskoz, vb. bilimum parçalar standart olarak geldi. İç aksesuar olarak da 2005 WRX'ler önceki kasalara göre epey farklı.

2 litre motorlu 02-05 arası wrxler ve sti'ları konuşalım.

wrx motoru ej205 dir, forged internalları yoktur. sti bloğu ej207'dir krank ve pistonlar forged'dir.

Sti şanzımanı 6 ileri ve sağlam bir şanzımandır (600 hpye kadar yüklendiği görülmüştür), wrx şanzımanı 5 ileridir (350-400hp arasını kaldırır.)

Motor kapakları farklıdır, STi sübapları WRX'e göre büyüktür ve yay ve şapkaları daha sağlamdır. STi daha yüksek devir dönebilir.

STi da sübap zamanlaması için AVCS vardır, WRX'de yoktur.

Enjektörler farklıdır. WRX'de 440cc enjektör vardır, STi'da 550cc pink'ler vardır.

Volan, baskı ve balata wrx ve sti'da farklıdır. (Sti volanı hafiftir, baskısı daha sağlamdır ve balatasında metal oranı fazladır.) WRX ve GC8'e ufak bir işlemcik ile STi baskı - balata seti takılır (volan da setle alınabilir) - toplamda 1000-1200 ytl parça maliyeti olur.

Emme manifoldu sti ve wrx de farklıdır

WRX'de mhi tdo4 turbo varken, sti'larda ıhı vf35 turbo vardır.

Eksoz sistemleri farklıdır.

Ecuları tamamen farklıdır.

WRX'lerde arka diferansiyel viskoz kavramadır, sti'lar kilitlidir.
    (Sti'da limited slip ön ve arka difransiyel ve 05 modellerden sonra kullanıcı kontrollü aktif orta diferansiyel geldi. WRX'de ise açık ön diferansiyel ve viskoz orta diferansiyel vardır.)

STi aksları daha güçlüdür, Sti şanzıman çıkış viskozu daha sağlamdır.

STi intercooleri WRX'e göre daha büyük ve verimlidir.

STi'da intercooler water spray vardır, WRX'de sonradan takılır, orjinalde yoktur.

STi süspansiyonu WRX'e göre evrim geçirmiştir.

Göstergeleri farklıdır ve STi'da shift lite göstergeye gömülüdür.

STi'larda Brembo fren sistemi varken WRX'de 2 potlu standart kaliperler vardır.

STi jantları 17" 'dir ve hafiftir, wrx jantları 16" 'dir ve STi'a göre daha ağırdır. (Yalım'ın uyarısı ile WRX'lerin de 17" jantla geldiğini öğrenmiş bulunuyorum)

STi koltukları WRX koltuklarından farklıdır.

STi poryaları WRX'e göre daha sağlamdır.

Subaru GDa ve GDb serilerinde 1.6, 2.0 , wrx ve STi 'ın karoseri aynıdır. Yani 1.6 ile STi'ın kapısı bacası, karoseri aynıdır. Bu Subarunun her motor versiyonu için farklı karoser üretmemesinde gelmektedir. Subieguy abimizin bir deyimi ile 1.6 lar bile over-engineered dir. Hatta 1.6 kasayı alıp bir de kazalı STi alıp swap yapabilirsiniz. Lego gibi yapılacağına emin olun.

Hatta STi lar arasında bile fark vardır. Mesela STi spec c (grup n 'de yarışmak isteyenler için üretilmiş bir araçtır) ile STi farklarını da dilim döndüğünce yazayım:

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)