arkadaslar 106 nın emme manifoldu söküp temizlenebilirmi? yapsak bi zararı olurmu? cvplarınız için şimdiden tşkler
arkadaslar 106 nın emme manifoldu söküp temizlenebilirmi? yapsak bi zararı olurmu? cvplarınız için şimdiden tşkler
temizliğin her zaman yararı vardır.biraz uğraştıracaktır ama faydası olur kanaatindeyim.
MagicPerformance
MegaSquirt Engine Management Systems Technician
Ne kingler gördük güle güle öldük...
dun gaz kelebegını temızledım tınerle sokmusken emme manıfoldunun gırısıde kurum olmustu bır beze tıner dokup ıkı parmagımla sadece gırısını temızledım emme manıfoldunu daha baska bıseyde yapılmayacagını dusunuyorum sonucta ıcı acılcak bır parca deıl...
106 nın emme manifoldu 2 parçadır.
üstteki 16v yazan bölümdekinde 5 adet vida bulunmaktadır. üstte 3 hemen arkasında 2 olmak üzere
sonra kapaga bağlı olan parçada 3 adet vardır onları sökmek biraz gıcıkdır sökerken sabırlı olmalısınsonrasında komprasorun varsa benzin ile temizlersen daha temiz bi sonuç alırsın.
gaz kelebeği temizliğinde dikkat etmen hususlar sensorleri sökerken nazik olman sonra vd40 ile temizleyebilirsin bolca sık sıkıntı olmaz sonrasında iyicene kuruladıkdan sonra sensorleri tak. ilk etapda aracın dengesiz çalışabilir ama 1-2 saat sonra normal düzene dönecektir. abuk subuk çalışması normal ilk etapda ne oldu deme bu arabaya![]()
kelebek üzerindeki sensörleri oynatma.rolanti motoru flan sökülürse kalibrasyon gerekecektir.
MagicPerformance
MegaSquirt Engine Management Systems Technician
Ne kingler gördük güle güle öldük...
Külbütör kapagından çıkan yag buharı tahliyesini emmeye verme sıkıntı çözülsün.Temizledikten sonra tabiki.
manifoldu temizlemene gerek olacak bi durum yok.sökmek baya dertlidir.gaz kelbeğini temizle devam
RACE WERKS
ya arabanın gaz kelebeğini komple söküp temizlememe.rölanti motorunu,sıcak su müşürünü,oksijen sensörünü değiştirmeme rağmen hala kendi kendine bazen gaz veriyo,bazen 2000 3000 devirlerde kafasına göre geziyo.o yüzden acaba emme manifoldunu söküp komple temizlesemmi diye sormuştum arkadaşlar.sağolun yardımlarınız için
ii işte rolanti valfin (motorun) bozulmuş.
www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)