Evet arkadaşlar 2 3 sene önce ürdüne akabaya kadar arabayla gitmiştim 2 3 kişiyle bu sefer yeniden bir tur düzenleme kararı aldık ve sefer işi biraz abartıp daha uzun ve daha macera dolu bir yolculuğa hazırlanmaya başladık... Turun yolunu ben belirledim şimdiden 2 3kişi geliyor ama libyaya geçmektte teredüt ediyorlar kandırırsam onlarıda bir güzel akdeniz turu atacaz
Gezi ***** karayoluyla yapılacak... kapsadığı yerlerde şöyle.... Rotayı aşağı yukarı böyle çizdim....
Start Oturduğum yer olan Mersinden başlıyor...
Suriye.... Halep, Palmira, Şam... ( siyasi durumlar iyi olursa lübnana geçip beyrutda 1 gün takılacağız )
Ürdün.... Amman, Ölü deniz(Lut gölü), Petra, Ürüdn tazı yarışları, Ürdün çöl safarisi, Akaba Kızıl denizde biraz yüzüp stres atılacak....
Ardından bir grup israile girmeye çalışacak Eilat'a israile giren elemanlar mısıra girebiliecek ama oradan Libyaya giremiyecekler asla...Eğer israile girilmezse Akaba limanından Nuweiba'ya(mısır) arabalı vapurla geçilecek (250 dolar) Mısır gümrük işlemlerinden sonra arzu edilirse şarm el şeyk'e gidilecek eğer gidilmezse direkt Sinai çöl yolundan süveyşe geçilecek.... süveyşte konaklanabilir yada direkt kahireye gidilir... kahirede ***** mısır piramitler vs 2 gün kalmayı planlıyoruz.... Kahireden sonra İskenderiye...
İskenderiyeden sonra millet yorulmaktan sıkılmazsa kendine güvenenler libyaya girecekler..... İstenirse kestiremeden iç libyadan çölün içinde 600 lik dümdüz çöl yolundan gideceğiz trablusa hızlı varabilmek için yada işin bokunu çıkarmadan Al Bayda yani kuzey sahili üzerinden trablusa gidilecek tabi bu yol 2000 km civarında yolda bol bol duracağız3 4 günde almayı planlıyoruz bu yolu...
Ardından Trablusta osmanlıdan kalma eserleri inceleyip bu şehirde maximum 2 gün kalmayı planlıyoruz ardından tunusa geçiyoruz.... Tunusa girer girmez ilk önce matmata'ya geçiyoruz.... matmatada berberilerin yer altı evlerini inceliyoruz ve Star Wars'ın çekimlerinin yapıldığı alanları geziyoruzArdından Tunusta 1 gün dinlendikten sonra sicilyaya Grimaldi Lines ile sicilyaya geçiyoruz gemide konaklıyoruz(200 dolar civarı)....
Sicilyadan sonra ***** etna dağını geziyouz... ardından italyada fazla benzine para harcamamak için toplu ulaşım araçlarını kullanmayı planlıyoruz Romaya ve Napoliye gitmek için.... İtalyada 2 gün geçirdikten sonra Bradisi limanından yunanistana Agoudimos Lines ile gemiyle yunanistana geçiyoruz(250 euro)... Yunanistanda arzu edilirse Atinaya gidilip acropolis ve atina gezisi düzenlenebilir (para durumlarına göre) Eğer gidilmezse Doğruca türkiyeye gidiyoruz Ama yolda selanikte Atatürk evini ziyaret ediyoruz
İpsala Gümrük kapısından türkiyeye giriş ardından tekirdağda yurdumu özledim mangalı yapıyoruz
son olarakta istanbulda hatıra fotosu çekilecek sultanahmetde....
Ortalama kişi başı harcama 2300 dolar gibi bir hesap yaptık.... yakıt gideride yaklaşık (araç başı)1500 lira(arap ülkelerinde araç deposu 20 30 liraya doluyor duyrulurama 50 litre içme suyu 50 60 lira
konaklama lüks otellerde olmıyacak maceraya uyum sağlanması için pansiyon yol otelleri tercihimiz...
Bunun dışında gerekli önemli belgeler....
Pasaport minimum 1 yıl geçerli olursa iyi olur....
İsraile girmeyecek olanlar için Mısır Transit vizesi minimum 1 haftalık.... ( israile girecekler mümkünse giriş izinlerini ayrı bir dökümana pulu istesinler pasaporta vurulan vize damgasıyla libyaya veya ürüdne geri dönemezsiniz....
Minimum 90 günlük shengen vizesi....
Araçlarınız için Uluslararası taşıt pulu ve sertifikası....
Uluslararası green card ( kasko )....
Her ülke için ayrı ayrı minimum 30.000 euro sağlık güvencesi.....
Bakımlı temiz arazi veya sağlam araçlar.... ( land rover, land cruiser v.s.)
Araçlar için arazi ve hayatda kalmak için gerekli arazi tertibatları..... ( çadır, kamp malzeleri )
Bu tur nisan ayında düşünüyoruz eğer katılım olmazsa mutlaka ekimde çıkıyoruz.....
Gerçek anlamda düşünenler benimle özel msj yolu ile ulaşmalarını diliyorum![]()